reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

To jutro lecę do apteki po tą maść.
Nakarmiłam Amelkę kaszką. Niedosyć, że zrobiłam jej połowę zalecanej porcji, zjadła tylko połowę z tego to jeszcze większość wylądowała na mnie :no:. Karmiłam ją łyżeczką. Jutro zamierzam kupić butlę. Zachwalałyście Avent. Do kaszki będzie odpowiednia? Jaki smoczek do kompletu?

Aaa.... oczywiście i tak zapiła cycusiem ale po 10 minutach usnęła:blink:

reklama
Nakarmiłam Amelkę kaszką. Niedosyć, że zrobiłam jej połowę zalecanej porcji, zjadła tylko połowę z tego to jeszcze większość wylądowała na mnie :no:. Karmiłam ją łyżeczką. Jutro zamierzam kupić butlę. Zachwalałyście Avent. Do kaszki będzie odpowiednia? Jaki smoczek do kompletu?

tak do kaszy w trójprzepływowym smoku ustawiasz na III kreki :) zrób do butli kaszke lzejsza - moze jakas owocowa zeby posmkowała - ja na 180 dodaje 4 łyzki kaszki a na 150 - 3 płynie ładnie - bo jak dała wiecej to nie chciała ciagnac

a u nas sukces zaczeła jesc słoiczki - gerber fujjjjjjjjjjjjjjj ale bobovit bardzo posmakowała

Hania bardzo lubi gerberki, mniam:-). A zwłaszcza jarzynową z indykiem. Ale odkąd jestem na bb, wzorem innych mam, to sama coraz częściej dla niej gotuję:-).

U nas z obiadkami nie ma problemów, choć nie zjada tyle co jabym chciała. Gorzej z tym mlekiem i na mleku robionymi. Amelka też lubi indyczka z warzywami, jednak ja wolę sama coś przygotować. W szafce stoi zawekowany cały arsenał domowych obiadków. Jutro na obiad zupka buraczkowa z mięskiem:-p, choć to piątek, ale na rybkę to ma jeszcze czas ;-)

a moze pocwicz z ta lyzeczka, przyzwyczjaj mala :-) Michas juz pieknie je z lyzeczki, tylko nie wielka czesc wyladuje na sliniaku :-) czesto gesto wklada mi raczki do miski z jedzeniem i wyrywa lyzeczke :-)

Ja kaszkę szczególnie na noc podaje trochę rzadszą i w butelce ze specjalnym smoczkiem do kaszek, ktory ma dziurke w kształcie Y.
Nie miałabym mocy podawac Zuzce kaszki wieczorem z łyzki mimo ze ładnie je z łyzeczki obiadki i deserki. Ale wieczorna butla z kaszka to taki nawyk i mała zawsze wie, ze po tym jest spanie...

Breta u nas np. avent sie nie sprawdziły. Ja uzywam Dr Browns ze specjalnym tlokiem odpowietrzajacym powietrze (przeciw kolkom) no i smokiem Y. Ale ostatnio ogladałam fajne butle z Cannapola. Sa sporo tansze i mozna do nich dokupic wszystkie rodzaje smoczków (zeby dopasowac maluchowi najlepszy). Chyba sie skusze bonasza butla wyglada juz troche jak po armaggedonie

aha Zuzka dziś zjadła 5 chrupek kukurydzianych bezglutenowych :tak: i zmiksowana blenderem brzoskwinie bez skórki ofkoz.
Ale były jaja z tymi chrupkami....

reklama
Moja Ewelka uwielbia ciumkać chrupki! Siorbie je tak, że się niesie po całym bloku:-D Jest tylko z nimi taki kłopot, że jak zaschną na ubranku albo buźce, to na beton, trzeba więc od razu czyścić i zapierać wszystko co jest pobrudzone tymi chrupkami (czyt.: wszystko co dziecko ma na sobie:-D)

Do góry