reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

U nas podobnie - chciałby jeść to co my a ja boję się dać zupki takiej jak dla nas.

Moja pediatra powiedziała ostatnio abym małemu dawała brokuły.
Poza tym teściowa przy okazji wizyty spytała co z truskawkami dla takiego maluszka.
Lekarka odrzekła, że można troszkę dać do spróbowania i patrzeć na reakcję organizmu.

reklama
My kilka mies temu kupiliśmy kaszkę nestle truskawkową ale w domu zauważyliśmy że to od 9 mies więc odłożyłam z tyłu na półce. A ostatnio kupiłam kaszkę bobo vita truskawkową ale od 6 mies.:confused::confused::confused:
Dałam Bartusiowi i nic mu nie dolega.:tak:
Ale skąd taka rozbieżność. Przecież to różnica 3 miesięcy!:baffled::baffled::baffled:

Asia wow! 250ml to u nas na dwa obiadki! Może żółtko tak podeszło :)
Natusia taaak, maminą parówkę to dziecko oczami zjada, a swoją kaszkę błeeee.

My kilka mies temu kupiliśmy kaszkę nestle truskawkową ale w domu zauważyliśmy że to od 9 mies więc odłożyłam z tyłu na półce. A ostatnio kupiłam kaszkę bobo vita truskawkową ale od 6 mies.:confused::confused::confused:
Dałam Bartusiowi i nic mu nie dolega.:tak:
Ale skąd taka rozbieżność. Przecież to różnica 3 miesięcy!:baffled::baffled::baffled:

To nie jedyna taka rozbieżność!:confused2:

Ja malemu juz niejedno krotkie kupowałam art po 9 miesiacu, bo jak piszecie z jednej firmy sa one po 6 miesiacu z innej po 9:tak::tak::tak: (ale wiecie jak to jest ze mna:confused2:)
Asia ładnie. Mój mały je na jeden posiłek ok 200ml (zupki kaszki deserki itp)

250!!! extra :-) ja też jestem w szoku Alicja 2 dni z rzędu wciaga na raz wieksze słoiczki 190ml nie jest to 250 ale jak dla mnie to i tak ładnie...
ale ona jakoś nie kwapi się do jedzenia z rodzicami - mogę śmiało przy niej jeść i owszem popatrzy się ale bez entuzjazmu. Może dlatego że kompletnie nie umie gryźć dawałam jej chrupki kukurydziane, ciasteczka, kawałek bułki i zawsze to samo odgryzie wielki kawał i ma to w buzi nie umie połknąć więc robi się czerwona i tak jakby próbowała zwymiotować. Za bardzo boję się że się zadławi więc spałzowałam. Ma jeszcze na to czas. Za to koleżanki córa o tydz młodsza od Ali wcina bulke równo . No nic my musimy jeszcze zaczekać :-(

250!!! extra :-) ale ona jakoś nie kwapi się do jedzenia z rodzicami - mogę śmiało przy niej jeść i owszem popatrzy się ale bez entuzjazmu. Może dlatego że kompletnie nie umie gryźć dawałam jej chrupki kukurydziane, ciasteczka, kawałek bułki i zawsze to samo odgryzie wielki kawał i ma to w buzi nie umie połknąć więc robi się czerwona i tak jakby próbowała zwymiotować. Za bardzo boję się że się zadławi więc spałzowałam. Ma jeszcze na to czas. Za to koleżanki córa o tydz młodsza od Ali wcina bulke równo . No nic my musimy jeszcze zaczekać :-(
I na to przyjdzie jeszcze czas:tak:;-)

moja Amelcia jak widzi że my jemy i nie chcemy jej dać to zaraz płacze i się denerwuje!! na razie nie daję jej nic z "naszego" menu ale....... może powolutku zacznę ją przyzwyczajać :confused::confused::confused::happy:

reklama
Do góry