reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Super Ppatqa!

Ja to może przewrażliwiona jestem na tym punkcie, ale jak się ma przykład z otoczenia, to może to tak działa. Synek mojej koleżanki jak miał dwa lata zachłysnął się cukierkiem i niby przełknął, a po jakimś czasie okazało się, że ma zapalenie płuc i ten cukier rozpuścił się w pęcherzyku i zlepia. Teraz musi robić ćwiczenia oddechowe, inhalacje. Funkcjonuje normalnie, ale jakieś obciążenie jest.
To nie tak, że Martyna nie je takich rzeczy, bo lubi płatki śniadaniowe i ciastka. Bartek jeszcze nie ma zębów więc z ciastkami się wstrzymam. Dla mnie one na za duże kawałki się łamią i pamiętam, że Martyna tak jak Amelka wpychała do buzi ile się da, a ja potem dłubałam jej w polikach. To nie na moje nerwy :sorry2:

reklama
Super Ppatqa!

Ja to może przewrażliwiona jestem na tym punkcie, ale jak się ma przykład z otoczenia, to może to tak działa. Synek mojej koleżanki jak miał dwa lata zachłysnął się cukierkiem i niby przełknął, a po jakimś czasie okazało się, że ma zapalenie płuc i ten cukier rozpuścił się w pęcherzyku i zlepia. Teraz musi robić ćwiczenia oddechowe, inhalacje. Funkcjonuje normalnie, ale jakieś obciążenie jest.
To nie tak, że Martyna nie je takich rzeczy, bo lubi płatki śniadaniowe i ciastka. Bartek jeszcze nie ma zębów więc z ciastkami się wstrzymam. Dla mnie one na za duże kawałki się łamią i pamiętam, że Martyna tak jak Amelka wpychała do buzi ile się da, a ja potem dłubałam jej w polikach. To nie na moje nerwy :sorry2:
N o ja pod tym względem też jestem przewrażliwiona:nerd: Przyjdzie i czas na takie rarytasy:tak: U nas tylko na topie ch. kukurydziane bo ładnie sie rozpuszczają dostał bułkę i próbował cała do buzi wepchnąć aż oczy na wieszch wychodziły wiec mamusia zabrała. Krzyk był ale mówi sie trudno:-p

Dorotka smakowała smakowała:tak:

No wlasnie ja po wczorajszym jak sie Oliwka dlawila tym ciastkiem to tez mam obawy Chrupki leiej sie rozpuszczaja Ja je tez uwielbiam i zawsze jej podjadam hehehe

CZARNA OLIWKA chyba dziennie moglaby jesc tego buraka heheh a jak sliczna buraczkowa kupka juz 2 razy byla heheheh

MALENA ciekawe te kaszki :-)
Daj znac ja taka upolujesz :-)

Jejku jaka ja mam zkleroze

Od kilku dni Oliwka ma chyba jakis kryzus z mlekiem nie chce go jesc Dzis wypila tylko 200 ml Tzn o 3 w nocy 100 ml o i 8 rano 100 ml
Za to spija strasznie soki i zaczne jej je rozcienczac z woda Bo jakos boje sie ze za duzo slodkiego w tych sokach a ona je ostatnio pije litrami i cherbatki
Wiecej je oiadkow i deserkow co mnie cieszy
Dzis zrobie jej JABLUSZKO POTRAKTOWANE BLENDEREM ostatnio sie trzasla jak jadla :-)

I DZIS CHCE JEJ ZROBIC PIERWSZY RAZ KISIEL
TYLKO NIE WIEM CZY TAKI NORMALNY JAK MY JEMY ? TAKI JEJ ZROBIE BO INNEGO NIE MAM
A JAK TO JEST Z TYMI KISLAMI MOZE MI KTOS NAPISAC
Dzis jej zrobie troche takiego normalnego i zobacze jaka bedzie reakcja :-)

Ja wiem ze domowym sposobem robi się jakoś sok z owoców, mąka ziemniaczana i woda...ale nie wiem w jakich proporcjach:sorry2:

No to Kacperek jadł dziś swoje pierwsze truskawki. Nie za wiele bo tylko tak na spróbowanie. Ale mu smakowało :-D Wcześniej już je jadał w jogurcikach i innych deserkach dla dzieci.

Jejku jaka ja mam zkleroze

Od kilku dni Oliwka ma chyba jakis kryzus z mlekiem nie chce go jesc Dzis wypila tylko 200 ml Tzn o 3 w nocy 100 ml o i 8 rano 100 ml
Za to spija strasznie soki i zaczne jej je rozcienczac z woda Bo jakos boje sie ze za duzo slodkiego w tych sokach a ona je ostatnio pije litrami i cherbatki
Wiecej je oiadkow i deserkow co mnie cieszy
Dzis zrobie jej JABLUSZKO POTRAKTOWANE BLENDEREM ostatnio sie trzasla jak jadla :-)

I DZIS CHCE JEJ ZROBIC PIERWSZY RAZ KISIEL
TYLKO NIE WIEM CZY TAKI NORMALNY JAK MY JEMY ? TAKI JEJ ZROBIE BO INNEGO NIE MAM
A JAK TO JEST Z TYMI KISLAMI MOZE MI KTOS NAPISAC
Dzis jej zrobie troche takiego normalnego i zobacze jaka bedzie reakcja :-)

Jak tyle pije soków to potem dlatego nie chce mleka. Spróbuj zamienić na wodę!

A tu przepis na kisiel: Domowy kisiel wiśniowy po 12 miesiącu

zrobić możesz na soczku przecierowym bez dodawania cukru

reklama
Do góry