reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Anula troche to twoje malenstwo je:tak::tak:

Kasia ja z miłą checia obejrze sobie taki filmik:-D:-D

U nas schemat bez zmian ale dodatkowo doszły kanapeczki (almette, pasztet ze szczypiorkiem itp) i paróweczka. Ale w wyznaczonych godzinach poprostu jak widze ze ma potrzebe to daje;-)

reklama
Chłop spory to i ma apetycik ale dzis od rana tylko pare kęsikow kiełbaski i usta zaciśniete :no:
Herbata i woda idą za to butlami, zaczyna się kolejny zębol

ANULA no masz malego GLODOMORA :tak:
MAGDA Oliwka tez czasem je tylko przed Tv ale ona zas bajki oglada albo jak muzyczka leci

I u mnie wczoraj i dzis porazka z PAROWECZKA :-(
Dzis tez dalam jej twarozek z miodkiem i tez plula nim Za to zjadla kilka doslownie kilka lyzeczek KASZKI

MNIE MALY NIEJADEK ROSNIE a wolalabym aby sobie zdrowo pojadla Ale ona malo je I nawet juz od tego tydoani nie daje jej nic slodkiego przed obiadem i tak zje troche sloika a naszego obiadku wcale :wściekła/y::no:

Dorota ja kiedys wyczytalam zedzieci ktore budza sie w nocy na jedzenie, a juz nie powinny sa poporostu "niedojedzone" w dzien. Nie wiem ile w tym prawdy, ale moze nie dawaj jej nic slodkiego, to w sumie do zycianie jest potrzebnie, a moze zacznie zjadac wiecej:tak:no i moze zacznij robic dlyzsze przerwy miedzy posilkami, nie wiem jak tam ja karmisz dokladnie, ale zeby nie czulasie non stoper najedzona:sorry:

Moj wczoraj wypil 2x 210 ml mleka i to by bylo na tyle, nic mu nie podchodzilo, wszystkim plul...zobaczymy jak todzisiaj bedzie wygladac, narazie zjadl pol kromeczki chlebka zpaszteciekiem:tak:

Magdasf czyżby ząbki;-) Mi jak dzieci nie cha jesc to mnie cholera bierze bo pozniej nie wiem czy marudne bo głodne czy marudne bo cos innego:-D:-D:-D

Dorotka musisz byc stanowcza i nie poddawac sie. Małymi kroczkami do przodu aż sie nauczy, bo i Ty sie męczysz i ona:tak::tak::tak: A ziemniaki z jakims sosem je??? Moze ziemniaczki z masełkiem i jajkiem? Dawaj po malutkich porcjach na łyzeczce aby jadła smakujac. Moze wez ja na raczki łaz po mieszkaniu pokazuj róznie rzeczy i karm. Wiem meczaca i dziwna metoda ale czasem pomaga, moze to ja skłoni do innych smaków. Moze ja czyms zainteresuj zabawki, ksiazeczki itp. Aż z czasem przekona sie do innego jedzenia. Bo bedziesz miała taki problem jak moja sis ma dzieciaki w kwietniu skonczyły 2 lata a podstawa zywieniowa u nich to MLEKO!!!!!! A reszta jako dodatek a jak nie jedza to bach melko:szok::szok::szok:

Magdasf czyżby ząbki;-) Mi jak dzieci nie cha jesc to mnie cholera bierze bo pozniej nie wiem czy marudne bo głodne czy marudne bo cos innego:-D:-D:-D

Dorotka musisz byc stanowcza i nie poddawac sie. Małymi kroczkami do przodu aż sie nauczy, bo i Ty sie męczysz i ona:tak::tak::tak: A ziemniaki z jakims sosem je??? Moze ziemniaczki z masełkiem i jajkiem? Dawaj po malutkich porcjach na łyzeczce aby jadła smakujac. Moze wez ja na raczki łaz po mieszkaniu pokazuj róznie rzeczy i karm. Wiem meczaca i dziwna metoda ale czasem pomaga, moze to ja skłoni do innych smaków. Moze ja czyms zainteresuj zabawki, ksiazeczki itp. Aż z czasem przekona sie do innego jedzenia. Bo bedziesz miała taki problem jak moja sis ma dzieciaki w kwietniu skonczyły 2 lata a podstawa zywieniowa u nich to MLEKO!!!!!! A reszta jako dodatek a jak nie jedza to bach melko:szok::szok::szok:

Dzieki dziewczyny za rade I kazda nastepna tez bede wdzieczna :tak:
Oliwka fakt od zawsze je w nocy Dzis np pila mleko 160 ml o 5 rano Pozniej o 9 staralam sie z ta parowka i twarozkiem ale nic :no:Zjadla kilka lyzek kaszki A pozniej kolo 10,30 tak wrzeszczala ze juz nie wiedzialam z czego i wypila 130 ml MLEKA i zasnela
CZARNA fa walsnie jak ona mi tak je to tez nie wiem czy ona marudzi bo glodna czy cos innego :wściekła/y:
Ona zazwyczaj je flipsy czekoladowe w wozku Bo w wozku ostatnio ma bunt i tylko te flipsy ja tam na chwile utrzymuja:wściekła/y:
W domu nie daje jej nic takiego slodkiego chyba ze nabial ale z tym jest ok:tak:
Nie wiem moze fakt dawac jej w dluzszych przerwach?
Ja ja tak nauczyulam ze jak siada do krzeselka to juz wie ze bedzie jadla I jak widzi ze niose to sie cieszy a pozniej pluje I twarza grymasi I buzi nie chce otwierac:no:
Ona jak cos juz jezykiem skosztuje najpierw to zaraz grymas i nie chce jesc :eek:
Ja mam nerwy bo ona czasem nic nie je A mleko staram sie juz dawac w dzien tylko w ostatecznosci

Naszymi obiadami tez pluje Ziemniaki probowalam juz i blenderem zrobione i widelcem podniecione tylko Wczoraj pierwszy raz kupilam w sloiczku sam indyk i kurczak i mysle z czym jej to moge podac Mze ziemniaczki?

Ziemniaki z sosem jeszcze nie dawalam A jajkami pluje :-(

reklama
Do góry