reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Dziewczyny moze glupie pytanie ale jakiej OLIWY Z OLIWEK MAM JEJ DAWAC ?do obiadku wlasnej roboty nie chcce dawac masla a Oliwe nie wiem jaka :-(

Normalną Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Jest tego dużo na rynku...

Przepraszam ,ze dopiero teraz;-) ale tam było, że te dania ze słoiczków wcale nie są takie jak piszą na opakowaniach , zawierają i konserwanty i cukier i sól a przede wszystkim tłuszcze i że gdyby dać dziecku hamburgera to zjadlo by mniej tłuszczu niż jeśli zje danie ze słoiczka.........
Już sama nie wiem co o tym myśleć i ile w tym prawdy jednak przestraszyłam się i zaczęłam sama gotować no bo jeśli tak jest rzeczywiście to co ja dziecku dawałam:szok: tym bardziej tu.... jakoś straciłam do tych słoiczków zaufanie.....

Pewnie i coś w tym jest, że nie do końca prawda co piszą na opakowaniu.
Ale z tym hamburgerem to lekka przesada.
Przecież to gołym okiem widać, że niemożliwe.
A sól i cukier przecież się wyczuje smakiem.
Jeśli są to w śladowych ilościach...

reklama
widzę że temat chrupek się pojawił, zastanawiałam się ale ostatecznie nie dawać póki co
do gotowania jeszcze się nie zebrałam i dalej na słoiczkach jedziemy:zawstydzona/y:
sukcesem zakończyło się podanie zupki z żółtkiem, tym razem smakowała bardzo,
dziś poszedł u nas deserek jabłko-śliwka, dziwne miny były na początek bo taki troszkę kwaśnawy ale buzia się otwierała

U nas coś ostatnie cyc lepszy od słoiczków. Bartek zje kilka łyżek a później to jest tylko wciskanie a i tak nie zje tyle co wcześniej:baffled:

My mamy dziś "Dzisń głodomora"
Oprócz wcinania wszystkiego jak leci - cyc wrócił do łaski.
Az mnie boli :-)

A moja Marika ma apetyt az miło patrzeć - jest wszystkożerna. Już nawet trochę ciałka przybyło, ciekawe ile przybrała, bo pożyczyłam wagę. W pt mamy lekarkę to zobaczymy.

A ja mam dwa pytania.

Popierwsze o kaszki ryżowe.
Z jednej strony zalecane- bo delikatne i raczej nie uczulają.
Z drugiej strony czytała, że taki przetworzony ryż jest bezwartościowy - o tylko pustymi kaloriami zapycha.

Dlatego szukałam innych kaszek.
Znalazłam Bobovitę manną, owsiankę i wielozbożową.
Wszystkie po 6 miesiącu i z mlekiem. Bez owoców.
Są też podobne z nestle (reklamują teraz w TV) ale nie dostałam.

Dzisiaj po południu zrobiłam tą owsiankę i dodałam trochę śliwek.
Powiem Wam, że mniej słodka od ryżowej i jak dla mnie w smaku super.

Co myślicie o tych ryżowych?

I drugie:
Od 7 miesiąca można podawać rybę i chiałabym to wprowadzić.
Tylko jakie gatunki są najlepsze dla takich maluszków?

Acha! I jeszcze jedno.
Czy można do zupek dodawać zioła?
Np. bazylię, tymianek, cząber?

MALENA
ja daje kaszki ryżowe i Sinlac, ale lekarka polecała też kukurydzianą, chyba z Bobovity jest, nie myślałam na razie o innych, może jak skończę tą, która mamy to się skuszę na coś innego :-)

co do ryb to znalazlam dla Ciebie: Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł

ze słoiczków są z Gerbera jarzynki z rybą po grecka po 6 m-cu, może od tego zacząć???

a tu kochana o ziołach co nieco: Zioła w kuchni dla najmłodszych

reklama
MALENKO my też jemy tą mleczną owsianke i jest super. Oprócz tego kupiłam ostatnio kaszke mleczno-pszenną z bananami i mielonymi sucharkami ale jeszcze nie próbowalismy.

Do góry