reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

u mnie wygląda to tak:

6.00 pierś

9.00 kaszka manna mleczna (truskawkowa Hipp ok 120ml 3,5 łyżki kaszki albo manna Nestle 60ml + pół słoiczka owoców lub połowa startego jabłuszka) - mały je łyżeczką, później kilka łyków przegotowanej wody do popicia)
12.00 obiadek (zwykle sama coś gotuję i wychodzi ok 160ml, podaję w pojemniczku na pokarm Aventa, widzę ile zjada, rzadko, bo rzadko, ale czasem podam mu słoiczek, wtedy zjada cały, po obiadku ok 40-50 ml herbatki do popicia)
14.00 pierś; niestety po obiadku Kuba nie wytrzyma już 3 godzin, chce koniecznie dostać pierś i koło drugiej już się cycujemy, próbowałam mu dodawać kleiku do tych obiadków, ale nic nie pomaga, oszukiwanie soczkiem, herbatką nie zdaje egzminu, a niedługo wrócę do pracy i jenak fajnie by było, gdyby do tej 15 dotrzymał, bo o tej godzinie będę w domu (nie chcę mu podawać MM skoro mam pokarm)
17.30 pierś i pół słoiczka owoców ze śniadania albo sama mu blenduję owoce
19.30-20.00 - pierś

czasem ok 3 się budzi (coraz rzadziej), ale raczej chce się przytulić, niż jest głodny.

reklama
u nas:
6.00-7.00 - 210 ml mm
10.00 kleik ryżowy lub kukurydziany na mm ok. 160 ml( za tydzień zacznę mu podawać kaszki ryżowe smakowe na mm)
13.00 obiadek ( czasami sama gotuje zupki, czasami podaje danie gotowe ze słoiczka) dodaje do tego kaszkę manną, w sumie jest tego około 160 ml
16.00 deser ( póki co są to owoce ze słoiczka lub skrobane jabłko) niedługo bede podawać np. sucharki na mm, lub dodatkowo do owoców np. biszkopciki odpowiednie dla niemowlaków itp. czasmi dodatkowo podaje do posiłku sok przecierowy
19.30 210 ml mm

w nocy podaje wodę
16.00

Moja ma już 5,5 m. Od dziś będę podawać gluten a za 2 tygodnie rozszerzamy dietę no chyba że jej organizm zacznie sie domagać czegoś więcej - wtedy przyspieszymy a na razie tylko cyc + gluten

Inka ta kaszka mleczno-ryzowo-kukurydziana którą podajesz Aleksemu to po ilu miesiącach jest?
I z jakiej firmy masz? Bo widzialam z nestle ale dopiero po 9 miesiącach, a po 4 czy 6 nie znalazłam....

Od wczoraj Alan dostaje kaszke mleczno-ryzową truskawkową, godzinkę przed kąpielą mu podaję i bardzo smakuje:)

Sosnowiczanka ja szukałam kaszki bezsmakowej, bo te owocowe Aleksemu nie smakowały. więc ta kaszka jest firmy Baby Dream z Rossmanna i jest po 4mcu życia. a kosztuje 4,99 a teraz nawet jest promocja za 3,99zł.

reklama
Do góry