reklama
elifit
Moderatorka
Zuzia pije właśnie wodę. Sama sobie butle trzyma aczkolwiek to raczej zabawa niż picie
mama_bobasa
Moderatorka
Dziewczyny, wode i soki podajecie juz w niekapku?? Mam niekapek 6m i moge go juz zaczac uzywac jak kp??
Aaa, jest tutaj deserek: gruszka,banan i jogurt.. Od 5 m-ca.. Laura nieraz go juz jadla, aleee czy to.nie za wczesnie na jogurt??
Aaa, jest tutaj deserek: gruszka,banan i jogurt.. Od 5 m-ca.. Laura nieraz go juz jadla, aleee czy to.nie za wczesnie na jogurt??
Ostatnia edycja:
Tusiaczek2402
Moderatorka
Mamo Bobasa tu też widziałam takie słoiczki z jogurtem. Ja nie podaje, bo wiadomo u nas podejrzenie skazy było. Jak dobrze kojarzę to produkty mleczne tego typu można już delikatnie wprowadzać około 7 miesiąca, według nowego schematu.
Niekapka możesz spróbować jak Laura pewnie siedzi. U nas było kilka prób, ale butelka rządzi.
Pytanie do dziewczyn, które mają już wprowadzone dwa stałe posiłki. Podajecie mięso? Ile razy w tygodniu?
Niekapka możesz spróbować jak Laura pewnie siedzi. U nas było kilka prób, ale butelka rządzi.
Pytanie do dziewczyn, które mają już wprowadzone dwa stałe posiłki. Podajecie mięso? Ile razy w tygodniu?
mama_bobasa
Moderatorka
Dzieki dziewczyny.
Laura jeszcze nie siedzi, wiec poczekam z tym niekapkiem.
Tusia, u nas mieso jest dwa razy w tygodniu i raz ryba, tzn narazie tylko lososia podawalam. Teraz podchodzimy do dorsza.
Laura jeszcze nie siedzi, wiec poczekam z tym niekapkiem.
Tusia, u nas mieso jest dwa razy w tygodniu i raz ryba, tzn narazie tylko lososia podawalam. Teraz podchodzimy do dorsza.
Lilla My
Fanka BB :)
U nas też zalecenia 2 mięsko, 2x¹/²jajeczka (białko od 10m-ca wg starych zaleceń) u 1xrybka.
W mojej mądrej książce nie piszą od kiedy zdrowym dzieciom wprowadzać nabiał, piszą o dzieciach z alergia czy skaza (12-24mc).
W mojej mądrej książce nie piszą od kiedy zdrowym dzieciom wprowadzać nabiał, piszą o dzieciach z alergia czy skaza (12-24mc).
kornela123
Fanka BB :)
Dziewczyny to i ja mogę zaczac wprowadzac juz mięsko?
Bo jak tak to zaczelabym za 2,3 dni jak wprowadze juz mleko nan 2 bo jestesmy na etapie stopniowego przechodzenia.
A od jakiego mięska zacząć? Kurczak?
Aaaa i pochwale sie Bartek znów 60 ml wody wypil. Oby mu sie nie odmienilo juz;-)
Bo jak tak to zaczelabym za 2,3 dni jak wprowadze juz mleko nan 2 bo jestesmy na etapie stopniowego przechodzenia.
A od jakiego mięska zacząć? Kurczak?
Aaaa i pochwale sie Bartek znów 60 ml wody wypil. Oby mu sie nie odmienilo juz;-)
elifit
Moderatorka
Indyk królik. Słoiczki wszystkie są eko
reklama
Tusiaczek2402
Moderatorka
Kornela kurczak nie jest zbyt wartościowym mięsem. Tak jak Elifit pisze poleca się indyka, królika, jagnięcinę. Tzn kurczaka też, ale nie za dużo.
My zaczynaliśmy od indyka.
Czytałam dzisiaj trochę o diecie dziecka w 7 miesięcznego. W tym wypowiedzi na różnych forach też. I wiecie co? Nie dziwię się już, że się śmieją z mamuś
Hity - parówki, chleb z masłem i szynką, Lizaki no i oczywiście wszemobecne Danonki
My zaczynaliśmy od indyka.
Czytałam dzisiaj trochę o diecie dziecka w 7 miesięcznego. W tym wypowiedzi na różnych forach też. I wiecie co? Nie dziwię się już, że się śmieją z mamuś
Hity - parówki, chleb z masłem i szynką, Lizaki no i oczywiście wszemobecne Danonki