A i ja się musze pochwalić, że już 3 zupki ugotowałam Szymkowi :-) 1 nie za bardzo chciał (ale fakt, marchewka była gorzkawa), a reszte jadł aż mu się uszy trzęsły... tą ostatnią zrobiłam z małych marchewek mrożnonych (słodziutkie) i bardzo mu smakowała!! nie doprawiam w ogóle zupek, aczkolwiek zastanawiam się nad ziołami..nie wiecie jakie zioła można?? Aaa..i dzisiaj Mały dostał kawałek banana...pilnowałam go, żeby nie odgryzł, żeby się nie udławil..ale "pomędlił sobie" i cos tam znikneło :-) w ogóle to wcina prawie wszystko co mu dam..
reklama
aaa..i wiecie co jest dziwne?? słoikowe szpinaku nie ruszył, natomiast jak ja mu daje w zumie robionej to je ... pozatym kaszki najróżniejsze, żółtko raz za czas, kaszka manna, owoce itd.. jeszcze rybe muszę wprowadzić... ale nie mogę w słoiku znaleźć a nie bardzo wiem jaką mogę :-( mrożony dorsz będzie ok????
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
My mamy podobna buzie co Marika ale jakos ostatnio jest lepiej i raz na jakis czas jej cos tam wyskoczy Wiec ja juz nie wiem jak to u nas z tym uwazaniemZazdroszczę - my musimy zapomnieć o wszystkim co ma w składzie mleko... Jutro dermatolog, ciekawe co powie na Marikową buźkę
SUPERCo do jaj to ja sie nie wypowiadam bo nie wiem...
Brak reakcji po jogurcie. Zadnej wysypki, bolacego brzuszka i rozwolmnienia...czyli cacy;-)
NO TO JUZ MASZ DOSWIADCZENIEMój nie trawi kawałków, dzis tak mu przeszkadzały ze aż zwrócił:--( a jak zmiksowałam to juz było ok Ciężko bedzie ale z Lala tez tak miałam
Hanka to typowa Bielicka jak jej sie nie zapcha buziuni to moze zagadać
OLIWKA BARDZIEJ CIAMKA NIZ JEA to tak dajecie pieczywo do ciamkania?
Nie zadławią się maluchy?
JAKOS ZABARDZO SIE NIE BOJE ZE SIE UDLAWI
NIEZLE ,CZERWIEC SIE JUZ PEWNIE PRZWRACA HEHEHEmoj juz nawzt frytki z maca jadl... taki zrobil raban jak zobaczyl ze my jemy
No to i ja chwale Oliwke bo zaczela wiecej obiadku zjadac Najbardziej posmakowala jej rybka po grecku
Uwielbia bananki i jabluszka na surowo
Dzis zrobie jej sama z brokula lub buraczkiem
Jeszcze nei wiem ktora zrobie
Aaaa..właśnie!! my już jogurty też jemy :-) dostaliśmy spioro próbek jogurtów po 6 miesiącu jagodowych i są OK, żadnej reakcji poza wielkim uśmiechem Szymka :-):-):-) Spróbujemy wkrótce ten słoiczek owoce z jogurtem:-):-):-)
Czarna - Szymek też nie potrafi jeść żadnych kawałków.. jak mu moja mama dawała zupkę z kaszką manną, ale taką gęstszą, to nie potrafił zjeść....tym bardziej zupki po 6 miesiącu z małymi kawałkami ...
Czarna - Szymek też nie potrafi jeść żadnych kawałków.. jak mu moja mama dawała zupkę z kaszką manną, ale taką gęstszą, to nie potrafił zjeść....tym bardziej zupki po 6 miesiącu z małymi kawałkami ...
magdziunia
Październikowa Mama'08
Ja mam dwa takie słoiczki jogurt z owocami - jeszcze nie dawałam.
Ale czas najwyższy chyba.
No i startujemy z delikatna dynia z żółtkiem.
malena81
mamusia październikowa 08
aczkolwiek zastanawiam się nad ziołami..nie wiecie jakie zioła można?? ..
Sztuka przyprawiania potraw - Rozszerzanie diety - artykuł
aaa..i wiecie co jest dziwne?? słoikowe szpinaku nie ruszył, natomiast jak ja mu daje w zumie robionej to je ... pozatym kaszki najróżniejsze, żółtko raz za czas, kaszka manna, owoce itd.. jeszcze rybe muszę wprowadzić... ale nie mogę w słoiku znaleźć a nie bardzo wiem jaką mogę :-( mrożony dorsz będzie ok????
Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł
U mnie w lodówce czeka mrożona sola.
Będziemy robić a-la po grecku.
ja ostatnio dawałm rosołek ze słoiczka z kawałeczkami.
Nie bardzo sobie radziła, więc dolałam wody i dosypałam puree ryżowego.
I takie zjadła bez problemu
Ja mam dwa takie słoiczki jogurt z owocami - jeszcze nie dawałam.
U nas na te słoiczki jest szał!
Sama bym zjadła, bo są naprawdę pyszne!
reklama
Po rozmowie wczoraj z pediatrą wiem, że mogę dawać jej duży słoik obiadku i albo zupka + drugie w odstępie 3-4h, albo np. drugie + owoce z dodatkiem ryżu, biszkopta. Kasza 2x dziennie też jest ok.
Z żółtkiem chyba się wstrzymam, taka samo ze wszystkim co ma w składzie pomidory i jednak z tą rybką po grecku też. Ale u nas słoiki duże po 6-mcu z dużymi kawałkami idą coraz lepiej - zjada prawie cały, na dnie może z 0,5cm zostaje.
Z żółtkiem chyba się wstrzymam, taka samo ze wszystkim co ma w składzie pomidory i jednak z tą rybką po grecku też. Ale u nas słoiki duże po 6-mcu z dużymi kawałkami idą coraz lepiej - zjada prawie cały, na dnie może z 0,5cm zostaje.
Podziel się: