reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
I soczki i herbatki chyba max. do 150 ml na dobę a wode tak do woli :tak:

W zaleceniach żywieniowych stoi:
Przecier lub sok owocowy nie więcej niż 150g.
Na temat herbatek nic nie ma -
to jednak zbędny cukier od którego też może maleć apetyt.

Moja matka jak widzi, że podaję wodę, to robi minę jakbym dziecko krzywidziła :-)

Wczoraj pierwszy raz była rybka.
Zjadła pełną michę.
Podaję swój przepis dla chętnych.
"Rybka a'la po grecku dla malucha"
Wyszło na 2 dni.

1 marchew
tak z 5 cm pora
1/3 marchewki
kawałeczek selerka
2 ziela ankgielskie
1 listeczek laurowy
to obgotowałam na miękko

osobno ugotowałam ok 100g ryby soli

Potem wyjęłam przyprawy zmiksowałam wszytsko razem i dodałam ok. 2 łyżek kleiku kukurydzianego. Jadła ładnie. Sola ma łagodny dosyć smak.

A dla na przy okazji był obiad.
To samo tylko rybka przesmażona bez panierki,
a warzywa doprawione i z koncentratem pomidorowym. PYCHOTA

Wczoraj pierwszy raz była rybka.
Zjadła pełną michę.
Podaję swój przepis dla chętnych.
"Rybka a'la po grecku dla malucha"
Wyszło na 2 dni.

1 marchew
tak z 5 cm pora
1/3 marchewki
kawałeczek selerka
2 ziela ankgielskie
1 listeczek laurowy
to obgotowałam na miękko

osobno ugotowałam ok 100g ryby soli

Potem wyjęłam przyprawy zmiksowałam wszytsko razem i dodałam ok. 2 łyżek kleiku kukurydzianego. Jadła ładnie. Sola ma łagodny dosyć smak.

A dla na przy okazji był obiad.
To samo tylko rybka przesmażona bez panierki,
a warzywa doprawione i z koncentratem pomidorowym. PYCHOTA

mniam, mniam - szkoda, że my rybki nie możemy

ULU kisiel dalam jej taki normalny z torebki MALINOWEY jejku jak jej smakowalo :-) Nic jej nie bylo wiec jest ok :-)

No i od wczoraj pijemy WODE
W NOCY WODA JEST BEEE ALE ZA TO W DZIEN CACY :-)

kupiłam Hani jakąś zupe włoską i od razu wyplówała całą zawartosć łyżeczki...widac niesmakowało:cool2:

my dziś pierwszy raz spróbowałyśmy buraczki i... skończyło się na cycu :-( myślałam że mi się mała powymiotuje tak się krzywiła i pluła :-(

reklama
Do góry