reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Deserki mleczne dajecie w porze deserku?

Deserek dajecie dlugo po obiadku?

Jajecznice dajecie rano czy roznie?

Dostalam kaszke bobovity waniliowa. Ulepek. Jest mega slodka. Nie dziwie sie, ze potem dzieci owocow i warzyw nie chca :/ znacie jakas kaszke mleczno-ryzowa, albo inna bezglutenowa bez cukru?

Deserki mleczne czyli jakie? Takie ze słoika np. z jogurtem lub twarożkiem? Dałam raz na podwieczorek i była biegunka. Więcej na razie nie dałam.

Deserek ok 2 godz. po obiedzie.

Jajecznicę dałam rano, ale jajecznicę to też chyba tylko ze 2 razy dałam.

Ja tych kaszek nie daję, więc nic nie poradzę :blink:

Malgorzatka - mam manne i owsiana bobovity bez cukru. Ryzowe same slodkie widzialam :(

Chyba, ze rano i na kolacje moge dawac kaszke z glutenem. Kleik do Adasia nie przemawia :/

reklama
Makota, możesz dawać bezglutenowe np jaglana lub kukurydziana.

Ekspozycja na gluten powinna trwać dwa miesiące. Po tym czasie chyba można zwiększyć ilość glutenu.

Do góry