reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Dziekuję :-D

A moja się tak nie ciapie i nie mam jak zdjęcia zrobić.
Za to wczoraj kichnęła z buzią pełną marchewki.
Możesz sobie to wyobrazić, jak wyglądałam ja kuchnia i Izunia?

reklama
Dziekuję :-D

A moja się tak nie ciapie i nie mam jak zdjęcia zrobić.
Za to wczoraj kichnęła z buzią pełną marchewki.
Możesz sobie to wyobrazić, jak wyglądałam ja kuchnia i Izunia?

Mi tak robiła ze szpinaczkiem...tez było ciekawi;-)

Dorotka to zależy. Ja nie daje 2 razy na dzien kache bo hanka i tak dobrze przybiera...musze pilnowac zeby nie przesadzić;-) No i tak jak Marta miałam. Jak była 2 razy na dzien kacha to mleko sie zrobiło bllleeeee. A jednak troche powinno dziecko pic melczka. Dlatego teraz mam taki plan:
7 mleko
10 - owoc
13-mleko
16-obiad
19,30 kacha

dzis pierwszy raz będzie 5 posiłków...moze zamienie mleko na obiad a obiad na mleko;-)

pati J tez daje owoc kolo 10 ale mnie to tez nie pasuje i tez nie wiem gdzie to wcisnac ?????????MOZE KTORAS DORADZI

A czy mleko z kaszka (oli je kache z butelki )moge dawac kache 2 razy dziennie
Chodzi mi wlansie kolo 10 tak aby na spacerze byla najedzona ? i tak po 20 kacha z butelko na spanie ?
Nie wiem czy kacha moze byc 2 razy DORADZCIE
U nas jest raz dziennie kaszka. Tak nam kazała pediatra bo mały bardzo dobrze przybiera a kaszka bardzo tuczaca. Tylko ze my jemy gęstą kaszke łyżeczką.

Malena śliczne wielkanocne zdjęcie Izuni
Kate nie ma to jak porządnie sie ubrudzić przy jedzeniu od razu lepiej smakuje:-):-)
Kaka powodzenia z nowym rozkładem dnia. My już parę dni tak robimy i jest ok.

Ostatnia edycja:
Ja znalazłam w gazecie taki schemat dla dzieci karmionych sztucznym.

7 miesiąc. czyli po 6

1x180ml- mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej( 2-3 g na 100ml)
2x180ml- mleko z dodatkiem kleiku bezglutenowego(2-3g na 100ml)
1x200ml- zupka/przecier jarzynowy z 1/2 żółtka co 2dzień, z gotowanym mięsem910-15g) lub rybą91-2x tydz)
1x150-kaszka lub deserek mleczno-owocowy
przecier owocowy lub sok nie więcej niż 150g

i co wy na to?

mój w życiu tyle nie zje.

MARMA no szok

A JA myslalam i myslalam i wymyslilam :
6- mleko
9/10 mleko z kleikiem
spacerek
13 obiadek+ herbatka lub soczek
15 owoc+ herbatka lub soczek
17/18 mleko
20 po 20 mleko z kacha

6 posilkow Tylko ze y traktujemy deserek jako posilek a nie dodatek :-)
6 posilkow chyba moze byc :-)

Ja już nie wiem jak robić.... :-( Wszędzie piszą, że deserek to nie posiłek, a jedynie przekąska między posiłkami. Wasze dzieci nie są głodne, jak robicie taką długą przerwę a pomiędzy posiłkami tylko same owoce????

Ja dziś dałam tylko jabłuszko między posiłkami. Miała być dynia z ziemniakami na obiad, ale tak się rozryczała po spacerzee, że był tylko cyc i usnęła. Chyba jednak ząbki, bo płacze z ręką w buzi, a palce tak gryzie, że czerwone aż i wszystko głęboko wciska do buzi. Bo nie sądzę, że to po 1/3 słoika jabłka????????

reklama
Do góry