reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

U nas tez idzie słoiczek na raz. Nie ważne czy to jest zupka czy owoce. Zjada wszystko co mu podam. Fakt że jak je coś nowego to w pierszym momencie sie krzywi ale póżniej wcina wszystko. Zresztą widać było na filmie. :-)
Oglądałam dziś program o maluszkach i tam mówili że dzieci po 6 miesiącu powinny mieć już podawane pokarmy nie dokońca zmiksowane. Że mogą sie w nich pojawiać tzw. grudki. Podobno ma to związe z póżniejszym mówieniem dziecka. Że dziecko powinno w tym wieku już uczyć sie gryść bo mięśnie używane do gryzienia potem mają związek z mówieniem. Nie wiem jaki bo nie pamiętam ale jakiś tam związek mają. Tak ze może dlatego w słoiczkach po 6 miesiącu pojawiają się grudki.

reklama
I ja słyszałam. Póki co Hanka sie dławi na grudkch:baffled:
Jutro dam jabłuszki z biszkoptem to nie bedzie takie kwaśne;-)

Ja owoców uczyłam go na budyniu ryżowym- mieszałam pół na pół, a teraz to juz wszystko grzecznie zjada co wieczór- każdy słoik owocowy :)

a my dziś pół słoiczka jabłuszka wciągneliśmy prawie dziurką od nosa ghihi A marchewka dlaej beee,nawet z jabłuszkiem,zaciska dziadyga usta i d...:crazy:albo łapie za łyżeczkę i heja na mamę,do tego skichał się mi w twarz marchewą...już nie wie co tu zrobić:confused:

A my dziś wciągneliśmy pierwszy deserek po 5 miesiącu jabłuszko z suszonymi śliwkami. I na początku było ździwienie i spojrzał na mnie jakby chciała zapytać "ale o co chodzi" no a potem stwierdził że chyba może być bo zjadł cały słoiczek:-)

u mnie problem odwrotny, owoce wcina aż się uszy trzęsą- tre mu jabłuszko i ostatnio daje do tego pół sloiczka sliwki
a dzisiaj ugotowałam mu zupke ale podejście ma jak do słoiczkowych obiadkow

MAMO MAKSA u mnie jest tak samo Najpierw sie krzywi i robie takie AAAAHHHHHHHAAAAAAAAAA jakby pila wodke heheheheh a pozniej wcian az musze szybko lyzeczka machac bo jak za dlugo nic w buzi nie laduje to jest placz :-)

Jeszcze jej po sloiczku nie dawalam herbatki a to moze dlatego ze Oli po sloiczku juz jest taka ZMECZONA ghiiiiiii ze nie bede jej jeszcze herbatka meczyc heheheh

Dzis ze dostalam blender zrobie jej sama zupke MARCHEWKA,ZIEMNIACZEK I RYZ dodam maselko :-)
Zobaczymy co Oli na to powie :-)

reklama
ASIU I MOLI naucza sie te wasze dzieciaczki jesc Zobaczycie tylko CIERPLIWOSCI trzeba Oliwia ostatni marudzi przy butli wiec ja sie przy butli musze z nia nameczyc
PATI Kamis to slodki chlopak ale dawaj mu dawaj zupki Moze skuma ze to tez jest dpbre Moj pomysl taki zebys narazie przez kilka dni nie dawala mu owocka Bo on sie nauczy ze obiadkow nie chce to dostanie owoc Zrob lub podaj ze slioczka obiadek a jak nie chce to ja bym za kilka godzin zas mu podala A jak nie chce to mleko Nie dawaj owoca przez kilka dni moze sie nauczy

Do góry