reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

może komuś pomogą te informacje.

Załączniki

• 1421674695511.jpg
    1421674695511.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Dziewczyny, wode i soki podajecie juz w niekapku?? Mam niekapek 6m i moge go juz zaczac uzywac jak kp??

Aaa, jest tutaj deserek: gruszka,banan i jogurt.. Od 5 m-ca.. Laura nieraz go juz jadla, aleee czy to.nie za wczesnie na jogurt??

Ostatnia edycja:
Mamo Bobasa tu też widziałam takie słoiczki z jogurtem. Ja nie podaje, bo wiadomo u nas podejrzenie skazy było. Jak dobrze kojarzę to produkty mleczne tego typu można już delikatnie wprowadzać około 7 miesiąca, według nowego schematu.
Niekapka możesz spróbować jak Laura pewnie siedzi. U nas było kilka prób, ale butelka rządzi.

Pytanie do dziewczyn, które mają już wprowadzone dwa stałe posiłki. Podajecie mięso? Ile razy w tygodniu?

Tusia - mieso 2 razy w tygodniu
Mamo b. - ja dostalam jakis sloiczek z twarozkiem od 6 mc :o dam go ok 8

W rossmannie jest sloik szpinak i smietana...

Dzieki dziewczyny.
Laura jeszcze nie siedzi, wiec poczekam z tym niekapkiem.

Tusia, u nas mieso jest dwa razy w tygodniu i raz ryba, tzn narazie tylko lososia podawalam. Teraz podchodzimy do dorsza.

U nas też zalecenia 2 mięsko, 2x¹/²jajeczka (białko od 10m-ca wg starych zaleceń) u 1xrybka.
W mojej mądrej książce nie piszą od kiedy zdrowym dzieciom wprowadzać nabiał, piszą o dzieciach z alergia czy skaza (12-24mc).

Dziewczyny to i ja mogę zaczac wprowadzac juz mięsko?
Bo jak tak to zaczelabym za 2,3 dni jak wprowadze juz mleko nan 2 bo jestesmy na etapie stopniowego przechodzenia.
A od jakiego mięska zacząć? Kurczak?

Aaaa i pochwale sie Bartek znów 60 ml wody wypil. Oby mu sie nie odmienilo juz;-)

reklama
Kornela kurczak nie jest zbyt wartościowym mięsem. Tak jak Elifit pisze poleca się indyka, królika, jagnięcinę. Tzn kurczaka też, ale nie za dużo.
My zaczynaliśmy od indyka.

Czytałam dzisiaj trochę o diecie dziecka w 7 miesięcznego. W tym wypowiedzi na różnych forach też. I wiecie co? Nie dziwię się już, że się śmieją z mamuś :eek:
Hity - parówki, chleb z masłem i szynką, Lizaki no i oczywiście wszemobecne Danonki:eek:

Do góry