reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

A ja wczoraj dałam (po dyskusjach na watku) monte (deserek, nie do piocia) i na początku gdu było to białe to było w miarę ok., ale juz ta część kakaowo orzechowa była ble, aż ja otrzepywało. Teraz juz jestem pewna ze nie lubi kakao, ale kaszke nestle z kaako pije

Nikolas je jeszcze to monte waniliowe czy toffi, takie żółte na dole zamiast brązowego:tak:może spróbuj, zawsze coś innego:-p

reklama
Majuś a jak robisz jajecznicznice na szynce, to tą szynkę tak trochę przysmażasz na masełku czy jak ... może głupie pytanie, ale nie wiem no ;-):-D:sorry2:

Dziewczynki ... a jakie płatki śniadaniowe dajecie dzieciaczkom??? ... bo oprócz płatków kukurydzianych, jeszcze żadnych Matiemu nie dawałam :zawstydzona/y:

Lorien a on mi sie taki podoba:rofl2::rofl2:wole za chudego niz za grubego:-Dz reszta nie jest jakis taki chuderlak z zapadnieta klata i bez miesni.:-Dno ale z 5kg wiecej by mu nie zaszkodzilo...hehe bo mi owszem...:blink:

tika Niko je tylko coco pops:tak: nie wiem czy one są w Polsce, nesquiki i inne jakoś mu nie pasują:no::no:

chciałam podawać musli(bo zdrowe) ale był odruch wymiotny:dry::baffled:

wczoraj na kolacje zrobiłam Zuzce manne wg waszego przepisu na wodzie i wyladowała w kiblu bo zrobily sie grudki. Potem zrobiam na zwykłym mleku, z masłem i odrobina cukru. Na koniec dodałam konfitur z brzoskwin bo takie akurat mialam w lodowce i wszamała wszystko! Dzis zrobilam jej na mleku modyfikowanym ze startym jabłkiem i cynamonem. Zjadła, ale nie tak chetnie jak wczoraj - chyba nie lubi cynamonu.

jutro kupie jakis soczek do polania.... generalnie to chyba ta manne mozna ze wszyskim podac co??

jak długo powinna sie gotowac?

Majuś a jak robisz jajecznicznice na szynce, to tą szynkę tak trochę przysmażasz na masełku czy jak ... może głupie pytanie, ale nie wiem no ;-):-D:sorry2:

Dziewczynki ... a jakie płatki śniadaniowe dajecie dzieciaczkom??? ... bo oprócz płatków kukurydzianych, jeszcze żadnych Matiemu nie dawałam :zawstydzona/y:
Tikus tak podsmazam szyneczke w kostke pokrojona na masle,dodaje czasem szczypiorek albo cebulke i do tego jajko:tak:
a platki probowalam rozne,czekoladowe,sniadaniowe,wszystko je tylko na sucho z mlekiem sa bleee:wściekła/y:

Abeja mysle ze z sokiem tez mozesz podac,najlepszy malinowy...mniam:-D

A u nas rewelacyjnie spisuje się zwykła bułka z mlekiem i miodem ;-) płatki tylko na sucho a jeśli są w mleku to koniecznie trzeba je wyjąć rękoma :angry::angry::angry::angry:

.... generalnie to chyba ta manne mozna ze wszyskim podac co??

jak długo powinna sie gotowac?

Praktycznie z każdym soczkiem, konfiturą, owocami, ale również z kakao, miodkiem i wszystkim co sobie wymyślisz :-), gotować trzeba tyle co masz na opakowaniu napisane, bo zwykłą chyba 20min, a błyskawiczną 3-5min, zależy jaką kupiłaś?

A ja dzisiaj na śniadanie jadłam płatki miodowo orzechowe i dałam Nikusiowi, ale mu nie smakowały :no:.

Emi najbardziej lubi płatki a raczej te kulki Nesquic czy jak to się nazywa, takie w czekoladzie, na sucho i w mleku ostatnio też. Oprócz tego te kółeczka miodowe - chyba Cheerios ale ja jej mieszam po trochu wszystkiego i wcina. na końcu zjada sama łapkami, wyciąga z mleczka :rofl2:
Wszystko dookoła jest wtedy upaplne, a ona w szczególności.

reklama
Dziewczynki ... dzięki za odpowiedzi :-):-):-)

Majuś ... to my jutro na śniadanie zaserwujemy taką prawdziwą, pyszną jajeczniczkę na szyneczce ... mniam :-)... chyba też się skuszę, bo wieki nie jadłam :zawstydzona/y::sorry2::-D

No a co do płatków to chciałam właśnie wczoraj te czekoladowe kulki Nesquik kupić, ale stwierdziłam, że najpierw się Was poradzę :-D;-)

Z kaszek to u nas tylko czekoladowa z Nestle jest z apetytem zjadana czasem na śniadanie, ale muszę wypróbować tą bananowo-pszenną :tak:. Monte jadł, ale już nie kupuję, bo strasznie słodkie, więc niech się nie przyzwyczaja :sorry2:;-).
Ser żółty u nas też jest czsem ok, a tak to pieczywko, szyneczka i paróweczki są mniami ... no i uwielbia spaghetti, po tatusiu ;-):-D
... a jak widzi taki pakowany boczek w sklepie, to się aż cały trzęsie i muszę mu go dać do łapki, żeby mógł z nim po sklepie jeździć ... i najchętniej to by go zjadł z opakowaniem :baffled::blink: ... przy czym boczku mu jeszcze nie dawałam, więc nie wiem skąd wie, że to dobre :confused::laugh2::laugh2:

Do góry