Karolcia już jada zupki ale wydaje mi sie że na noc musimy zjeść coś gęstszego tylko że jest mała na piersi i nie bardzo wiem jak jej włączyć jakąś kaszke czy na sztucznym mleku czy ściągnąć swoje i zagęścić?? wie ktoś czy tak można??
reklama
moli81
Mamuśka Mikuśka
W sumie na cycowym ja kiedys robiłam kache;-)
no,ja własnie dzis tak zrobiłam i ten maly potwor cycowy nie chcial,darl sie w niebogłosy...jutro znowu proba,moze sprobuje normalnie na wodzie zrobic,zobaczymy...no a potem marchewka,bo w sumie to nie chce tych sloiczkowych kupowac,w sumie mam swoja marchewke od tesciowej,a dzis moj M postawil foliowiec z tesciem i juz nie moge sie doczekac swoich warzywek,mniami:-)cos czuje,że bedziemy miec problem z tymi stalymi pokarmami,Miki tylko cyca by chcial...
My też na razie tylko na cycu.Ale dzis Macio kończy 5 miesięcy i za 3 tygodnie lekarka pozwoliła mi dawać zupki małemu. Powiedziała że najlepiej po kilku dniach od razu z mięsem. Czytałam gdzieś ostatnio że jak dziecko jest na piersi to trzeba uważać z kaszkami, chodzi o ten gluten. Wiecie cos na ten temat?
Olcia90
Fanka BB :)
lilunia nie mozna dawac produktow glutenowych gdyz powoduja celiakie taka chorobe. Kaszki sa bez glutenu(przynajmniej te po 4 i 6 mies) ale manna ma gluten dlatego mozna ja podawac dopiero ok 10 mies. Wiec kaszki mozesz spokojnie dawac:-) Moj niunio np lubi Nestle ryzowa malinowa
reklama
malena81
mamusia październikowa 08
lilunia nie mozna dawac produktow glutenowych gdyz powoduja celiakie taka chorobe. Kaszki sa bez glutenu(przynajmniej te po 4 i 6 mies) ale manna ma gluten dlatego mozna ja podawac dopiero ok 10 mies. Wiec kaszki mozesz spokojnie dawac:-) Moj niunio np lubi Nestle ryzowa malinowa
Zaleca się hartowanie glutenem w 5-6 m-cu życia dziecka.
Ok. 2-3g kaszki glutenowej/ dobę dodawane do mleka, zupki lub przecieru.
A jak się tego nie zrobi, to chyba trzeba właśnie czekać do 10 m-ca
Podziel się: