reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

szalejecie widzę z tymi kaszkami
moja się coś na nie obraziła i nie chce jeść żadnej, deserki tak, zupki też ale zamiast kaszki woli cyca. zastanawiałam się czy nie kupić jakiejś innej może by posmakowała, ale mamy w domu już 3 rozpakowane i kto je zje:dry:

Mama ;-)

U nas ryżowa cacy, ale na tą owsianą, to się trzęsie.
Cycuś smakuje jej w sumie tylko w nocy...
Karmienie nocne już się przyjęło i nie widzę, żeby szybko miało zniknąć.

reklama
a jak często w nocy karmisz?
u nas ostatnio jest cyc ok 19-20 przed spaniem a potem w nocy ok 24-1 i ok 5, śniadanko ok 7-8 ale czasami choć rzadko się zdarza jeszcze dodatkowo cyc ok 2-3

a jak często w nocy karmisz?
u nas ostatnio jest cyc ok 19-20 przed spaniem a potem w nocy ok 24-1 i ok 5, śniadanko ok 7-8 ale czasami choć rzadko się zdarza jeszcze dodatkowo cyc ok 2-3

1 raz ok. 3-4.
Potem już śniadanko 7-8 a przed snem ok. 20 też cyc.

Nie mam więc co narzekać, ale od 3 miesiąca do niedawna wogóle mi się w nocy nie budziła. Karmiłam o 20 a potem dopiero ok.6-7 :tak:
Więc to duża zmiana :-D

W dzień tylko raz cyca i to nie zawsze.
Mamy mniej więcej tak:

7-8 cyc
10 deserek
13 obiadek
16 cyc (i czasem jak się poprzesuwa coś to nie chce)
18 kaszka
20 cyc
no i ten w nocy cyc, a czasem nawet oba

Ostatnia edycja:
A u nas zaraz bedzie na sniadanko po raz pierwszy ta owsianka, zobaczymy jaka reakcja :-)
A wczoraj dostał od babci maslaną małą bułeczke i całą prawie zjadł i jadł tez sobie chrupeczki kukurydziane. No wiec babunia mu wprowadza nowe rzeczy, ale przynajmniej wiem ze mały sobie ładnie radzi z gryzieniem :-)

do wstawania po północy i nad ranem też się przyzwyczaiłam bo to są stałe pory zawsze, u nas wystarcza jeden cyc a czasami to troszkę pociamka tak jakby jej się tylko pić chciało i od razu zasypia

A ja mam takie pytanie, do kiedy dziecko powinno pozostawać na mleku?:baffled::confused:

Tzn jak długo musi jeść mleko bo zamierzam karmić tak do roku i nie wiem co dalej bo jak wiecie u nas butla to wróg nr 1 więc sztucznego nie da rady:dry:

Generalnie modyfikowane, to do trzeciego roku życia, ale chyba koło pierwszych urodzin już można wprowadzać jogurty, kefir, maślankę, twarożek, to zawsze jakaś alternatywa.

natusia mam pytanko czy twój pijen cokolwiek z butelki bo Kamiś nic nie chce, ostatnio przestawiąłm się na niekapek może to wyjdzie

ppatqa nie pije z butelki bo ie umie. Już tyle razy próbowałam go nauczyć i nie załapał. Picie podaję mu z kubka normalnego ale jest wtedy cały mokry:-p

reklama
Do góry