reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Dokładnie tak jak Martynka napisała - dodajemy do zupki takie surowe i ono się zetnie a zabieli i zagęści troszkę.
Można też ugotować i dodać do obiadku.

Wg Bobovity do jadłospisu wprowadza się po raz pierwszy żółtko w 7-9 miesiacu – ugotowane i zgniecione na papkę oraz dodane do zupki lub obiadku (dwa, trzy razy w tygodniu).

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!!My też soli nie używamy, choć teściowa niezadowolona, bo uważa, że powinnam zupki słodzić i solić (nie zaszkodzi mu, a lepiej smakuje - tak mówi. Tyle, że Szymek zjada z mega apetytem wszystkjie niesłone zupki, więc nie mam potzreby doprawiać ...
Jutro gotuję dorsza dla Szymona, zobaczymy czy mu bedzie smakowac...rybki jeszcze nie jadł..

Dziewczyny...codziennie gotujecie świeże zupki?? myślicie ze jak ugotuję w poniedziałek wieczorkiem, to w środę mogę jeszcze mu dać?? my na zmianę zuopki gotowane i słoiczki (trochę z baku czasu), ale chcę się już powoli tylko na gotowane przerzucić ...

Dziewczyny...codziennie gotujecie świeże zupki?? myślicie ze jak ugotuję w poniedziałek wieczorkiem, to w środę mogę jeszcze mu dać?? my na zmianę zuopki gotowane i słoiczki (trochę z baku czasu), ale chcę się już powoli tylko na gotowane przerzucić ...

ja z reguly mam zupke na 2, 3 dni. trzeciego dnia mocniej ja zagagtowywuje :)

Evelajna ja miksuję wszystko razem:tak: a co do dań rybnych to są tu słoiczki z daniem z tuńczyka od 6 mca i po 7 mcu, ja dawałam je już;-)

Ula, a jakiej firmy?

Już to było, ale może dla przypomnienia:
Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł

Filety z soli nie mają ości, ale zawsze jak to przy filetach lepiej jeszcze sprawdzić.

Co do obiadku to ja też miksuję z warzywami, bo tak na sucho to nie wejdzie.
...

Dzięki, Malena

Hejka!!My też soli nie używamy, choć teściowa niezadowolona, bo uważa, że powinnam zupki słodzić i solić (nie zaszkodzi mu, a lepiej smakuje - tak mówi. Tyle, że Szymek zjada z mega apetytem wszystkjie niesłone zupki, więc nie mam potzreby doprawiać ...
Jutro gotuję dorsza dla Szymona, zobaczymy czy mu bedzie smakowac...rybki jeszcze nie jadł..

U nas też "starsze" pokololenie chce dziecku wodę słodzić, bo "taka mdła" :-)

Jak gotuję to na dwa dni, bo ona pod rząd nie chce tego samego jeść :-D
Smakoszka się znalazła.
Ale też daję słoiczki jak mi się gotować nie chce, albo jak jemy poza domem.

Ja tez Oliwce nie daje zadnych przypraw Ani cukru :-) Ma jeszcze czas na to :-)

Dzis dodam Jej pierwszy raz do zupki Pol zoltka Zovaczymy jaka bedzie reakcja :-)

My jemy sloiczki ale tak raz w tygodniu staram sie cos sama ugotowac Czasem czesciej mi to wychodzi
Jak ja robie to na 2 dni :-)

Jutro zrobie drugi raz BURACZKA bedzie iala na wtorek i sroda W srode ja jestem w pracy wiec nianka jej da :-)

A w czawrtek planuje zrobic pierwszy raz RYBKE :-)

reklama
Do góry