reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Ja zawsze daję wywar i razem z nim blenderuje

Wczoraj kupiłam malutki makaronik kwiatuszki od 7 miesiąca i dzisiaj ugotowałam Maciusiowi zupki z brokułem, kalafiorem, marchewką, odrobinką groszku i kukurydzy i piersi z kurczaczkiem to zblenderowałam i dodałam makaronik bo Maciuś sobie radzi a do drugiej części zamiast makaronu ziemniaczek i zamroziłam część bo wyszło sporo :-)

reklama
ja dawałam taki deserek jogurtowy i Lenka jadla az sie uszy trzesły:p zadnych złych reakcji po tym nie bylo:)
Zreszta moje dziecie wszytsko wcina ze smakiem i ładnie przyjmuje.

Sosnowiczanka, mam ten słoik w szafce (z twarożkiem) i jeszcze się nie odwazyłam podać, poczekam jeszcze 2-3 tygodnie i wtedy spróbujemy, ale dawałam np. jabłuszka z sosie truskawkowo-bananowym (jakoś tak) i smakowało :) i dawałam też już coś z jogurtem i też wszystko było ok, ale nie pamiętam już co to był za słoiczek.

Oj zazdroszczer Wam.
U nas po marchwce byla wysypka ale to jakis czas temu.
Dzisiaj podalam zupke jarzynowa i zobaczymy, mam nadzieje ze juz nie bedzie wysypki.

Ale wczoraj Marika jadla serek i oczywiscie chciala sie podzielic z Fabiankiem czego nie zauwazylam - pozniej na jego buzi zobaczylam serek a pozniej malego zsypalu naokolo ust ale juz zeszlo:) Zostala tylko plamka liszajowana na poliku;/

Kota ja tez mam dwa takie sloiczki w szafce i boje sie podac:baffled: No kurcze cos zlego sie chyba ze mną dzieje, czego bym nie kupila to miesiąc dojrzewam zeby mu dac... :baffled::zawstydzona/y: Normalnie jakby miala mu sie krzywda stac... Ah... Ciezkie zycie mlodej matki.

Ja dziś Ninie podałam taki słoiczek z twarożkiem. Wsunęła w Ciągu 3ch minut, nie nadążałam za nią, tak szybko buzie otwierała co się nie często zdarza. Pycha! Kupiłam wczoraj, dziś dane 1 raz ;) Obstawiam, że nic jej się nie stanie, bo jogurty Nestle i BOVOVITa dla dzieci po 6 miesiącu ma już opracowane-malinowy i bananowy smak i też nic nie było ;))

reklama
Ja chciałam ostatnio kupić jogurt, chyba z hipp widziałam, ale zastanawiam się na jakim to jest mleku? nie podaję gotowych kaszek w słoiczkach bo są na MM, a ja chcę podawać tylko na tym które on pije, a nie wiem co tam wlali? Nie wiem jak to jest z jogurtami?

Do góry