reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

reklama
od 2 dni daję na podwieczorek kaszkę bobovita i na to troszkę owoców ze słoiczka- rzeczywiście bardzo gęste są te kaszki-jakby dawac butlą , to trzeba by bardzo mocno rozrzedzić:tak: , tak więc jemy łyżeczką. Smakuje bardzo.

Dziewczynki nie wiem, czy pisałyście o tym, czy nie. Jak zrobicie w jeden dzień zupkę i dziecko nie zje wszystkiego, to można podać na drugi dzień?

Freya moja natomiast rzadko kiedy słoiczka zje. A próbowałam już wielu. Wczoraj jej zrobiłam marchew z brokułem i jak na nią, to zjadła sporo. Może trzeba znaleźć jej smaczki :)
Z owocami teraz też tak robię, że sama miksuję. Ostatnio przetestowałam truskawki, raz z kleikiem ryżowym, a raz z banankiem. Smakowało bardzo, a i reakcji alergicznych nie było.

A gotuje ktoś z Was na parze?

Dziewczyny ja już tylko gotuje, sloiczki poszły w odstawke!
We wtorek był wyjątek i dałam z krolikiem ale chyba jeszcze poczekamy bo qpa była dziwna/śmierdząca po miesku
Tzn tylko desery jeszcze daje ale spróbuje już dawać miksowane owoce świeże i może z kompotu.

Na szczęście Aleksemu zupy smakują tylko przy pierwszej lyzeczce jest dziwna mina. No i zazwyczaj robię na 2 dni, a na raz zjada nawet 180g.

ja też gotuję, a ze słoiczków czasem daję owoce, zostało mi troszkę z wyjazdu nad morze. przyznam, że te warzywa ze słoiczków są tak niedobre, że nie dziwię się, że Kuba nie chciał ich jeść.

dziś u nas zadebiutował z zupce seler, a z owoców od wczoraj Kuba wcina banana. póki co żadnych reakcji alegricznych nie zauważyłam, kupy ok, w niedzielę wprowadzam brokuły, a jak skończy pół roku to zacznę robić zupki na mięsie.

Po wczorajszej wizycie u pediatry - wprowadziłam dziś mięsko. Adaś z wielkim smakiem zjadł warzywa z indykiem. Fajnie że mamy kolejne danie które mu smakuje. Tylko obiadki muszę bardziej podgrzać- wtedy są duzo smaczniejsze. Jutro am mu zupkę z kurczakiem, warzywami i kaszką manną- pierwszy gluten. Zobaczymy czy mu zasmakuje.

reklama
Ja również gotuję zupki, natomiast u nas furorę robi kaszka z biszkoptami na dobranoc Hipp :) no po prostu jak Malutka ją widzi to szaleje :) zresztą próbowałam jej i jest przepyszna :)

Owoce jak mam pewność że nie pryskane, to miksuję sama, a jak są tylko te z marketu, to wolę dać słoiczek :)

Do góry