reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
To ja juz sie nie powinnam odzywac co do jedzenia Oliwki :-(
Ona jak ma w raczce to sobie fajnie radzi Ale zupki jej do raczki nie dam przeciez
WESOLUTKA fajny pomysl z tym serem bialym i danonkiem Sprawdze czy Oliwi zasmakuje

Zaraz na sniadanie zrobie sobie jajecznice i zobacze czy Oli zje Ale znajac ja to nie zje :-(
Wedliny czy kielbasy nie wchodza w gre :-(
Zupe jak zje to tylko taka nasza Musi byc doprawiona Bo jak nie to nie zje :-(
dOROTKO, U MNIE Z jULKĄ BYŁ DRAMAT Z JEDZENIEM. bEZ PROBLEMU WCHODZIŁO TYLKO: MLEKO, KASZA, OWOCKI I SEREK. zUPKA, OBIADEK LUB COKOLWIEK INNEGO TO BYŁA PRZEPRAWA PRZEZ HIMALAJE....:eek:
Dorotka - to skoro Oliwka lubi sama jeść to może gotuj jej warzywka, jajko makaron itd, krój w kawałki i niech sama sobie rączką je... przecież to chyba nie ma dużego znaczenia czy zje zupkę (której nie chce) czy te same składniki pokrojone??

Dziewczyny - co Wasze dzieciaki jedzą popołudniu???? już po zupce, a przed spaniem?? ja już nie mam pomysłów na jedzenie dla Szymka...
Raduś pije w dzień cyca na żadanie i praktycznie ciągle coś chrupie bądź je. Parowkę, banana, chrupeczki, bułkę, dziś np.chrupkie pieczywo. A tak zupę mojej roboty (jarzynowa z buraczkami i kaszą jęczmienną z mięskiem), czasem wędlinę, czasem kotleta, czasem makaron z warzywami (w zależności, co robię na obiad).

Dorotka - to skoro Oliwka lubi sama jeść to może gotuj jej warzywka, jajko makaron itd, krój w kawałki i niech sama sobie rączką je... przecież to chyba nie ma dużego znaczenia czy zje zupkę (której nie chce) czy te same składniki pokrojone??

Dziewczyny - co Wasze dzieciaki jedzą popołudniu???? już po zupce, a przed spaniem?? ja już nie mam pomysłów na jedzenie dla Szymka...

Oli nie wezmie nawet do raczki np brokula czy kalafiora :no:Jajko to na mecie jest beee A jesli nawet wezmie to do raczki to sie tylko tym bawi NIC NIE ZJE
Jej dobrze wychodzi jedzenie sama jablka,banana,gruszki,pieczywa tzn sucha bulka lub rogalik i cos slodszego np biszkopta A tak to niestety nie z nia takie numery Ona jest strasznym niejadkiem :no:
U nas wyglada to tak
Z samego rana MLEKO pozniej kaszka,pozniej obiad ,nasteonie deserek (owoc,danonek )a na koncu ostatnio kolo 19 jest kaszka i pozniej przy zasypianiu albo nic albo tylko herbatka

Sory za post pod postem
GOSIU no jakbym o Oliwce czytala U nas tez bez problemu wiekszego wchodzi MLEKO KASZKA OWOC I SEREK dlatego to je prawie dziennie Ostatnio staram sie jej ograniczac danonki aby nie dziennie
GOSIU to jak sobie radzilas? Bo ja sie strasznie martwie i denerwuje tymi obiadami itp :-(

Dorotko wyzej napisałas ze Oli musi miec doprawione tak jak wy, wiec jej dawaj juz to samo co wy jecie. Moze wtrzymaj sie z niektorymi ciezkostrawnymi rzeczami, ale lepiej jak zje przyprawione niz wcale... Ja z reszta mojemu tez troche sole i pieprze wszystko :-) I zupki, jajecznice, miesko itp.

Dorotko wyzej napisałas ze Oli musi miec doprawione tak jak wy, wiec jej dawaj juz to samo co wy jecie. Moze wtrzymaj sie z niektorymi ciezkostrawnymi rzeczami, ale lepiej jak zje przyprawione niz wcale... Ja z reszta mojemu tez troche sole i pieprze wszystko :-) I zupki, jajecznice, miesko itp.

nasza je wszystko co my tak samo doprawione juz od dawna i nic jej nie jest :-p:cool2: z Wiktoria sie cackalam i teraz mam efekty ni nie chce jesc :crazy:bo nic nie lubi:crazy:a Mateusz jak Werka odrazu wprowadzalam nasze jedzenie tj ok8 m-ca i do teraz je wszystko! ma apetyt jakiego ja nawet nie mam i jka wygoda bo wiesz ze wszystko zje a pod Wike musze specjalnie gotowac:crazy:

Ale sluchajcie, kazde dziecko jest inne, jedne potrzebuje wiecej drugie mniej:tak:
Ja mysle ze jak oli lubi to co wy to dawaj jej takie jedzenie:tak:
Dominika ja tez sie jakos nie patyczkowalam ani z zosia ani ze stasiem, poza tym , te nasze dzieci to juz roczniaki i nie przeginajmy z ta ich dieta:tak:Po Wiktorii nie widac ze jest niejadek;-)tak samo po Julce od gosik.;-) Moja zocha lubi se podjesc, grubiutka nie jest ale matka czuwa:-D

Ale sluchajcie, kazde dziecko jest inne, jedne potrzebuje wiecej drugie mniej:tak:
Ja mysle ze jak oli lubi to co wy to dawaj jej takie jedzenie:tak:
Dominika ja tez sie jakos nie patyczkowalam ani z zosia ani ze stasiem, poza tym , te nasze dzieci to juz roczniaki i nie przeginajmy z ta ich dieta:tak:Po Wiktorii nie widac ze jest niejadek;-)tak samo po Julce od gosik.;-) Moja zocha lubi se podjesc, grubiutka nie jest ale matka czuwa:-D

Magda po Wiktorii nie widac bo ona ma zachwiana przemiane materii przez problemy z tarczyca i przez to ze bierze hormony:confused2: ja tez czuwam ale nic nie poradze

reklama
Dominika ja tez mialam niedoczynosc tarczycy;-) Moze nadal mam ale jakos do lekarza mi dluzszy czas nie po drodze;-) A jako dziecko bylam chudzina, dopiero jak zaczelam pracowac to dupa zaczela mega rosnac:-D:-D:-D:-D

Dorota, a to ze oli teraz jest niejadek nie znaczy ze jak bedzie starsza tez tak bedzie:tak: Moja zocha do roku jadla wszystko w kazdej ilosci, potem bylo pare okresow ze nie jadla, ateraz znowu widac potrzebuje wiecej bo wcina za dwoje:tak:

Do góry