reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Kasiu mam pytanie, jak dowiedziałas sie że Martynia ma skaze białkową? jakie miała objawy i czy robiliście jakies badania?

u nas mała miała dziwne plamki i krostki no i biegunkę , do tego puszczała fonatnny z wypitego mleka i nic nie przybierała na wadze, mała miala pobieraną krew doatkowo brali pod uwagę że ja jestem alergikiem no i tyle na temat mojego małego uczuleniowca

reklama
dzieki Kasiu , zbieram sobie informacje bo takie tam mam podejrzenia głupie ale to może dlatego,że ja przeczulona na punkcie tego mojego malucha jestem ::)

a co do jedzonka to jeszcze wam napisze,że u nas od pewnego czasu zchodzą dwa deserki dziennie ::)
Weronice już niw wystarczy pół jak do tej pory, rano je jeden z kleikiem a popołuniu drugi, lubi wszystkie, jedynie ten morelowy tak jakos mniej chętnie je.
dzisiaj znowu dam jej starte jabłko, ciekawe co tym razem wymyśli.

Weronika tyle zupki nie zje, może po zupce pic sok lub deserek szamac ale samej zupki max 140ml

kaśka k pisze:
a ja małej daje po 1,5 słoiczka obiadku bo jednym sie nie najada a deserki to dalej okazjonalnie wcina jakoś nie przepada za nimi
Kurcze własnie o to pytałam na butelkowych. Mam wrazenie ze Maks sie nie najada jednym obiadkiem i rozmyslam co tu zrobić ::) Kasia a nie lepiej jakos zagescic?? Sama nie wiem.

Na dniach (jak tylko te rewolucje kupkowe znikną :p) wprowadzamy nowe danie do naszego repertuaru- rosołek z indyka lub kurczaka. Oczywiście będe go robić sama, a zagęszczę go ryżem lub kaszką manną.

Juz wcześniej myslałam o tym, a ostatecznie przekonał mnie fakt, że bobovita ma takie danie od 7 m-ca :)

ja tez cos takiego widziałam ale na razie ogólnie mam klina z tą wysypką na buzi i nie wiem czy cos nowego wprowadzac, mam nadzieje ze to nie alergia :(

Iwon tylko pod żadnym pozorem nie kupuj tego rosołu z bobovity bo do kosza wywalisz!!1 Takie to świństwo,że fujjjjjjj
bez smaku zupełnie, woda z kaszka kukurydziana to rarytas w porównaniu z tym!!
błe

elfiko pisze:
Iwon tylko pod żadnym pozorem nie kupuj tego rosołu z bobovity bo do kosza wywalisz!!1 Takie to świństwo,że fujjjjjjj
bez smaku zupełnie, woda z kaszka kukurydziana to rarytas w porównaniu z tym!!
błe

Dzięki za cynk ;D Rosołki będę sama pichcić ;)

reklama
ja od dzisiaj wprowadzam jeszcze jeden posilek mleczny, bo weronika jest glodna a teraz jak mamy miesko odstawione to juz calkiem tragedia i tak pomyslalam co ja bede bele czym zapychac, mleka jej dam i tak okolo 17stej do deserku okolo100ml mleka dostanie.

Do góry