reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Proszę koleżanki o wytłumaczenie lopatologicznie o co chodzi z tym glutenem tylko przez dwa miesiące.

Łopatologicznie: gluten należy wprowadzać do diety dziecka stopniowo, zaczynając od małych ilości przez okres dwóch miesięcy. Po tym czasie można już dawać większą dawkę glutenu (w zasadzie chyba bez ograniczeń)

Proszę się na mnie nie rzucać. Ja tylko pisze to co przeczytałam.
 
Ja nie trzymalam sie tych dwoch m-cy a Laura, tak jak Zuza Elifit,dostaje kasze manne na kolacje.
Zreszta stopniowo i regularnie tez u nas nie bylo.
Ot,pare razy dalam sprobowac,nic jej nie bylo wiec juz jadla normalnie.
 
A ja czytałam ostatnio, że odchodzi się już od tzw ekspozycji na gluten, tylko wprowadza się normalnie do diety jak każdy nowy składnik, obserwując oczywiście reakcje przez kilka dni.
Ale to co źródło to opinia;)
 
reklama
Zgodnie ze schematem żywienia niemowląt na tym etapie należy podawać pół żółtka co drugi dzień. Czy to żółtko powinno się podawać do dania mięsnego lub rybnego? Czy zamiast mięsa i ryby?
 
Do góry