reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

reklama
Pytanie odnośnie glutenu:
-czy któraś z Was podaje dziecku zwykła kaszę manne blyskaeiczna czy tylko np te z neastle lub bobovity??

Wydaje mi się ze Aleksy nie toleruje glutenu, dziś już 3 raz powtórzyła się historia ze po dodaniu do zupy kaszy był wieczorem straszny płacz, ból brzuch (jak przy kolce??) a dopiero po podaniu czopka udało się mu zrobić qpe (3razy!!!)
Czy to możliwe ze kasza tak na niego działa?
Może jej za dużo daje??

Bo po deserkach z hippa (jabłko, Banan z biszkoptami) nic mu nie było!!

Poradzić bo nie wiem co zrobić a jadę do Niemiec a Mlody zostaje z babcia i nie wiem czy ma mu dawać ta zupkę?

Inka ja bym na razie odstawila, kilka dni bez glutenu nie zaszkodzi a po przyjezdzie bedziesz mogla na spokojnie jesczze raz poprobowac, moze tez umow sie z pediatra to pomoga, ale poki co malemu bez glutenu nic nie bedzie a ty bedziesz spokojniejsza ;-)

Inka ale skoro po deserku z biszkoptami gdzie jest glutem nic mu nie bylo to moze to nie o gluten chodzi??? Ja akurat daje mleczna kasze manne nestle i mlody toleruje, jest ok.

ja też podaję mleczną kaszę mannę nestle i kaszę mannę truskawkową Hipp, obie ekspresowe. najpierw dawałam po 1 łyżeczce, teraz już przyrządzam te kaszki z 3-4 łyżek. i jest ok, a czasem dodaję 1 łyżkę mlecznej Nestle do tych bezglutenowych Bobovit.

reklama
Do góry