reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Żabcia ja podaje od samego urodzenia dziecia kranowe ugotowana w czajniku elektrycznym:) Ale jak jedziemy np na wies czy gdziekolwiek to wtedy podaje wode z butelki przegotowana bo np po wodzie na wsi u rodzicow P dzieci boli brzuszek.

Milva moim zdaniem nasze dzieci sa jeszcze za male na podawanie takiego mleka ze wzgledu na za duża zawartosc białka które szkodzi na nerki i na zbyt mala zawartosc żelaza i kwasów nienasyconych. teraz podajac moze mu nic nie bedzie ale kto wie czy w przyszlosci nie bedzie mial problemow z nerkami. no i jeszcze moze nabawic sie alergii przez zbyt wczesne podawanie tego mleka. Oczywiscie nie jestem za tym zeby karmic mlekiem MM do 3 roku zycia jak zalecaja bo to przesada. Ale z mlekiem bym poczekala jeszcze troche. U mnie Marika zaczela pic zwykle mleko po skonczeniu 1 roku zycia, na poczatku i tak malo bo bolal ja brzuszek, wiec wprowadzalam stopniowo..Ale to tylko moje zdanie:)

Malenstwo u nas Marika pila pare rodzajów MM (bebiko - bol brzuszka, gerber- wymioty, bebilon- wszystko bylo ok ale po jakims czasie ze wzgledu na cene przelismy na Nan i nam pasowalo i na tym zostalismy do 1 roku zycia. Fabiankowi kupilam nan wlasnie na nasze wyjscia ale bolal go brzuszek i ktoregos razu w rosmanie dawali probki enfamil i je toleruje - chociaz teraz jak distal wieksza ilosc mela jak my bylismy na weselu to go zsypalo. Szkoda tylko ze nie kupilam tego mleka wczesniej i nie przyzwyczailas malej do niego bo moze byc tak ze wcale nie bedzie chciala pic MM bo wiadomo jest zupelnie inne w smaku ale bedzie miala rewolucje brzuszkowe..

Ostatnia edycja:
reklama
My lecimy na bebiko :) Po Nan - wymioty, Hipp - nie chciała pić (chyba był za słodkie), przez miesiąc piła Bebilon, bo tylko jego chciała (do 4 miesiąca karmiłam piersią), a przy przerzucaniu się na 2, próbowałam podawać bebiko i całkiem do niego zeszliśmy, a to podpowiedziała nam pediatra, bo produkuje je ta sama firma, więc smak podobny, tylko skład z deka inny.

ja mam pytanie do mam karmiących MM, ostatnio karmiłam flaszką (NAN) synka mojej koleżanki i kurcze to mleko śmierdzi, czy wszystkie mają taki dziwny zapach? :)

u nas kilka dni temu zadebiutowała brukselka w zupce, przyjęła się dobrze :)

Kota rzeczywiście mleczko modyfikowane nie ma najprzyjemniejszego zapachu, przynajmniej Bebilon, który pije Lena.

A mam do Ciebie pytanie odnoście jogurtu naturalnego który podajesz. Konsultowałaś to z kimś? Lena lubi jogurtowe desery wiec podejrzewam że normalny jogurt też by jej smakował, jednak czytałam, że można podawac po 8 miesiącu zycia...

Kota - ja miałam takie odczucie jak pierwszy raz podałam MM (bebilon) Adasiowi. Śmierdziało mi strasznie i było niedobre. Po paru dniach już tego nie czułam. Z resztą wydaje mi się że mleko 2 od 6 miesiąca smakuje nieco lepiej. Choć teraz dosypuję do mleka 2 łyżeczki kaszki owocowej, więc to mleko też ma inny smak. Dziwne że Adaś takiej gęstej kaszki łyżeczką nie zje, a do mleka w butelce mogę wsypać i pije jak szalony.

Dzisiaj dałam Maciusiowi troszeczkę serka waniliowego Krasnystaw i mały po godzinie zwymiotował dlatego zostajemy przy jogurcikach dla dzieci.

kota u nas mleko MM na początku też mi śmierdziało ale teraz nie czuję :-)

Z kolei moja Mysza nie zje kaszki z butli - wszystko co gęstsze od mleka zjada karmiona łyżeczką. Od kilku dni furorę robi na deser biszkopt rozmoczony w mleku mm :)

reklama
Do góry