reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
zazdroszczę Wam takiego ogarniętego harmonogramu jedzenia. Mój je kiedy głodny. Chyba muszę Mu wprowadzić więcej rygoru jedzeniowego, bo w takim tempie to cyca będzie targał do 18-tki ;-)

zazdroszczę Wam takiego ogarniętego harmonogramu jedzenia. Mój je kiedy głodny. Chyba muszę Mu wprowadzić więcej rygoru jedzeniowego, bo w takim tempie to cyca będzie targał do 18-tki ;-)

u mnie jest podobnie ;)

ja się troszkę waham z mm (chyba od 4 miesięcy :-)) ale szkoda mi nocnego cyca... jeżeli pójdę do pracy, to tego nocnego cyca mogłabym Adasiowi fundować...

Kornela, a czy Ty soczki dajesz w temperaturze pokojowej czy dodajesz ciepłej wody? Jakie herbatki podajesz? Adaś strasznie lubi pić. nawet wodę...

To fakt Doti dobrze mówi. Moj wody nie tknie wiec daje sok z hippa a dokladnie to herbatka rumiankowa z sokiem jabłkowym. Na 70 ml cieplej wody 30 ml tego soku albo herbatka z bobovity melisa jabłko.
A przy okazji dziewczyny ksrmiace mm dużo pija Wasze maluszki dziennie wody,herbatek? Czesto proponujecie? Bo Bartek ogólnie pic to tylko mleko,najczęściej jednorazowo wypije po obiadku 100 ml i potem tylko mleko. To nie Malo?

Czy karmiąc piersią muszę podawać dodatkowe płyny?
Z czego piją wasze dzieci?. Ja swojego próbuje nauczyć pić z niekapka ale nie czai bazy.

Pola, ja daję sok jabłkowy jak daję marchewkę, żeby Adasia nie zapierało.
Do popijania obiadku daję wodę.
Jak widzę, że coś go męczy to herbatkę koperkową

podaję butelką ze smoczkiem 1 - i tak się krztusi, więc u nas niekapek zda egzamin za dobrych pare miesięcy.

niby kp nie trzeba dopajać, ale ja bym się zajechała bez dopajania ;-)

z tym sokiem macie rację, choć herbatkę moim zdaniem dobrze jest podać :tak:

ja tam nie zamierzam podawać soczków ani herbatek. Będzie tak długo próbował, aż polubi wodę ;-). Ze starszym też tak miałam, z miesiąc się męczyłam, aż załapał i teraz nic innego prawie nie pije.

Ja też podaje wodę do popicia obiadku. Chcę nauczyć że yo cały posiłek a nie wstawka do cycka.
Jak podaje kaszkę na moim mleku to też moje mleko do popicia (sciagam 120ml i na 70ml kaszkę a 50ml do picia).
Herbatki też podam może dopiero latem.

reklama
Do góry