reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
U mnie od noworodka karmienia sa typowo na zadanie wiec moje piersi nie licza posilkow :p miesiac temu, po 5 godz bez karmienia, sciagnelam 10 min z 1 piersi. Z drugiej sciagnal Adas :)

spoko Makota, mamy tak samo. Dzisiaj po 6h niekarmienia z jednej piersi, dopiero poczułam, że jest full, ale jakbym próbowała to ściągnąć to tylko bym się zdenerwowała.

Ja też nie ściągam już od niepamiętnych czasów choć nigdy mi to nie sprawiało problemów. Zawsze ściągałam dużo i szybko. Mam nawet zapasy w zamrażarce które muszę wywalić bo już się przeterminowały.
W końcu jednak schowałam laktator bo bez niego mi jednak wygodniej.

Kornela Szymek pije tylko wodę ok 200-250ml dziennie na kilka razy. Ja często daję, bo ja też dużo wody pije. Także obiadek popija, po drzemce, w trakcie zabawy, jak się zaczyna denerwować.

Co do wody, to lekarka nam mówiła, że dziennie powinno dziecko wypijać tyle ile wypija mleka w 1 porcji - czyli jak np. moja je 180 mleka, to przez cały dzień powinna wypić 180 ml wody. Powinna, a wypija koło 120ml ;-)

No to mój wypija ponad normę, ale on od początku wodę uwielbia. My pijemy z butelki ze smoczkiem. Próby z niekapka też były, picie wychodzi fajnie, pod warunkiem, że mu przechylam.

reklama
Haust mój pediatra tez glosi taka teorie,ze nie więcej niz jedno karmienie. My tak 100-120 ml.
Hittt dnia Bartek wypil 60 ml wody;-):-) popołudniu tez spróbuję z woda.

Do góry