reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

a powiedzcie mi, ile dajecie ml soczku jabłkowego dzieciaczkom??

bo ja dziś podałam 30ml i jak się skończył to tak mnie mała owrzeszczała że chce jeszcze że podałam jej jeszcze 30.... więc razem 60 :baffled: a nie wiem ile można.. i nie rozcieńczam go.
A mała go tak lubi że niedługo to całą butle będzie chciała wypić chyba ;-)

reklama
Robert wypija roznie, te 60ml to jest Jego minimium. Dzisiaj np. wypil 120 ml jablkowo-jagodowego bobofruta, z tym, ze soczku bylo 100 a 20 wody, ale to tylko dlatego, ze byl za gesty i ma pestki z jagod. Zatykal smoczek i byla awantura co chwile, bo nie lecialo. Rozcienczony juz jakos w miare lecial.
Ale smoczek zmienilam juz na 2. Normalnie w herbatce Robert ma jeszcze smoczek: mini, a w mleku 1. No ale chyba do tych gesciejszych soczkow to zostawie mu juz ta dwojke, bo nie krztusi sie, a na tych mniejszych to sie biedak musi tak nameczyc, ze az mi Go szkoda.

a to ja też zacznę podawać większą ilość soczków bez wyrzutów sumienia :-)

a ja już używam smoczków:
do herbatki i soczków "2"
a do mleka smoczka "3"
i chyba niedługo przejdę na większy bo mała mi się usypia przy tej trójce... a jak spróbowałam raz podać przez większy to zbyt dużych problemów nie było, tylko troche chyba za duże łyki bierze i się boje :confused:

cześć dziewczyny
dosyc szybko decydujecie sie na rozszerzenie diety Waszych maluszków. Nie boicie sie alergii?

nie boję się alergii:no:
Rochul dostaje najpier zawsze dawkę próbna i nie zaczynam podawac dwóch nowych rzeczy jednocześnie;-)
Chciałam poczeka,... ale jak już wczesniej pisałam Rochu jest głodny.

Ja choć podaję tylko soczek małej i to dość rzadko to nie boję się żadnej alergii :no:Moja Sandrunia miała 3,5 miesiąca jak jej zaczęłam zupki podawać bo się nie najadała moim mleczkiem:zawstydzona/y: A Julci póki co starcza mleczko z cycuszka więc nie wprowadzam nic innego :no:

Przyznaję się że skłamałam :zawstydzona/y: zapomniałam że wczoraj rozszerzyłam małej dietę o ciumanie kości z kurczaka po obiedzie :tak::-);-) A tak jej smakowała że cmokała że ją chyba sąsiedzi słyszeli :-D A kiedy usiłowałam jej zabrać to tak płakała że musiałam oddać jej z powrotem:laugh2:

Elfiko, a czemu mamy sie bac?? Sa jakies powody, dlaczego tak piszesz, masz jakies doswiadczenia na tym tle?? Jak tak to napisz nam. :tak:
Ja podaje Robertowi sloiczki i soczki odstosowane do Jego wieku. Tzn. teraz wszystko co jest po 4, albo od 5 miesiaca. WYdaje mi sie, ze ktos to dostosowal do wieku dzieci. :tak:

JA JAK NA RAZIE TO PODAJE MALEMU BANANA JABLKO I GRUSZKE :-) SOCZEK TO TYLKO RAZ PODALAM POMARANCZOWY A OD JUTRA WPROWADZAM JABLKOWY:tak: A CO DO ZUPEK TO JESZCZE NIC NIE PODAJEMY:-) I TAK WSZYSTKO JEST BE NIC MU NIE SMAKUJE :-p

reklama
ja wprowadzam wszystko pod okiem pediatry ;) więc się nie boje.. a zresztą najpierw i tak dziecku trzeba na początek dać tylko troszeczke żeby sprawdzić reakcje.. i jeśli się nic nie dzieje to czemu nie podawać??? ;-)

Do góry