reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A jak same gotujecie, to normalnie z takich sklepowych warzyw?
Bo one są teraz takie brzydkie, że sama mam opory.
Szczeglnie marchewka właśnie :-(

reklama
Ja jeszcze nie gotowałam takich zupek z warzyw ze sklepu.
Czekam aż będą warzywka u mamy - ale to dopiero w lipcu no może czerwcu.
Wiem, że chyba w Real jest dział z ekologicznymi warzywami.

ja gotowałam bo ojciec przywióżł mi z gospadarstwa ekologicznego jego znajomego. podjadlam troche marchewki małemu i wiecie co ze nawet smak byl inny. Ja gotowałam tak ziemniak, marchewka, 1/3 piertuszki, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, potem zagęściłam troszke 3 lyżkami kleiku kukurydzianego

O tak to fajnie, jak takie ekologiczne.
U nas też teściowa ogródkuje, to latem będą.
Teraz chyba polecę słoiczkami, bo nie mam dostępu do żywności sprawdzonej i ekologicznej. Co najwyżej kurczaka wiejskiego - ale to jeszcze dużo mleka upłynie ;-)

U as w Polo pojawiły sie młode ziemniaki - niby z Egiptu:rofl2:
A marchewka jest całkiem niezła i smaczna - sama próbowałam.
Chyba wróce do gotowania obiadków;-)

Marma ja też się nie znam, ale już mam miejsce skopane i czekam na poprawe pogody i zaczynam działać. Właśnie która ma ogródek bo potrzebuje korepetycji

Ja nie mam ogródka:no:
Wiecie co...przed wszystkim nie da się uchowac naszych maluszków. Ja chyba nie bede się szczypac i bede kupowała normalnie na ryneczku:zawstydzona/y:

kurcze ale Wam zazdroszcze ze Wasze dzieci tyle potrafia obiadkow zjesc...ja dzisiaj bede robic probe wcisniecia w niego marchewkowej z ryzem.ciekawe co z tego bedzie.ja juz sie tego boje o on tak placze jak widzi lyzeczke ze pozniej musze go nosic na rekach bo sie uspokoic nie moze....:-(

widzialam takie butelki z lyzeczka ale nie pamietam jakiej firmy moze tak by sie udalo maluszka troszke oszukac zeby jadl obiadki :tak:
witajcie widze ze juz szalejecie z jedzonkiem na calego :-)
a jak robicie z tymi biszkoptami dajecie cale do lizania czy tarte z np owocami???
Moj maluch ma juz 2 zabki (no moze 1/3 zabkow ;-)) i juz usiluje wszystko gryzc nawet zupki zageszczam mu kleikiem ryzowym bo te np marchewka z ryzem sa tak plynne ze same z buziaka uciekaja:confused:

reklama
Marma ja też się nie znam, ale już mam miejsce skopane i czekam na poprawe pogody i zaczynam działać. Właśnie która ma ogródek bo potrzebuje korepetycji

my postawiliśmy foliowiec z teściami i też czekamy na poprawę pogody...czeka mnie jeszcze pielenie w truskawach grrr Bedziemy się tu wspierać dziewczyny,ja też nie jestem super ogródkowa,ale coś tam pamiętam:rofl2:już nie moge się doczekać tych pomidorków,marcheweczek,rzodkieweczek,mniami:happy:

Do góry