reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Sosnowiczanka u nas niestety mleko jest dobre tylko przez sen. zjada w nocy 1 czasem 2 i to przeważnie 180-210ml i tylko tyle. dlatego w jego diecie jest żółtko i mięso- co ma zapewnić mu wapń.
czasem zje jogurt a o kaszy juz mogę zapomnieć. nie ma szans.

reklama
Sosnowiczanka - jak Elence wyszły pierwsze 2 ząbki, to mnie bardzo pogryzła, aż do krwi, zacisnęłam zęby i niemal przez łzy karmiłam dalej, teraz już tak nie robi, sporadycznie zdarzy jej się lekko przygryźć, ale tragedii nie ma. może spróbuj jeszcze chwilkę przeczekać, może Alanek też się przyzwyczai do ząbków i przestanie Cię podgryzać. mleko w diecie niemowlaka musi być, moja szwagierka nieświadomie mocno ograniczyła mleko swojej córce i dostała opierdziel od lekarza. Elenka już dużo cycka w sumie je, zaraz po przebudzeniu tak porządnie się najada, później przed pierwszą drzemką trochę pomemla, następny posiłek około 11-11:30 to kaszka na wodzie, później obiadek, podwieczorek i trochę mleczka z piersi do popicia. Na noc pije MM zagęszczone kaszką i dosypia do rana.
Moje dziecko też usypiało tylko przy piersi, zaczęłam się martwić jak to będzie, gdy odstawiły się od piersi...Problem niejako rozwiązał się prawie sam, około 7 m-ca dziecko zaczęło mi się budzić co 0,5h co 1h i domagało się piersi, wytzrymałam tak przez 2 tyg. później wróciłam do książki, którą czytałam parę m-cy wcześniej dr Eduard Estivill i z dnia na dzień wprowadziłam zasady opisane w tej książce. na początku łatwo nie było, ale po 2 tyg zaczęliśmy przesypiać całą noc. Po około 1,5 m-ca Elenka zaczęła sama zasypiać w łóżeczku bez płączów i marudzenia ii tak jest do teraz, także gorąco polecam.

Sosnowiczanka NIE MA BIEDY. Wyobraź sobie, że moje dziecko mleko odstawiło już jakoś w kwietniu. Jak tylko załapała obiady... Ehh jadła tylko raz w nocy i to 90 ml... Miesiąc później wcale nie chciała jeść mleka nawet w nocy, zaczęła je przesypiać całe i nie budziła się na jedzenie. Próbowałam wielokrotnie jej mleko podawać i bawiła się smokiem od butelki. Na tym koniec. Na śpiocha chciałam ją dokarmiać-był wielki żal i płacz. Od tamtej pory Ninka je Jogurty, codziennie je łyżkę syropku calcium-zaleciła Pediatra Venus. Żółtko, budyń. Je też kaszki na śniadanko i kolację, Łyżeczką, na gęsto i tam staram się mleko przemycić. Postaraj się pokombinować ale jeśli w nocy ładnie wypije MM to możesz się już cieszyć. U nas Pediatra powiedziała, że takie mam dziecko i koniec, ona woli zjeść mięcho w zupie...

Freiya jogurty Alan wrecz uwielbia:) Najwyzej bedzie dostawal po dwa dziennie:)

A powiedzcie mi dajecie dzieciom kakao??? Wogole to od kiedy mozna??? Bo tak sobie pomyslalam jakby do MM wsypac troche kakaa to moze by zjadł???

Wiem, że my hej do tyłu z jedzeniem, ale mała zjadła mi dziś po południu pół DUŻEGO słoiczka zupki z BabyDream! Byłam w szoku i zachwycona, a ogólnie to sama uważam, że zupka była smaczna (ryż i cielęcinka z warzywami) :)

Mła super, wszystko w swoim czasie i po kolei, pomalutku
Sosnowiczanka jeszcze nie daję kakao Ninie ale wiem, że są czekoladowe deserki Nestle chyba dla dzieci i takowe już jadła. Smakowały jej .Widziałam też kaszkę mleczno-ryżową kakaową po 10 miesiącu bodajże.

Mła-no i super postęp, tak jak Netka pisze wszystko w swoim czasie, co i ja sie przekonałam-bo mała mi juz pieknie duzo rzeczy wezmie do raczki i sama je-bo z tym był u nas problem-dzisiaj dostala ugotowana fasolke i test jedzeniowy zaliczony.

Mła superrr! swoją drogą Karolka też lubi(ała) słoiczki z rossmana, są naprawde dobre a cena dużo niższa niż te "firmowe".
Sosnowiczanka ja tez widziałam tą kaszkę z nestle chyba, ale w rossmanie np. jest rowniez pudding czekoladowy pow. 6 mies. wiec nie wiem dlaczego rozbieznosci ze nestle daje po 10 (jogurty i kaszki) a rossmann po 6 mies. ja nie probowałam jeszcze. Ale zobacz, jak cos cię zaniepokoi to poprostu juz nie podasz.

my dziś przetestowalismy pudding waniliowy z rossmana( jogurty juz jadla i to zwykłe z biedronki!! i bylo ok) mam nadzieję że będzie ok, tym bardziej ze w miedzy czasie porwała nam ze stołu kawałki pomaranczy, a wpierniczała tak szybko ze nie było co zabierac...

reklama
U nas mleko i kasza są beee.
Dzis rano chciałam dać mu kaszę na gęsto i przy tym był płacz, złość i musiałam karmić go na sile. Nawet z owocami nie chce jeść.
Jedynie jogurty i budynie mu smakują.
Taki typ! Woli miecho i warzywa. Chleb z masłem i szynką tez jest ok. Owoce chętnie i uwielbia pić!

Ile soku dziennie potrafią wypić Wasze dzieci?
U nas idzie butelka lub półtora ale zawsze rozrabiam z wodą więc wychodzi tego nawet litr albo wiecej.

Do góry