reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Deserki mleczne dajecie w porze deserku?

Deserek dajecie dlugo po obiadku?

Jajecznice dajecie rano czy roznie?

Dostalam kaszke bobovity waniliowa. Ulepek. Jest mega slodka. Nie dziwie sie, ze potem dzieci owocow i warzyw nie chca :/ znacie jakas kaszke mleczno-ryzowa, albo inna bezglutenowa bez cukru?

Deserki mleczne czyli jakie? Takie ze słoika np. z jogurtem lub twarożkiem? Dałam raz na podwieczorek i była biegunka. Więcej na razie nie dałam.

Deserek ok 2 godz. po obiedzie.

Jajecznicę dałam rano, ale jajecznicę to też chyba tylko ze 2 razy dałam.

Ja tych kaszek nie daję, więc nic nie poradzę :blink:

Malgorzatka - mam manne i owsiana bobovity bez cukru. Ryzowe same slodkie widzialam :(

Chyba, ze rano i na kolacje moge dawac kaszke z glutenem. Kleik do Adasia nie przemawia :/

reklama
Makota, możesz dawać bezglutenowe np jaglana lub kukurydziana.

Ekspozycja na gluten powinna trwać dwa miesiące. Po tym czasie chyba można zwiększyć ilość glutenu.

Do góry