reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Jak tak Was czytam dziewczyny, to mam wrażenie, że krzywdę zrobiłam swojemu dziecku.
Młody generalnie je jedzenie po warunkiem, że ma półpłynna konsystencję :crazy:
Kanapek nie próbowałam mu dawać, choć wcina ciasteczka zdaje się Nestle (Miskopty ?), które uwielbia. Ale jak tylko w żarełku poczuje coś w większym kawałku to pluje dalej niz widzi :wściekła/y:
Nie wiem jak mam go nauczyć :confused2: może przegłodzić :confused2:

Jak tak Was czytam dziewczyny, to mam wrażenie, że krzywdę zrobiłam swojemu dziecku.
Młody generalnie je jedzenie po warunkiem, że ma półpłynna konsystencję :crazy:
Kanapek nie próbowałam mu dawać, choć wcina ciasteczka zdaje się Nestle (Miskopty ?), które uwielbia. Ale jak tylko w żarełku poczuje coś w większym kawałku to pluje dalej niz widzi :wściekła/y:
Nie wiem jak mam go nauczyć :confused2: może przegłodzić :confused2:

Trina witaj w klubie mój mały jak ma wieksze kawałki to wrecz zwraca:sorry: je wszytsko ale własnie rozdrobione. Kanapeczki mu daje i parówke i owoce ale w malutkich kawałeczkach:tak::tak: Wczoraj pierwszy raz zjadł biszkopty nie dławiac się:zawstydzona/y: Ale to samo miałam z Laura wiec ja luzuje:-p

A mój dla odmiany nie toleruje papek. Nawet kaszkę przestał jeść którą uwielbiał. Jedyną formą wciśnięcia jej jemu jest dodanie wieczorem do mleka. Wszystko musi być do gryzienia a najlepiej żeby sobie sam trzymał w rączce.

Wasze dzieci dużo tego mleka jedzą moja najwięcej wypija na noc 180 i też nie zawsze.Staneła raczej na 120.Ja jagnie np kupuje ser biały tłusty i mieszam go troche z danonkiem i sobie zjada,albo całe jajko gotuje i dodaje ryżu,ja to zupy jej gotuje oddzielnie nie takie jak dla nas tzn takie same ale nie doprawiam jej tak jak nam, a o co chodzi z tymi mlekami waniliowymi bo ja noie wiem nigdy nie patrzyłam.Jaguśka pije już bebilon 3 zawsze z kachą najlepsze te misiowy ogródewk z groszkiem marchewką itp.Dziś kakaoko dostanie na noc, wedliny jadła a teraz coś nie chce,a w sumie wsio po trochu dostaje miusze jej naleśniki zrobić.

reklama
trina mój zupe je tylko zmiksowaną, połączenie płynu i kawałków mu nie podchodzi- dławi się, ale jak dostaje kawałki, czy do rączki to je bez problemu, po prostu nie umie jak jest taki misz-masz

Do góry