reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

a, zapomiałam napisać, że moję dziecię wczoaj dostało pierwszego dadonka i jest :no:, czyli beeeee. Dochodzę do wniosku, że Ewelka, podobnie jak jej siostra, nie lubi słodkiego, bo wszystko co słodkie wprawdzie je, ale krzywi się jakby jadła żabę.

a jeszcze , również wczoraj, jadłam na obiad zupę z młodych warzywek z działki, ale zabielaną śmietaną i z kostką rosołową winiar. Ewelka tak na mnie patrzyła, że kropelkę z łyżeczki wlałam jej do pyszczka. Potem tak się awanturowała o jeszcze, że co ja łyżeczkę do buzi (swojej) to ona w płacz:). Musiałam normalnie wyjść do pokoju z tą zupą...

reklama
Breta a ja na te krostki polece Ci krem Oilatum Soft. Kosztuje kolo 17zl za tubke, ale jest rewelacyjny i bardzo wydajny. U nas tylko to dzialalo po zmianach ze skazy bialkowej. Po 2 dniach smarowania wszystko ladnie zeszlo.
To jest normalny krem pielegnacyjny jak bambino czy inny, ni zadna lecznicza masc, tylko ze ma jakies kojace skladniki. Mozna go normalnie codzinnie uzywac i fajnie natluszcza buzke, zostawia taka warstewke ochronna.

U nas sloiczki ida jak burza. Wszystkie jak leci sa dobre. Na pocztaku byl jeden z Bobovity "zupka jarzynowa-krem" ( nie wiem w jakiej kolejnosci to na tym sloiczku pisalo) i ta byla beee, ale potem juz jakos zasmakowala. A jak nie smakowala na poczatku, to przekladalam do butelki dolewala 60ml wody i 2 miarki mleka i wtedy bylo ok. :tak:

(...)
Chyba sie skusze bonasza butla wyglada juz troche jak po armaggedonie
:-D:rofl2::-D:rofl2::-D ..... my używamy do wszystkiego smoczka Aventu oprócz kaszki właśnie :-). Do kaszki mamy smoczek Canpol z dziurką Y, którą ja jeszcze trochę powiększyłam :tak::wink:. Fajnie, bo smoki Canpol pasują do aventowskich butelek.

No a z tymi chrupkami to zawsze są jaja :laugh2:

Nie wiem czy cokolwiek dziś kupię, bo u nas od rana leje i leje i leje. Nie widać żeby miało sie rozpogodzić.:wściekła/y:

Xandii u nas jest dokładnie tak samo! Cokolwiek nie jem, to Hania tak mi się przygląda, że szok! Obserwuje lyżke lub widelec jak zanurzam w talerzu i wkladam do buzi! Dlatego albo w miedzyczasie podaje jej lyzeczką jej jedzonko albo niestety sama wychodze, bo aż żal tak na nią patrzeć, jak może z checia by zjadla moja porcje:-).

Zdobyłam się na mały wyczyn ;-) i wyszłam w ulewę do apteki po oilatum.
Dostałam też próbki z firmy Emolium - krem barierowy i olejek do kąpieli.
Farmaceutka zachwalała tę firmę, tylko że cena jest wyższa, nawet o 10 zł.
Spróbujemy, zobaczymy
Amelce dziś lepiej posmakował obiadek z buraczków, może dlatego, że na skrzydełku a nie piersi, która jest sucha i włóknista po roztarciu blenderem.

Ja uzywam Dr Browns ze specjalnym tlokiem odpowietrzajacym powietrze (przeciw kolkom) no i smokiem Y. Ale ostatnio ogladałam fajne butle z Cannapola. Sa sporo tansze i mozna do nich dokupic wszystkie rodzaje smoczków (zeby dopasowac maluchowi najlepszy). Chyba sie skusze bonasza butla wyglada juz troche jak po armaggedonie

My też tą butlę używamy od prawie samego początku i też wygląda już masakrycznie. Zastanawiałam się jaką synkowi teraz kupić, ale nie wiem. Muszę się zorientować.

a, zapomiałam napisać, że moję dziecię wczoaj dostało pierwszego dadonka i jest :no:, czyli beeeee. Dochodzę do wniosku, że Ewelka, podobnie jak jej siostra, nie lubi słodkiego, bo wszystko co słodkie wprawdzie je, ale krzywi się jakby jadła żabę.

a jeszcze , również wczoraj, jadłam na obiad zupę z młodych warzywek z działki, ale zabielaną śmietaną i z kostką rosołową winiar. Ewelka tak na mnie patrzyła, że kropelkę z łyżeczki wlałam jej do pyszczka. Potem tak się awanturowała o jeszcze, że co ja łyżeczkę do buzi (swojej) to ona w płacz:). Musiałam normalnie wyjść do pokoju z tą zupą...

Jakbym jadła żabę też bym się krzywiła ;-):-D:laugh2:
Witek też patrzy z zainteresowaniem jak jemy swoje posiłki. Wczoraj oczami pożerał pizzę :-D Ale jak na razie nie odważyłam się mu podać nic ze swojego talerza :no:

reklama
Odniosłyśmy mały sukces. Amelka wytrąbiła z butli 50 ml kaszki ryżowej na mleku. Może zjadłaby więcej ale senność i zmęczenie wygrały z głodem. Były momenty, że sama ciągnęła za butlę do buźki:-). Małymi kroczkami do przodu.
Jednak kupiłam butelkę i smoczek 3-przepływowy Canpolu, ale tylko z tego względu iż w najbliższym sklepie nie mieli Aventu. Dziś pogoda nie była sprzyjająca dłuższym wyprawom, cały dzień padał deszcz.

Do góry