reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A i ja się musze pochwalić, że już 3 zupki ugotowałam Szymkowi :-) 1 nie za bardzo chciał (ale fakt, marchewka była gorzkawa), a reszte jadł aż mu się uszy trzęsły... tą ostatnią zrobiłam z małych marchewek mrożnonych (słodziutkie) i bardzo mu smakowała!! nie doprawiam w ogóle zupek, aczkolwiek zastanawiam się nad ziołami..nie wiecie jakie zioła można?? Aaa..i dzisiaj Mały dostał kawałek banana...pilnowałam go, żeby nie odgryzł, żeby się nie udławil..ale "pomędlił sobie" i cos tam znikneło :-) w ogóle to wcina prawie wszystko co mu dam..

reklama
aaa..i wiecie co jest dziwne?? słoikowe szpinaku nie ruszył, natomiast jak ja mu daje w zumie robionej to je ... pozatym kaszki najróżniejsze, żółtko raz za czas, kaszka manna, owoce itd.. jeszcze rybe muszę wprowadzić... ale nie mogę w słoiku znaleźć a nie bardzo wiem jaką mogę :-( mrożony dorsz będzie ok????

Zazdroszczę - my musimy zapomnieć o wszystkim co ma w składzie mleko... Jutro dermatolog, ciekawe co powie na Marikową buźkę
My mamy podobna buzie co Marika ale jakos ostatnio jest lepiej i raz na jakis czas jej cos tam wyskoczy Wiec ja juz nie wiem jak to u nas z tym uwazaniem :-p
Co do jaj to ja sie nie wypowiadam bo nie wiem...

Brak reakcji po jogurcie. Zadnej wysypki, bolacego brzuszka i rozwolmnienia...czyli cacy;-)
SUPER:tak:
Mój nie trawi kawałków, dzis tak mu przeszkadzały ze aż zwrócił:-:)-( a jak zmiksowałam to juz było ok:sorry2::sorry2: Ciężko bedzie ale z Lala tez tak miałam:cool2:
NO TO JUZ MASZ DOSWIADCZENIE :cool2:
Hanka to typowa Bielicka:-p jak jej sie nie zapcha buziuni to moze zagadać:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A to tak dajecie pieczywo do ciamkania?
Nie zadławią się maluchy?
OLIWKA BARDZIEJ CIAMKA NIZ JE
JAKOS ZABARDZO SIE NIE BOJE ZE SIE UDLAWI :tak:
moj juz nawzt frytki z maca jadl... taki zrobil raban jak zobaczyl ze my jemy :)
NIEZLE ,CZERWIEC SIE JUZ PEWNIE PRZWRACA HEHEHE :-D

No to i ja chwale Oliwke bo zaczela wiecej obiadku zjadac :tak:Najbardziej posmakowala jej rybka po grecku
Uwielbia bananki i jabluszka na surowo :tak:
Dzis zrobie jej sama z brokula lub buraczkiem :tak:
Jeszcze nei wiem ktora zrobie :-p

Aaaa..właśnie!! my już jogurty też jemy :-) dostaliśmy spioro próbek jogurtów po 6 miesiącu jagodowych i są OK, żadnej reakcji poza wielkim uśmiechem Szymka :-):-):-) Spróbujemy wkrótce ten słoiczek owoce z jogurtem:-):-):-)
Czarna - Szymek też nie potrafi jeść żadnych kawałków.. jak mu moja mama dawała zupkę z kaszką manną, ale taką gęstszą, to nie potrafił zjeść....tym bardziej zupki po 6 miesiącu z małymi kawałkami ...

Ja mam dwa takie słoiczki jogurt z owocami - jeszcze nie dawałam.
Ale czas najwyższy chyba.
No i startujemy z delikatna dynia z żółtkiem.

Mój uwielbia te słoiczki z jogurcikami, twarożkami i kaszka manna:tak::tak::tak:
A dzis mu gotuje zupe z buraczkiem pierwszy raz wiec zobaczymy:tak:
Z ryba nie dawałam bo jeszcze koło nas nie widziałam musze do wiekszego sklepu wyskoczyc:cool2:

aczkolwiek zastanawiam się nad ziołami..nie wiecie jakie zioła można?? ..

Sztuka przyprawiania potraw - Rozszerzanie diety - artykuł

aaa..i wiecie co jest dziwne?? słoikowe szpinaku nie ruszył, natomiast jak ja mu daje w zumie robionej to je ... pozatym kaszki najróżniejsze, żółtko raz za czas, kaszka manna, owoce itd.. jeszcze rybe muszę wprowadzić... ale nie mogę w słoiku znaleźć a nie bardzo wiem jaką mogę :-( mrożony dorsz będzie ok????

Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł
U mnie w lodówce czeka mrożona sola.
Będziemy robić a-la po grecku.

Czarna - Szymek też nie potrafi jeść żadnych kawałków.. jak mu moja mama dawała zupkę z kaszką manną, ale taką gęstszą, to nie potrafił zjeść....tym bardziej zupki po 6 miesiącu z małymi kawałkami ...

ja ostatnio dawałm rosołek ze słoiczka z kawałeczkami.
Nie bardzo sobie radziła, więc dolałam wody i dosypałam puree ryżowego.
I takie zjadła bez problemu:-D

Ja mam dwa takie słoiczki jogurt z owocami - jeszcze nie dawałam.
Ale czas najwyższy chyba.
No i startujemy z delikatna dynia z żółtkiem.

U nas na te słoiczki jest szał!
Sama bym zjadła, bo są naprawdę pyszne!

reklama
Po rozmowie wczoraj z pediatrą wiem, że mogę dawać jej duży słoik obiadku i albo zupka + drugie w odstępie 3-4h, albo np. drugie + owoce z dodatkiem ryżu, biszkopta. Kasza 2x dziennie też jest ok.

Z żółtkiem chyba się wstrzymam, taka samo ze wszystkim co ma w składzie pomidory i jednak z tą rybką po grecku też. Ale u nas słoiki duże po 6-mcu z dużymi kawałkami idą coraz lepiej - zjada prawie cały, na dnie może z 0,5cm zostaje.

Do góry