reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Inka nie wiem, jedna z mam wkleila to zdjecie a ona jest z Manchesteru, ale mama ktora znalazla to cudo w kaszce chyba jest z PL. wiem ze naglasnia sprawe bo wiadomo jezeli to faktycznie szczur to cala seria tych kaszek jest skazona.

reklama
Boże.. Adaś na szczęście kaszek nie chce i już nic nie je takiego sklepowego, no oprócz danonków i soczków bobofrut. Ale powiem wam, że tak samo jak Kota- drugiemu dziecko już w życiu nie podałabym słoików i tych wszystkich sztucznych śmieci. Myślę, że przy Adasiu, była to z jednej strony wygoda, z drugiej strach o to co podać, jak ugotować itd. Ale teraz w życiu.. Drogie to cholerstwo, a do tego jeszcze szczury w środku! Mam jeszcze pare słoików w piwnicy i pewnie pies dostanie.

Wiecie trochę to dziwne. Oglądałam program bodajże Gallileo i akurat było wlasnie o produkcji kaszek i innych produktów dla dzieci z tego co pamietam to nie ma takiej szansy by szczur wpadł do worka, bo to urządzenie wsypujace miało mały otwór. U mnie w mieście była kiedyś afera ze szczura znaleźli w chlebie, było dochodzenie i okazało sie ze fizycznie jest to niemożliwe. A po tym pewien facet przyznał sie ze to on zrobił ten chleb w domu i zapiekł w nim szczura by zniszczyć konkurencje.

U nas kaszki idą jak woda Bobovity.

Dziewczyny czy Wasze maluchy jedzą same jak dostaną jabłuszko w plasterkach ? Moja nie chce, tylko przetarte albo właśnie papkę ze słoiczka. Ma 5 ząbków.

Kupinosia ja daje Młodemu cwiartkę jabłka i ładnie je. Choc musze go pilnować bo ma tendencje do polykania zbyt dużych kawałków i wpychania do dzioba całej cwiartki :-)
ma 6 zębów :-)

reklama
Adaś bardzo lubi jabłka.. No i musieliśmy nimi zastąpić mandarynki i pomarańcze, które Adaś uwielbia, ale ma później problemy z odparzeniami bo za dużo kwasu i wit. c
Ja podaję w ćwiartki i Adas dobrze sobie radzi, ma 9 zębów.

Do góry