Ninek Antoninek je obiady mojej mamy, specjalnie dla niej gotowane i mama dodaje liść laurowy, jakieś ziele angielskie, dla zapachu, dla smaku robi wywary... Je normalnie, czasami ode mnie z talerza też i jeszcze nie umarła... Nie mieliśmy biegunek, żadnych alergii więc chyba jest dobrze..?
reklama
Dziewczyny ja też Was podziwiam...Moja mimo tego że to drugie dziecko nie je nic z naszego talerza
Dałam jej ostatnio brokuły z ryzem i juz nigdy więcej tak płakała że nie wiedziałam co to i sobie przypomniałam i do dziś załuje Mam nadzieje ze niedługo mi to minie i bede gotowac dla wszsytkich razem,tylko u nas jest jeszcze jeden problem..Patryka alergia na kurczaka wołowine cielecine nabiał i białko jajka
Dałam jej ostatnio brokuły z ryzem i juz nigdy więcej tak płakała że nie wiedziałam co to i sobie przypomniałam i do dziś załuje Mam nadzieje ze niedługo mi to minie i bede gotowac dla wszsytkich razem,tylko u nas jest jeszcze jeden problem..Patryka alergia na kurczaka wołowine cielecine nabiał i białko jajka
Lena nadal jest na słoiczkowych daniach i piersi ale to jej nie wystarcza. Zaczęła jeśc z nami kanapki. Tzn. najpierw było mi jej szkoda bo bardzo chciała ode mnie ugryźć kawałek więc jej troszke dawałam ale tylko z masełkiem potem zaczęłam zauważac jak sama niespodziewanie podgryza mi kanapke więc jadła ode mnie ze wszystkim co sie na kromce znajdowało , a teraz potrafi sie sama poczęstować z talerzyka i jeść...właściwie to trudno ja powstrzymać, czesto wiekszość tego co znajduje się na kanapce ląduje na podłodze, no ale to nie problem . Nie miała z powodu jedzenia tych dorosłych posiłków żadnych problemow jeszcze i nie sa to duze ilości, chyba wazniejsze jest dla niej że je z nami i tak jak my niz sam fakt najedzenia się. Przy obiedzie oczywiście tez chce naszego spróbować więc dostaje ziemniaka bez tłuszczu i ostatnio cukini trochę zjadła, mięsa smazonego jej nie daje ani suruwek czy sałatek. Zup jej nie podaje bo my jemy dośc pikantnie, raz jej dałam polizac łyżke i kasłała...Kiedy zostawię sztućce na talerzu oczywiście sięga po nie i chce jeśc sama widelcem lub łyzką...fajnie jej to wychodzi bo wie którym końcem do buzi trafic i próbuje sobie na nowo nabrać, zabawne że swoja łyżeczkę traktuje barziej zabawowo i nie zawsze w buzi znajduje sie właściwy koniec a z dorosłymi sztućcami obchodzi się jak trzeba(jedynie noża jej nie pozwalam używac))
Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Dziewczyny czy ktoras z was nie daje dziecku wogole mleka????
Alan to co mi od wczoraj robi z cyckami to nieporozumienia, tak mnie grzyzie ze niestety nie moge juz go karmic. Rano to myslalam ze odgryzl mi sutkaBoli mnie zresztą do tej pory... Tyle ze tego MM dalej nie chce nawet tknąc i zastanawial sie czy on musi jesc mleko? Moze zamiast mleka wystarczy jak zje w ciągu dnia np 2 kaszki mleczno-ryzowe i jogurt? Daję mu te jogurty nestle, dla dzieci. Tylko co mu dac w nocy jak sie obudzi??
Ratujcie mnie i moje cycki;-)
Alan to co mi od wczoraj robi z cyckami to nieporozumienia, tak mnie grzyzie ze niestety nie moge juz go karmic. Rano to myslalam ze odgryzl mi sutkaBoli mnie zresztą do tej pory... Tyle ze tego MM dalej nie chce nawet tknąc i zastanawial sie czy on musi jesc mleko? Moze zamiast mleka wystarczy jak zje w ciągu dnia np 2 kaszki mleczno-ryzowe i jogurt? Daję mu te jogurty nestle, dla dzieci. Tylko co mu dac w nocy jak sie obudzi??
Ratujcie mnie i moje cycki;-)
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
Sosnowiczanka- u nas też z jedzeniem trochę wydziwiania. Teraz jadłby tylko kaszki i deserki. Byłam zmuszona kupić mu obiadki z gerbera, bo dużo z bobovity i hippa odrzucił, jak gotuje specjalnie dla niego, choć z naszego talerza podjada, ale tylko drugie dania (np. ziemniaczki ) i śniadania - bułkę chlebek, trochę parówki - ale kupuje takie gdzie jest 92 % mięsa. Mleko też jest BE- ale o 20:00 wypija tak około 120-150 a jedynie w nocy na spaniu z chęcią wypija mleko. Rano i po południu kaszki.
A Alanek w nocy też nie chce MM?
A Alanek w nocy też nie chce MM?
Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka
Nastazja nie wiem, w nocy mu sie podawalam... Moze sprobowac w nocy mu dac, moze bedzie zaspany i zje??? Jak myslicie?
Milva
Zbójkowa mama;)
Spróbuj, a moze też podpytaj pediatry o to mleko, czy kaszki i jogurt wystarczy, nie wiem czy masz jakiegoś normalnego?;-)
Sosnowiczanka
Milva no wlasnie jutro wybiore sie do pediatry, musi mi cos doradzic bo ja juz go dluzej karmic po prostu nie mogę Nie wiem tylko jak bede go usypiac, bo Alan tylko przy cycku mi usypia
reklama
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
Sosnowiczanka- widzisz mój Adaś wieczorem znowu nie chciał mleczka wypił 40 ml tylko.A w nocy (ok 24-1:00) wypija wszystko. Później śpi do rana i je dopiero o 8:00-9:00 . Może spróbuj dać w nocy MM o ile się budzi na jedzenie. Trzymam kciuki
Podziel się: