reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

z ryb nie wolno pangi i maslanej, to najgorsze gatunki i niepolecam nawet doroslym
A ja lubie PANGE:-p
My na spacer zabieramy mnustwo rzeczy bo nigdy nie wiadomo co moze sie zdarzyc i gdzie dotrzemy hehe : deserek , butelka z herbatka , chusteczki nawilżane, pieluchy, kocyk , chrupki, zabawki no i cos cieplejszego do ubrana np kurteczke. Tato mowi że my to zawsze jak slone sie ciagnemy bo tego tak duzo. On jak idzie to tylko jakas zabawka i butelka hehe
U nas jest to samo

Jesli chodzi o Ryby to my jeszcze nie jedlismy ale Wczoraj udalo mi sie kupic sloiczek z GERBERA JARZYNKI Z RYBKA PO GRECKU PO 6 MIESIACU
Moze ktoras juz miala? :tak:

Kupilam wczoraj te NESTLE SINLAC i pytanie do Kate
Robisz Marice tak jak pisze na opakowaniu Czy inaczej ? I o ktorej jej dajesz to ? i czy codziennie ?

Kupilam rowniez ciasteczka z Hippa po 7 miesiacu i smakuja niuni A jaka brudna po nich :tak:

Lubi tez buleczke lub chlebek podziamdziac I marhceweczke do raczki :tak:

reklama
Z rybek to ja też lubię pangę jest tania.
Ale proces jej przetwarzania bardzo wyjaławia ją z kwasów omega 3.

Co do dań dla dzieci z rybkami, to jeszcze nie dawałam małemu bo nie mogłam w sklepie dostać takich a szkoda.

Dorotko dajesz małej już ciasteczka z Hippa - ja też kupiłam Sebciowi i powiem tak jak zabrał się do niego to zaraz ugryzł połowę no i musiałam wyciągać paluchem z buzi :baffled:

MADZIU wlasnie ja tez pierweszy raz spotkalam z rybka sloiczek po 6 miesiacu i kupilam az 2 :-) I pierwszy raz niuni tak obiadek smakowal Zjadla pierwszy raz caly sloiczek i w sekunde poszlo A buzie otwierala jak nigdy i nie byla taka brudna jak zawsze :-)

Ciasteczka zjadla 3 narazie :-)
Raz ugryzla taki duzy kawalek to tez jej wyciaglam z buzi a tak to tez jej sie kawalki ulamuja w buzi i to takie dosc spore ale one miekna chyba w buzi szybko bo Oliwka nie ma problemow z polknieciem :-)
Sprobuj daj Sebciowi jeszcze raz :-)

Z rybek to ja też lubię pangę jest tania.
Ale proces jej przetwarzania bardzo wyjaławia ją z kwasów omega 3.

Co do dań dla dzieci z rybkami, to jeszcze nie dawałam małemu bo nie mogłam w sklepie dostać takich a szkoda.

Dorotko dajesz małej już ciasteczka z Hippa - ja też kupiłam Sebciowi i powiem tak jak zabrał się do niego to zaraz ugryzł połowę no i musiałam wyciągać paluchem z buzi :baffled:

Madziu też miałam juz dwa podejścia z tymi ciasteczkami i podobnie skończyło się na strachu mamy i wyciąganiu wielkich kawałków z buzi

Ciasteczka zjadla 3 narazie :-)
Raz ugryzla taki duzy kawalek to tez jej wyciaglam z buzi a tak to tez jej sie kawalki ulamuja w buzi i to takie dosc spore ale one miekna chyba w buzi szybko bo Oliwka nie ma problemow z polknieciem :-)
Sprobuj daj Sebciowi jeszcze raz :-)
Amelka też je bardzo lubi :-) szkoda tylko że po jej wygłupach z "hipciem"trzeba cały wózek szorować:-):-D dzisiaj mało co sie nie udławiła!!! nie wiem jak to zrobiła ale.... "odgryzła" sobie połowę i chciała połknąć :szok:

Ja małemu dawałam te wafelki ryżowe Hippa po 7 miesiacu, ale on jakies takie twardawe i ciezko sie rozpuszczaja, wiec musze uwazac. A oprocz tego wcinał tez juz chrupki kukurydziane i takie małe maślane bułeczki (pakowane takie). Ostatnio na sniadanko jadł taka na mleku (modyfikowanym), a wczoraj i dzisiaj juz na sucho jako przekaske, he he :-) A takie buły mozna dawac, bo to na pszennej mące, a nie zytniej jak chleb czy zwykłe bułki.

reklama
Ja daje zwykłą bułe lub rogala i jest ok. Młoda dostaje bułe i już cały świat się dla niej nie liczy.

Do góry