reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

jejku to Kamis często je, ale to chyba przez moje małe cyce
5-6 cyc
10 cyc
11 owoc ten owoc mi tu troche nie pasuje i nie wiem kiedy go dawać
12-12.30 cyc
spacer
15 obiadek, czasem troche soczku
spacer
18 cyc
20.30-21 kacha i cyc
No i wnocy czasem wcale, a czasem 2 razy sie budzi
U nas podobnie,
8 pierś
9.30 pierś (Przed drzemką to chyba bardziej pije bo tak ok 5 min mu starcza)
12.30 obiadek
14.30 pierś (kolejna drzemka)
17.30 pierś
20 kaszka
21 pierś (przed snem)
W nocy dwa razy wstaje po pierś
Jak to spisałam to dopiero widzę że Bartek je bardzo często:szok: Czasem w międzyczasie jeszcze owoc jakiś

reklama
U nas podobnie,
8 pierś
9.30 pierś (Przed drzemką to chyba bardziej pije bo tak ok 5 min mu starcza)
12.30 obiadek
14.30 pierś (kolejna drzemka)
17.30 pierś
20 kaszka
21 pierś (przed snem)
W nocy dwa razy wstaje po pierś
Jak to spisałam to dopiero widzę że Bartek je bardzo często:szok: Czasem w międzyczasie jeszcze owoc jakiś

u nas też Miki ciągnie cyca często,ale cycowe chyba tak mają,mówią że w nocy jest większe zapotrzebowanie na tłuszcze,więc dlatego maluchy moga się budzić...napewno nie przekarmiamy,pediatra powiedziała mi,że wszystko gra jesli chodzi o jedzonko:tak:

u nas też Miki ciągnie cyca często,ale cycowe chyba tak mają,mówią że w nocy jest większe zapotrzebowanie na tłuszcze,więc dlatego maluchy moga się budzić...napewno nie przekarmiamy,pediatra powiedziała mi,że wszystko gra jesli chodzi o jedzonko:tak:
Wiem że nie przekarminy dlatego karmię dosłownie 'na żądanie' tym bardziej ,że Bartek nie tyka butli więc cyca czasem traktuje jak pićko :-p:tak:

pati J tez daje owoc kolo 10 ale mnie to tez nie pasuje i tez nie wiem gdzie to wcisnac ?????????MOZE KTORAS DORADZI

A czy mleko z kaszka (oli je kache z butelki )moge dawac kache 2 razy dziennie
Chodzi mi wlansie kolo 10 tak aby na spacerze byla najedzona ? i tak po 20 kacha z butelko na spanie ?
Nie wiem czy kacha moze byc 2 razy DORADZCIE

pati J tez daje owoc kolo 10 ale mnie to tez nie pasuje i tez nie wiem gdzie to wcisnac ?????????MOZE KTORAS DORADZI

A czy mleko z kaszka (oli je kache z butelki )moge dawac kache 2 razy dziennie
Chodzi mi wlansie kolo 10 tak aby na spacerze byla najedzona ? i tak po 20 kacha z butelko na spanie ?
Nie wiem czy kacha moze byc 2 razy DORADZCIE

ja dawalam wczeniej kasze przed poludniem i przed spaniem ale chyba bylo za duzo slodkiego bo malemu zaczelo sie mocno ulewac i zrezygnowalam z kaszy w poludnie bo faktycznie malinowa jest slodka i teraz jest dobrze.
a nasz dzien wyglada tak:
8.00 mleko
drzemka
11.00 mleko
spacer
14.00 zupka + 100ml soku lub herbatki
spacerek
17.00 mleko
okolo 19.00 po drzemce owoce (tarte jabluszko z bananem lub jablko z gestym kleikiem na mleku)
20.30 kapiel
okolo 21.00 kasza z mlekiem z butli

a co do jajka to mam zamiar dawac 1/2 zoltka co 2 dzien -tak jest w schemacie zywienia

Czy ktoras z was dawala juz rybke???
ja ostatnio przy obiedzie dalam Filipkowi troche to bardzo mu smakowala.
A zupki jeszcze mixujecie? Maly zaczal sie bardzo interesowac naszym jedzeniem i dalam mu warzywa gniecione widelcem to wcinal ale nie wiem czy to juz mozna?

reklama
Malena - ale śliczna Izunia w świątecznej oprawie

A tu mój marchewkowy potwór:
marchew.jpg

Do góry