reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

reklama
lysa jak malemu nic nie bylo to ja tez bym dalej podawala:)

Milva ja juz ten sloiczek z lososiem tydz temu podawalam i bardzo malej smakowal tylko zapach pozniej troszke odstarszal:D

u nas idzie wszystko oczywiscie zgodnie z wiekiem:p mala tylko nie lubi szpinaku(tak jak mama) i polaczenia marchew -jablko hmm,.. akurat nie wiem czemu. A uwielbia banank( po mamie:p)i i dynie .

Dzieki dziewczyny, no niby malemu nic nie jest, ale ciezko stwierdzic czy ostatnie nocne humorki to tylko zab czy wlasnie efekt glutenu, bo jednak ja nie dawalam po troszeczku tylko np zjadal cala porcje kaszki, ktora nota bene gkuten zawierala. Dzis w nocy spal lepiej mimo, ze na kolacje byla wlasnie kaszka glutenowa wiec moze to jednak tylko zeby. Czytalam wczoraj o alergii i niestety nie ma zadnych wskazan skornych, tylko zachowanie i kupki a te ma smierdzace i luzne ale to tez biore z gorka bo po dentinoxie i przy zebach moga takie byc, chyba?

Dziewczyny, jak mniej więcej wygląda dzienny schemat żywienia Waszych dzieci? Ile innych niż mleko posiłków dostają i w jakich porach? No i kiedy zacząć zwiększać ilość normalnych posiłków i co podawać?

8 - mleczko z kaszką
ok 12 obiadek
15- deserek
ok 16:30 - mleczko z dodatkiem kaszki malinowej
20- mleczko
około 1-2 w nocy mleczko

Mleka bebilon 1 daję 180 ml, ale przechodzimy w tym tygodniu na 2 i będę dawać 200 ml

reklama
U nas to wyglada tak:

5 rano 100ml mleka (czasem)
8 - 120ml mleka z kleikiem ryzowym i pol sloiczka owocow wiec wychodzi jakies 150-170g kaszki (konsystencja dopodawania lyzeczka)
11- 160ml mleka
13-13.30- obiadek plus pol sloiczka owocow ze sniadania
15- 100ml mleka
18-18.30 kaszka na wodzie wiec nie wiem ile ma mleka
20- czasem wypie ok 100ml mleka ale nie zawsze

Plus ok 160-180 herbatki w ciagu dnia

Do góry