reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Hmm, no tak, ale owsianka, to gluten :baffled:

A z ryb, to też zacznę od słoiczków. Szczerze powiem, to mam fioła na tym punkcie i Martynie miksowałam w blenderze i jeszcze przecierałam przez sitko :baffled: - prześladowała mnie wizja ości i nie umiałam inaczej :baffled:

z ryb nie wolno pangi i maslanej, to najgorsze gatunki i niepolecam nawet doroslym

MALENA
ja daje kaszki ryżowe i Sinlac, ale lekarka polecała też kukurydzianą, chyba z Bobovity jest, nie myślałam na razie o innych, może jak skończę tą, która mamy to się skuszę na coś innego :-)

co do ryb to znalazlam dla Ciebie: Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł

ze słoiczków są z Gerbera jarzynki z rybą po grecka po 6 m-cu, może od tego zacząć???

a tu kochana o ziołach co nieco: Zioła w kuchni dla najmłodszych

Kate! Jesteś niezastąpiona!!!
Tak myślałam o tym słoiczku.
Zapasy się kończą - muszę się wybrać.
(cholera u nas jakiś wybór to tylko w Tesco a tam z dzieciakiem nie pójdę)

MALENKO my też jemy tą mleczną owsianke i jest super. Oprócz tego kupiłam ostatnio kaszke mleczno-pszenną z bananami i mielonymi sucharkami ale jeszcze nie próbowalismy.

A z jakiej firmy? też Bobovita?

Hmm, no tak, ale owsianka, to gluten :baffled:

A z ryb, to też zacznę od słoiczków. Szczerze powiem, to mam fioła na tym punkcie i Martynie miksowałam w blenderze i jeszcze przecierałam przez sitko :baffled: - prześladowała mnie wizja ości i nie umiałam inaczej :baffled:

No to się przy okazji hartujemy glutenem! SUPER!
No ale dla alerginków to rzeczywiście te ryżowe najlepsze!

z ryb nie wolno pangi i maslanej, to najgorsze gatunki i niepolecam nawet doroslym

Masz rację.
Poza tym są obrzydliwe w smaku - tzn. nie mają smaku.

Aha! Kupiłam wczoraj polędwiczkę cielęcą.
Bedę dzisiaj gotować z jarzynówką dla Izuni.

Widzę, że wśród ryb mamy wybór,co mnie cieszy, bo jestem rybolubna.
No i zioła widzę też powoli można!

Zaczyna się życie :tak:

Z ryb to ja jedynie toleruje śledzie, pieczonego łososia i wędzoną makrele. Jadam ją jakoś tak raz na pół roku i jakoś nie widzę tego w diecie mojego dziecka. Nawet nie wiem jak bym się miała za to zabrać. :confused:

ja przyznam,że się boję ryb jeszcze podawać,choć Miki ładnie zjada wszystko narazie...niech skończy te 7 miechów,a zostało 2 dni:cool2:w sumie 9 czerwca mamy szczepienia,może sie zapytam pediatry....mam mętlik w głowie z tym żywieniem:baffled:

reklama
szalejecie widzę z tymi kaszkami
moja się coś na nie obraziła i nie chce jeść żadnej, deserki tak, zupki też ale zamiast kaszki woli cyca. zastanawiałam się czy nie kupić jakiejś innej może by posmakowała, ale mamy w domu już 3 rozpakowane i kto je zje:dry:

Do góry