reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MAlena SLICZNE ZDJECIE IZUNI :-)
KATE sliczna marchewkowa Marika :-)
O wypowiedz co do 2 razy kaszki prosze jeszcze o odpowiedz inne dziewczyny bede bardzo wdzieczna :-)
KATE sliczna marchewkowa Marika :-)
O wypowiedz co do 2 razy kaszki prosze jeszcze o odpowiedz inne dziewczyny bede bardzo wdzieczna :-)
Dziekuję
A moja się tak nie ciapie i nie mam jak zdjęcia zrobić.
Za to wczoraj kichnęła z buzią pełną marchewki.
Możesz sobie to wyobrazić, jak wyglądałam ja kuchnia i Izunia?
Mi tak robiła ze szpinaczkiem...tez było ciekawi;-)
Dorotka to zależy. Ja nie daje 2 razy na dzien kache bo hanka i tak dobrze przybiera...musze pilnowac zeby nie przesadzić;-) No i tak jak Marta miałam. Jak była 2 razy na dzien kacha to mleko sie zrobiło bllleeeee. A jednak troche powinno dziecko pic melczka. Dlatego teraz mam taki plan:
7 mleko
10 - owoc
13-mleko
16-obiad
19,30 kacha
dzis pierwszy raz będzie 5 posiłków...moze zamienie mleko na obiad a obiad na mleko;-)
Mama Maksa
październikowa mama
U nas jest raz dziennie kaszka. Tak nam kazała pediatra bo mały bardzo dobrze przybiera a kaszka bardzo tuczaca. Tylko ze my jemy gęstą kaszke łyżeczką.pati J tez daje owoc kolo 10 ale mnie to tez nie pasuje i tez nie wiem gdzie to wcisnac ?????????MOZE KTORAS DORADZI
A czy mleko z kaszka (oli je kache z butelki )moge dawac kache 2 razy dziennie
Chodzi mi wlansie kolo 10 tak aby na spacerze byla najedzona ? i tak po 20 kacha z butelko na spanie ?
Nie wiem czy kacha moze byc 2 razy DORADZCIE
Malena śliczne wielkanocne zdjęcie Izuni
Kate nie ma to jak porządnie sie ubrudzić przy jedzeniu od razu lepiej smakuje:-):-)
Kaka powodzenia z nowym rozkładem dnia. My już parę dni tak robimy i jest ok.
Ostatnia edycja:
Ja znalazłam w gazecie taki schemat dla dzieci karmionych sztucznym.
7 miesiąc. czyli po 6
1x180ml- mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej( 2-3 g na 100ml)
2x180ml- mleko z dodatkiem kleiku bezglutenowego(2-3g na 100ml)
1x200ml- zupka/przecier jarzynowy z 1/2 żółtka co 2dzień, z gotowanym mięsem910-15g) lub rybą91-2x tydz)
1x150-kaszka lub deserek mleczno-owocowy
przecier owocowy lub sok nie więcej niż 150g
i co wy na to?
mój w życiu tyle nie zje.
7 miesiąc. czyli po 6
1x180ml- mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej( 2-3 g na 100ml)
2x180ml- mleko z dodatkiem kleiku bezglutenowego(2-3g na 100ml)
1x200ml- zupka/przecier jarzynowy z 1/2 żółtka co 2dzień, z gotowanym mięsem910-15g) lub rybą91-2x tydz)
1x150-kaszka lub deserek mleczno-owocowy
przecier owocowy lub sok nie więcej niż 150g
i co wy na to?
mój w życiu tyle nie zje.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MARMA no szok
A JA myslalam i myslalam i wymyslilam :
6- mleko
9/10 mleko z kleikiem
spacerek
13 obiadek+ herbatka lub soczek
15 owoc+ herbatka lub soczek
17/18 mleko
20 po 20 mleko z kacha
6 posilkow Tylko ze y traktujemy deserek jako posilek a nie dodatek :-)
6 posilkow chyba moze byc :-)
A JA myslalam i myslalam i wymyslilam :
6- mleko
9/10 mleko z kleikiem
spacerek
13 obiadek+ herbatka lub soczek
15 owoc+ herbatka lub soczek
17/18 mleko
20 po 20 mleko z kacha
6 posilkow Tylko ze y traktujemy deserek jako posilek a nie dodatek :-)
6 posilkow chyba moze byc :-)
Ja już nie wiem jak robić.... :-( Wszędzie piszą, że deserek to nie posiłek, a jedynie przekąska między posiłkami. Wasze dzieci nie są głodne, jak robicie taką długą przerwę a pomiędzy posiłkami tylko same owoce????
Ja dziś dałam tylko jabłuszko między posiłkami. Miała być dynia z ziemniakami na obiad, ale tak się rozryczała po spacerzee, że był tylko cyc i usnęła. Chyba jednak ząbki, bo płacze z ręką w buzi, a palce tak gryzie, że czerwone aż i wszystko głęboko wciska do buzi. Bo nie sądzę, że to po 1/3 słoika jabłka????????
Ja dziś dałam tylko jabłuszko między posiłkami. Miała być dynia z ziemniakami na obiad, ale tak się rozryczała po spacerzee, że był tylko cyc i usnęła. Chyba jednak ząbki, bo płacze z ręką w buzi, a palce tak gryzie, że czerwone aż i wszystko głęboko wciska do buzi. Bo nie sądzę, że to po 1/3 słoika jabłka????????
reklama
No a ja ostatnio z młodym ma ten problem że nic nie chce jeść poza mlekiem i soczkami.:-(
U nas wszystko poza melkiem samym hehehe
Kate no niby nic nie powinno byc od jabłuszka. Teraz nasze dzieci są na takim etapie ze nic nie wiadomo
Podziel się: