reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
Ja na spacerki zabieram narazie butlę z herbatką albo niekapek.
Myślę, że słoiczek z deserkiem też można.
Teraz to nie podgrzewam owocków i deserków.
Obiadki owszem.
Myślę, że słoiczek z deserkiem też można.
Teraz to nie podgrzewam owocków i deserków.
Obiadki owszem.
My na spacer zabieramy mnustwo rzeczy bo nigdy nie wiadomo co moze sie zdarzyc i gdzie dotrzemy hehe : deserek , butelka z herbatka , chusteczki nawilżane, pieluchy, kocyk , chrupki, zabawki no i cos cieplejszego do ubrana np kurteczke. Tato mowi że my to zawsze jak slone sie ciagnemy bo tego tak duzo. On jak idzie to tylko jakas zabawka i butelka hehe
magdziunia
Październikowa Mama'08
Anitko to my też tak się obkładamy w wózkowym koszyku - tam już wsio jest. Torby już nie przypinam, bo za ciężko.
A zakupy wtedy w ręku noszę
A zakupy wtedy w ręku noszę
natusia mam pytanko czy twój pijen cokolwiek z butelki bo Kamiś nic nie chce, ostatnio przestawiąłm się na niekapek może to wyjdzie
Alicja tez nie chce pić z butelki . Nie weźmie nawet jej do buzi . Kupiłam niekapek nuka ale ciężko idzie- tzn mamusia uparcie walczy i są dni ze wypije z niego nawet 100ml ale to na raty po np 10 ml na raz , a i to okupione jest walką w stylu : jedną reką mama macha wiatraczkiem i zajmuje uwagę a drugą myk niekapek do buzi
może źle robię ale gdyby nie to nie wypiła by nic
magdziunia
Październikowa Mama'08
Justynko każdy sposób jest dobry a ten jak widać skuteczny.
U nas z herbatkami nie ma problemu i ciesze się, bo wcześniej to nic nie chciał.
U nas z herbatkami nie ma problemu i ciesze się, bo wcześniej to nic nie chciał.
My na spacer zabieramy mnustwo rzeczy bo nigdy nie wiadomo co moze sie zdarzyc i gdzie dotrzemy hehe : deserek , butelka z herbatka , chusteczki nawilżane, pieluchy, kocyk , chrupki, zabawki no i cos cieplejszego do ubrana np kurteczke. Tato mowi że my to zawsze jak slone sie ciagnemy bo tego tak duzo. On jak idzie to tylko jakas zabawka i butelka hehe
Ja tez zawsze przygotowana na każdą ewentualność i czasami nawet miejsca w torbie brakuje
A ja mam takie pytanie, do kiedy dziecko powinno pozostawać na mleku?
Tzn jak długo musi jeść mleko bo zamierzam karmić tak do roku i nie wiem co dalej bo jak wiecie u nas butla to wróg nr 1 więc sztucznego nie da rady
nie muszisz podawać modyfikowanego w butli, wystarczą kaszki na mleku i inne takie produkty - deserki z twarożkiem, jogutrem itp.
natusia mam pytanko czy twój pijen cokolwiek z butelki bo Kamiś nic nie chce, ostatnio przestawiąłm się na niekapek może to wyjdzie
Marika pije wodę z treningowego Lovi - już się nauczyła (polecam na początek soki przecierowe do nauki, bo wolniej lecą), ale to małe ilości, muszę zapytać lekarki, ile powinna pić, bo ona oprócz cycka to tylko czaem po kilka łykow po kaszy lub obiadku
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
Kate teraz jak już cieplej na dworku to maluszkom potrzeba więcej.
Czytałam, że 150ml herbatki to max., chyba ze względu na zawartą w nich glukozę.
A wodę maluszki napewno wypiją już bez ksztuszenia się.
Czytałam, że 150ml herbatki to max., chyba ze względu na zawartą w nich glukozę.
A wodę maluszki napewno wypiją już bez ksztuszenia się.
Podziel się: