reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

U nas to samo. Do tego stopnia, że Hania chodzi ze mną codziennie rano po zakupy, kieruje się prosto na dział z pieczywem i porywa bułkę:-D. A jak wczoraj poszłyśmy a przy niedzieli nie ma pieczywa to stanęła obok półki i rozłożyła ręce, że nie ma:-D. Biedne dziecko, suchą bułkę musi jeść:-p:rofl2:.
U nas też, jak tylko widzi sklep to woła ooooooooooooo bo wie, że bułkę dostanie :szok::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

oj to ja jestem mniej wyrodna niz wy bo moje je z masłem, chociaż suchym pieczywem też nie gardzi:laugh2::laugh2::-p
Coś Ty, u mnie z masełkiem już jest beeeeee

reklama
U nas najlepiej byłoby podać sam dżemik bo go jeszcze Witek zlizuje z chlebka, ale już cała reszta odpada :dry:

Witek w sobotę zjadł u mojej siostry 4 truskawki, a dziś jest obsypany od czubka głowy po koniuszki palców u nóżek i ma temperaturę :baffled::szok: A ja myślałam, że skoro zjadł mrożone truskawki z miesiąc temu i nic mu nie było to nie będzie miał uczulenia na świeże i du.pa :zawstydzona/y: Głupia matka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

MONIU jakiś czas temu Emi wypiła łyka koktajlu z truskawek mojej roboty i to samo było.

teraz znów ma szyjkę obsypaną, ale chyba po soku malinowym:baffled:

moja Helenka je juz wszystko,a najlepiej jej smakuje zoltko z buleczka i maselkiem hmmmz mruczy sobie kiedy wcina jak takze z poledwiczka.Kroje chlebek na maciupkie kawaleczki i mala sobie je....az milo patrzec:tak:

a z owocow to najlepiej smakuje Jej pomarnacza i czeresnie a dzis na sprobowanie mala zjadla truskaweczke :-D

Laura za pomaranczami i mandarynkami nie za bardzo :no:,za to kiwi,winogrona i truskawki ubustwia:tak:
no a od wczoraj mleko tylko pod postacia budyniu:sorry2:
Monia dzieci reaguja roznie,to ze taraz obsypalo Witusia to nie znaczy ze nastepnym razem bedzie mial taka sama reakcje na truskawki,wiec nie obwiniaj sie,trzeba probowac.:tak:...zdrowka dla Witusia;-)

Nikuś też jadł truskawki,wczoraj pierwszy raz po poście Moniki i teraz tylko sprawdzam czy mu coś nie wyskakuję.
Pomarańcze i manadrynki uwielbia:tak:

U nas dalej najlepiej smakuja truskawki i winogrona. Mandarynki i pomarancze tez lubi ale za duzo mu nie daje bo to jednak cytrusy. A sucha buleczka tez jak najbardziej zawsze zakupy zaczynamy od poczestowania sie buleczka.:-):-):-)

Monia dzieci reaguja roznie,to ze taraz obsypalo Witusia to nie znaczy ze nastepnym razem bedzie mial taka sama reakcje na truskawki,wiec nie obwiniaj sie,trzeba probowac.:tak:...zdrowka dla Witusia;-)

Tylko, że Wituś obciążony jest ryzykiem alergii, bo tatuś ma uczulenia na wszystkie drobnopestkowce. Jednak Witkowi nic nie było po porzeczkach, malinach, jeżynach. Za to uczulenie na truskawki wyszło mu straszliwe. Zresztą we wtorek zaczęły pojawiać się mu pęcherzyki z płynem i cały czas gorączkował. Już mi nawet przez myśl przeszło, że to ospa. A potwierdziła to nawet pielęgniarka jak rejestrowałam małego wczoraj do lekarza. Kazała nam czekać w izolatce na lekarza. Ale pediatra stwierdziła, że skoro wysypka pojawiła mu się w poniedziałek, a w środę byliśmy u niej to już przy ospie powinien mieć strupki. Więc to "tylko" uczulenie, ale w wersji MEGA. Witek obsypanu jest cały, nawet na stópkach i dłoniach :baffled::-( Niestety czasem ma napady swędzenia i wtedy placze i złości się bo nie wie co jest grane. Nocki są do bani :-( Ale mam nadzieję, że przy tych lekach co dostał to szybko mu przejdzie.

reklama
Moniu, to rzeczywiści ja też bym ospę podejrzewała, oby szybko zniknęło i już więcej nie wróciło :tak::-)

Do góry