reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

AGALA co do jedzonka moj Kacperek je ostatnio naprawdę mało w porównaniu do tego ile zjadał wcześniej.
Z reguły w ciągu dnia wyciągnie 3 razy butlę z mlekiem zagęszczone kaszą tak 150-180ml, serek zje, czasem jakiegoś owoca, zup ostatnio nie chce, ogólnie obiadów nie chce po chorobie, jakieś ciasteczko przekąsi, bułeczki lub chlebka troszkę.
Co do picia to Kacperek pija wodę, od czasu do czasu dostanie soczek ale dużo go nie wypije.

WOWO kobiety jestem w szoku ile potrafią zjeść Wasze dzieciaki.

AGALA, INKA także mój Kacper też niejadek.

Co do mleka krowiego hmmm, jeśli dziecku nic po tym nie jest to myślę, że można już wprowadzać po troszku.
Moja Mela mleko zwykłe zaczeła konsumować tak jakoś w wieku naszych grudniaczków teraz bo ona modyfikowanego wcale nie chciała i nic jej nie jest.

VIOLA ja też już osobno małemu nie gotuję, w końcu już ponad roczek ma więc może jeść w miarę możliwości to co i my.

NETKA 8-9 placków ziemniaczanych Ninka zjada na raz??? Wybacz ale trochę nie dowierzam albo te placki są miniaturkowe.

reklama
Sosnowiczanka- u nas w miare chyba dużo bo około 4-5 butelek po 150ml-zwykle to sok winogronowy domowej roboty lub malinowy domowej roboty plus jabłkowy rozcięczony w proporcji 1:3, herbate bardzo rzadko,wode też rzadko

Dorota to uwierz ;) 2 duże patelnie placuszków-8-9 sztuk. Też byliśmy w szoku jak 1 raz tyle wpierdzieliła, mój brat krzyczał, że jej brzuch rozpychamy ale weź dziecku nie daj jak zaciska pięści i krzyczy daaa!

Agala tez czytalam takie artykuly ale uwazam tez ze nie maco dac się zwariowac, znając swoje dziecko widzi się czy cos jest nie AK, takjak pisalam jak Marika skończyła rok to dalam mleko i bolal brzuszek wiec rzeczywiściejeszcze nie był czas na mleko zwykle, ale pozniej już było ok. wiec uwazam ze jużsię rozwinął układ trawienny na tyle żeby mogl przyjmowac zwykle mleko.\

Sosnowiczka mój Fabianek pije doscyc Malo, tzn pije tegocycka pare/nascie razy dziennie ale do tego to pije z kubeczka po troche soku,herbatki, wody wiec nie jesem w stanie powiedziec ile.

I tak czytam i mój Fabian naprawde jee duzo, a atkiechucherko z niego pewnie nie ma nawet 9 kilo.

A ja wierze bo wiem ze mój Fabian tez potrafi zjesc ojpotrafi np. naleśniki to je 2-3 na jedno posiedzenie a potem cyc

To Wasze maluszki to faktycznie żarłoki, bo ja moja Mela baaa nawet ja nie zjem tyle placków na raz.
A takie nie pozorne drobne dzieciaczki.

dorota moja Marika tez je mniej niz Fabian haha a to jest taki zarlok ze daj spoko np teraz zjadla dwie kanapki z wedlinka, popil cyckiem i nadal nie chcial spac zrobilam mu mleka 180 ml i wypil cale i chcial jeszcze ciagnac ale dalam smoka i usnal|:p

Sosnowiczanka - E. ostatni dosyć sporo pije, zazwyczaj z 3 kubki (200ml) herbatki lub wody na dzień, a jak bym dała jej soczek ze słomką, to też by wcisnęła każdą ilość....;-) (czasem tak się opije, że przy odbiciu troszkę jej się ulewa;-) łasuch mały ;-))

Dziewczyny koleżanka z forum znalazła prawdopodobnie szczura w kaszce Nestle!!!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 57
Lysa, ja pier...olę!!!! W to gotowe proszkowe jedzenie dla dzieci to jest jakaś farsa, z drugim dzieckiem nie popełnię błędu podawania gotowców, NIGDY WIĘCEJ. A Nestle już się popisało odpowiedzią na kość, którą znalazłam w ich Gerberowym obiadku...

reklama
Lysa widziałam to na fb u Żabci. Kurcze to naprawde prawda??? A ona te kaszka kupiła w PL cz UK??
dobrze ze Mlody nie je i nie lubi takich kaszek!!!

Do góry