reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

NO TO MOJ MALY NIE JEST CHETNY JESC:tak: WSZYSTKO CO MU DAJE TO WYPLUWA:szok: A O JABLKU TO NIE WSPOMNE:baffled: WSZYSTKO JEST BE:no:

reklama
chciałam z rozszerzaniem diety poczekac:tak: , ale się nie da:no:
Rochu jest głodny.
Wczorasj dostał troche kleiku ryżowego i tez tfu tfu tfu.
Dzisiaj jakiejs kaszy poszukam
bo Rochu jak za starych czasów w nocy budzi nsię kilka razy z głodu, ja znowu zaczynam funkcjonowac jak zombi:baffled:

No, dzisiaj zaczynamy znowu z soczkiem jabłkowo-marchewkowym..może teraz będzie ok i Kubkowi nie wyskoczy żadna wysypka...:-)

ja kubusiowi daje od tygonia jedzenie od 4 miesiaca choc dopiero w piatek minie mu 4 miesiace, uwazam ze im szybciej pozna smak doroslego jedzenia tym lepiej :-D :-D :-D

nic na siłe jesli maluch budzi ci sie w nocy co chwile to dawanie kaszek nic nie da on poprostu jest spragniony twej miłosci sama od prawie 16 tygodni spie po trzy godzinki bo mam głodomora któremu stuknęło 7 kg

Rochu zaczął budzic sie w nocy z glodu jakis tydzień temu:tak: wcześniej spał spokojnie, gdzieś do 5 rano.
Kaszę dziecko trawi dłużej niz mleko mamy i dlatego dłużej po jej spożyciu maluszek śpi.:tak:
a tak na mrginesie, kilka tygodni temu ważyłam małego i juz wtedy wazył prawie 7300g. teraz podejrzewam waży o wiele więcej.

Wnisosek z tego że masz wspaniałe dziecko,on poprostu rośnie i potrzebuje wiecej jedzenia. A z tą kaszką jest różnie ja mojemu smykowi daje od kilku dni a on nadal mi spi jak po wypiciu piersi. Moze mi jeszcze nie dorósł aby przepac całą noc tylko na kaszce :sick:

ja dwa dni temu wykombinowalam jak przemycic wiecej mojego mleczka do diety niuni, poprostu wieczorkiem siadam sobie i na spokojnie sciagam i nastepnego dnia zgeszczam kaszka bananowa i jej daje wogole z tego co widze to chociaz zadziej karmie mala to po krotkim kryzysie caly czas mam pokarm i o dziwo jestem w stanie odciagnac go wiecej niz kiedykoliwiek.
Niunia je coprawda tylko trzy razy z cyca ale to i tak wiecej niz nic :D

:-D wczoraj dodałam do wieczornej butli 2 łyżeczki jogurtu brzoskwiniowego ( też od 4 miesiąca, kaszki normalnej tu nie uświadczysz niestety:wściekła/y: ).
I się wyspaliśmy.
Rochu zasnął kolo 21 a obudził sie dopiero o 5:50;-) :tak: :-D
od tygodnia się tak nie wyspałam:-D

reklama
:-D wczoraj dodałam do wieczornej butli 2 łyżeczki jogurtu brzoskwiniowego ( też od 4 miesiąca, kaszki normalnej tu nie uświadczysz niestety:wściekła/y: ).
I się wyspaliśmy.
Rochu zasnął kolo 21 a obudził sie dopiero o 5:50;-) :tak: :-D
od tygodnia się tak nie wyspałam:-D

no to znalazłaś sposób :-) moja mała też się budzi i będe próbowała wprowadzić teraz kaszke boinaczej to będe chodziła cały czas jak zombiiiii przez te niewyspane noce :eek:

Do góry