reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

u nas z owoców to banany i mandarynki młoda wcina w całości ale jabłko - ze względu na moje niemiłe wspomnienia- nie podaję w całości tylko potarte. Tym bardziej że Zulka ma lenia i nie chce jej się gryźć czasem tylko ciapcia to w buzi i rozgniata językiem.

reklama
A to nasze wczorajsze sniadanko:)Nie jakies piekne bo malo skladnikow mialam, ale zawsze jakis efekt, i Marika ladnie zjadla kazda rzecz, bo z nia to problem z jedzonkiem

Załączniki

• DSCF0751.jpg
    DSCF0751.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF0753.jpg
    DSCF0753.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 62
Ja nie daję już E. jabłuszka do rączki w kawałku, bo głupol mały zaczął odgryzać wielkie kawałki i się nimi krztusić. Z owoców aktualnie podaję jej banana, ładnie sobie ogryza i "memla", mus jabłkowy własnej roboty, mandarynki (bardziej do posmakowania, pomelo też ostatnio próbowała), no i posiłkuję się czasem gotowymi owocowymi deserkami np. z bobovity.

Kupinosia - E. też taki leniuch i butli trzymać sama nie chce. Jak jej nieraz staramy się wcisnąć w łapki, żeby sama piła, to wykręca rączki do tyłu i tylko dzioba otwiera ;-) coś mi się wydaje, że to efekt długiego karmienia piersią... no ale np. z niekapka już od dawna sama pije...

Ostatnia edycja:
reklama
Bartek już próbował pepsi - łyka , ojjj teraz trzeba chować i pić w ukryciu;-) Czasem wlewam mu do jego picia z pół łyżeczki aby widział, że dostał, bo inaczej sajgon jak zauważy butlę z napojem. Takze pod tym względem radze nie dawać .

Córka moich znajomych w wieku 2 lat za obiecaną szkalneczke pepsi co tydzień w niedzielę oddała smoczek:-)

Do góry