reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Małymi kroczkami do przodu.
dobrze powiedziane- u mnie tez było podobnie. Ja tez miałam ciężko z nauczeniem małego jedzenia z butli-trenowałam odkąd mały skończył 2 miesiące....Zobaczysz , z czasem wtrąbi więcej.....

Ja odstawiłam małego całkowicie od piersi miesiąc temu. I szczerze mówiąc, znając wszystkie zalety maminego mleczka, jestem zadowolona.

reklama
Kamilala1, jeśli można wiedzieć dlaczego to zrobiłaś? Ja się chyba zdobędę dopiero na to jak przyjdzie czas wracać do pracy.

u nas cycolenia juz w ogole brak i czasami, szczegolnie wieczorem brakuje mi tych chwil, kiedy Lena zasypiala tak we mnie wtulona. teraz na topie deserki, warzywka, wcina, az jej sie uszy trzesa. I powiem Wam, ze boli sobie zjesc bananka, czy jabluszko, niz jakakolwiek kasze, mleko z butelki wlasciwie tez tylko wieczorem, wiecej nie chce. Sila bym ja musiala zmuszac, zeby wypila wiecej, czy kaszke zjadla. Czasami mam wrazenie, ze za malo tego mleka i produktow mlecznych dostaje. W ciagu dnia herbatki i soczki. Macie moze jakies sposoby na przekonanie dziecka do kaszki?

U nas mleczko samo się skończyło:no: i jakoś tak mi przykro, bo lubiłam te nasze "wspólne posiłki";-).
Kurcze a u mnie znow zaczynam sie martwic,ze mala nie chce butli i jedynie cyca:wściekła/y: i w ogole ile bede musiala ja karmic jeszcze cycem przeciez Natalka juz stara d..pa;-)a dalej pije mleko z butli a nie z kubka np...No a co jesli np nagle przestane miec mleko...ech tak zle i tak niedobrze.Marte chcialam cycem bo Natalce dawalam odciagniete butla i przez to mi sie wczesniej skonczylo...Dopiero przy trzecim dziecku mialabym na tyle doswiadczenia, zeby jak najszybciej wprowadzic karmienie mieszane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:MamaAntosia nasze dzieci juz na tyle sa duze,ze teraz juz bym tak nie zalowala jakby wolala butle z bebikiem...

Antoś też niechętnie jada kaszki na gęsto, ale jak zmieszam z deserkiem to jakoś idzie. Spróbuj, może u Was też zadziała.
No wlasnie...musze sie przyznac,ze nawet szlo jej jedzenie kaszki tyle,ze przez pomylke kupilam kaszke od 10msca:shocked2::shocked2:jako zem wyrodna.Zorientowalam sie pod koniec opakowania:shocked2::shocked2:maja takie podobne opakowania:sorry2::-pNo i jak jej zmienilam na ta poprawna politycznie to niestety juz nie idzie...tylko ewentualnie troche lepiej jak pomieszam z deserkiem...Za to wcina banana;-)

MamaAntosia nasze dzieci juz na tyle sa duze,ze teraz juz bym tak nie zalowala jakby wolala butle z bebikiem...
U nas właśnie butla z bebikiem:tak:. Jak ją Antoś widzi to aż pieje z radości, kiedyś tak piał do cycusia:-D. Nie martwię się tym tak bardzo, tym bardziej że wróciłam do pracy i odciąganie byłoby trochę męczące. Ach, tak źle i tak nie dobrze:tak:.

reklama
No wlasnie...musze sie przyznac,ze nawet szlo jej jedzenie kaszki tyle,ze przez pomylke kupilam kaszke od 10msca:shocked2::shocked2:jako zem wyrodna.Zorientowalam sie pod koniec opakowania:shocked2::shocked2:maja takie podobne opakowania:sorry2::-pNo i jak jej zmienilam na ta poprawna politycznie to niestety juz nie idzie...tylko ewentualnie troche lepiej jak pomieszam z deserkiem...Za to wcina banana;-)
To może mieszaj jej pół na pół, a potem zwiększaj ilość tej poprawnej politycznie:-D.

Do góry