reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Zaleca się hartowanie glutenem w 5-6 m-cu życia dziecka.
Ok. 2-3g kaszki glutenowej/ dobę dodawane do mleka, zupki lub przecieru.
A jak się tego nie zrobi, to chyba trzeba właśnie czekać do 10 m-ca

mi lekarz powiedział,ze jeszcze nie mozna dawac glutenu, bo nawet "niebieskie mleko" jest na glutenie i jest od 12 mies, ale co lekarz to inna opinia

reklama
Moja pani doktor też się uśmiechnęła jak zapytałam jej jak to jest z tą kaszką manną. Ja będę lecieć z Bartkiem, tak jak z Martynką. Dwa lata temu nie trzeba było szczepić glutenem ;-) więc poczekam do 10 miesiąca.

MALENA81 my tak jak ty- na razie tylko cycus jednak już nie moge sie doczekac . 16.03 idziemy na szczepienie Alicja bedzie miala wtedy 5 i pol , i chcę wykorzystać tą wizytę i dokładnie wypytać się co i jak wprowadzic. Bo ... przyznam się że czytając jak dziewczyny szaleją :-) to zupełnie nie wiem od czego zacząć :-)

MALENA81 my tak jak ty- na razie tylko cycus jednak już nie moge sie doczekac . 16.03 idziemy na szczepienie Alicja bedzie miala wtedy 5 i pol , i chcę wykorzystać tą wizytę i dokładnie wypytać się co i jak wprowadzic. Bo ... przyznam się że czytając jak dziewczyny szaleją :-) to zupełnie nie wiem od czego zacząć :-)

Moja jest miesiąc młodsza, ale czekam na pewno do końca 5-go.
Już mam plan ułżony.
Najpierw marcheweczka, ziemniaczek, dynia
Potem jabłuszko i inne owocki dołożę.
Może jakieś soczki na początek też...
Kaszek i kleików na razie nie planuję wcale, bo ładnie rośnie i nie chcę jej "tuczyć".

Kasia a ta kaszki mają już w sobie mleko modyfikowane czy nie??

Zależy jakie. Są kaszki mleczno - ryżowe te majamleko i ryzowe - te bez mleka.

A my dzisiaj konczyliśmy królika - raczej Hance nie podeszło. Dałam jej też kilka biszkopcików z mlekim na deserek. Zobaczymy co ona na to. Bo to i gluten, i jajka i mleko...

A my dokanczalismy wczorajsza zupke ( od jakiegos czasu Oliwia je caly sloiczek na raz ale jakos tego nie chciala calego zjesc) po Sliczku byla glodna wiec mleczko Mleczka nie chciala Chyba przez ten katarek zle sie jej butle ciagnie :-(
Wiec dostala starta gruszke i zjadla cala :-)

reklama
U nas w miare stały plan zywieniowy:
7/8 zalezy jak sie obudzi: pierś
10/11 kaszka ryzowa (malinki, bananki, dynia itd. na zmiane) robiona na moim mleczku + herbatka
13/14 zupka lub obiadek (sama gotuje, głownie marchewka, ziemniaczek i pietruszka), wczoraj zjadł słoiczek ziemniak ze szpinakiem i tez ładnie poszło + soczek z marchewki (sama tre i wyciskam soczek)
16/17 piers + potem tarte jabłuszko (teraz dodawałam troche bananka)
Potem wieczorem na kolacje pierś i do spania :-)
Wiec mi juz 2 karmienia piersia odeszły, dostaje w to miejsce kaszke i potem obiadek :-)
Niedługo zamierzam wprowadzac powoli miesko :-)
Ja sciagam po nocy z reguły około 100ml mleczka i teraz jak mały dostaje kaszke i zupki to drugie tyle sciagne w miedzyczasie, wiec mam na kaszki i jeszcze czasem cos zamroze :-)

Do góry