reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

ja na 100 ml mleka daje miarkę kleiku i pije przez smoka mam aventa 2
a co do nutranigeny to może dodaj kleik ryżowy smakowy to troszkę zabija ten smród

reklama
kubusiowa mama, a jak robisz te zupki?
ja brokuła nie podam na razie, bo gdy ja go zjem to od razu w nocy musze wstawać do synka i biegiem robić mu rumianek bo go boli brzusio...:-:)-( u nas niestety brokuły podam na samym końcu :zawstydzona/y:

kasia, ale miarka to więcej niz plaska łyżeczka:eek: to dlaczego mi nie leciało?? używam 2 z TT

co do kleiku to ja dzis dodalam jedna plaska lyzke na 180 ml i nie chcialo leciec przez avent 3 :eek: wiec nie wiem o co chodzi jak zmienilam na trojprzeplywowy to lecialo za mocno :eek:

Barmanko-Niestety smok 2 i 3 z TT nie przepuszcza gęstszych pokarmów:-(.Sprawdziłam i mimo,że jestem fanką TT ostatnio przerzuciłam sie na LOVI wielofunkcyjną: Butelka wielofunkcyjna 230 ml oprócz trój przepływowego smoczka ma świetną łyżeczkę,jest silikonowa i pokarm wypływa do ostatniej kropli.
Kubusiowa mamo-Fifi też uwielbia zupki ale pediatra zabroniła podawać więcej niż duży słoiczek(chyba 190 g ok 170 ml).U nas niestety brokuły nie przeszły-malutki dostał takich wzdęć,że wrzeszczał jak opętany aż biedak głos stracił.Cały zapas brokułów z ziemniaczkami wylądował w smieciach

Barmanko-Niestety smok 2 i 3 z TT nie przepuszcza gęstszych pokarmów:-(.Sprawdziłam i mimo,że jestem fanką TT ostatnio przerzuciłam sie na LOVI wielofunkcyjną:
no rzesz w mordę ale się wkurzyłam :wściekła/y::wściekła/y: to co ja mam teraz zrobić?? :crazy: tych Lovi tutaj nie ma, jedynie Aventa mogę kupić, albo jakieś ichsze. mam jedną butelką Aventa, tą najmniejszą, kupiłam do laktatora (bo mam go pożyczonego), no nic kupię do niego smoka, zobaczymy...jak zaakcpetuje to kupię większą butelkę.. bo synek lubi pić z TT :tak: jak czasem podam mu coś w Anecie, to tak jednym zębem to ciućka.

ale Kasia, jesteś pewna że z 2 spokojnie leci kaszka??

ja wiem że kaszke powinno podawać się łyżeczką :sorry: tylko że weź tu człowieku nakarm łyżeczką dziecko które jest po kąpieli, wysmarowane po uszy w tłustej maści, półpłynną kaszką :eek: po takim karmieniu mogę go jeszcze raz do wanny wrzucić :confused2:

a jeszcze mam pytanie - co robicie ze smokami 1 ?

co do kleiku to ja dzis dodalam jedna plaska lyzke na 180 ml i nie chcialo leciec przez avent 3 :eek: wiec nie wiem o co chodzi jak zmienilam na trojprzeplywowy to lecialo za mocno :eek:
ale dałaś płaską łyżkę czy łyżeczkę?
o ile dobrze pamiętam to mi pediatra mówiła płaską łyżkę na 100ml....

kasia, a ta miarka to ile jest?

reklama
Barmanko......kaszka na pewno nie bedzie ci leciec ze smoczka 2 Aventu...my uzywamy jak wiesz aventu od narodzin dziewczyn a kaszke podaje od jakis 6 tygodni i leci tylko ze smoczka trojprzeplywowego takiego 3+ thick liquid......my najczesciej uzywamy przeplywu z oznaczonego rzymska dwojka trojka jest za szybko no chyba ze zrobisz bardzo gesta kaszke lub jak postoi troche w butli i dobrze zgestnieje.
A na 5 uncji (150ml) sypie zawsze dwie miarki od mleka te co sa dolaczone....tak samo postepuje z kleikiem kukurydzianym lub ryzowym....

A smoczki 1 wyrzucilam bo juz bardzo dawno uzywamy 2 a wczoraj nawet probowalam z 3 ale niestety dziewczyny sie krztusily....

Do góry