reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

NO TO MOJ MALY NIE JEST CHETNY JESC:tak: WSZYSTKO CO MU DAJE TO WYPLUWA:szok: A O JABLKU TO NIE WSPOMNE:baffled: WSZYSTKO JEST BE:no:

reklama
chciałam z rozszerzaniem diety poczekac:tak: , ale się nie da:no:
Rochu jest głodny.
Wczorasj dostał troche kleiku ryżowego i tez tfu tfu tfu.
Dzisiaj jakiejs kaszy poszukam
bo Rochu jak za starych czasów w nocy budzi nsię kilka razy z głodu, ja znowu zaczynam funkcjonowac jak zombi:baffled:

No, dzisiaj zaczynamy znowu z soczkiem jabłkowo-marchewkowym..może teraz będzie ok i Kubkowi nie wyskoczy żadna wysypka...:-)

ja kubusiowi daje od tygonia jedzenie od 4 miesiaca choc dopiero w piatek minie mu 4 miesiace, uwazam ze im szybciej pozna smak doroslego jedzenia tym lepiej :-D :-D :-D

nic na siłe jesli maluch budzi ci sie w nocy co chwile to dawanie kaszek nic nie da on poprostu jest spragniony twej miłosci sama od prawie 16 tygodni spie po trzy godzinki bo mam głodomora któremu stuknęło 7 kg

Rochu zaczął budzic sie w nocy z glodu jakis tydzień temu:tak: wcześniej spał spokojnie, gdzieś do 5 rano.
Kaszę dziecko trawi dłużej niz mleko mamy i dlatego dłużej po jej spożyciu maluszek śpi.:tak:
a tak na mrginesie, kilka tygodni temu ważyłam małego i juz wtedy wazył prawie 7300g. teraz podejrzewam waży o wiele więcej.

Wnisosek z tego że masz wspaniałe dziecko,on poprostu rośnie i potrzebuje wiecej jedzenia. A z tą kaszką jest różnie ja mojemu smykowi daje od kilku dni a on nadal mi spi jak po wypiciu piersi. Moze mi jeszcze nie dorósł aby przepac całą noc tylko na kaszce :sick:

ja dwa dni temu wykombinowalam jak przemycic wiecej mojego mleczka do diety niuni, poprostu wieczorkiem siadam sobie i na spokojnie sciagam i nastepnego dnia zgeszczam kaszka bananowa i jej daje wogole z tego co widze to chociaz zadziej karmie mala to po krotkim kryzysie caly czas mam pokarm i o dziwo jestem w stanie odciagnac go wiecej niz kiedykoliwiek.
Niunia je coprawda tylko trzy razy z cyca ale to i tak wiecej niz nic :D

:-D wczoraj dodałam do wieczornej butli 2 łyżeczki jogurtu brzoskwiniowego ( też od 4 miesiąca, kaszki normalnej tu nie uświadczysz niestety:wściekła/y: ).
I się wyspaliśmy.
Rochu zasnął kolo 21 a obudził sie dopiero o 5:50;-) :tak: :-D
od tygodnia się tak nie wyspałam:-D

reklama
:-D wczoraj dodałam do wieczornej butli 2 łyżeczki jogurtu brzoskwiniowego ( też od 4 miesiąca, kaszki normalnej tu nie uświadczysz niestety:wściekła/y: ).
I się wyspaliśmy.
Rochu zasnął kolo 21 a obudził sie dopiero o 5:50;-) :tak: :-D
od tygodnia się tak nie wyspałam:-D

no to znalazłaś sposób :-) moja mała też się budzi i będe próbowała wprowadzić teraz kaszke boinaczej to będe chodziła cały czas jak zombiiiii przez te niewyspane noce :eek:

Do góry