reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

A ja wczoraj dałam (po dyskusjach na watku) monte (deserek, nie do piocia) i na początku gdu było to białe to było w miarę ok., ale juz ta część kakaowo orzechowa była ble, aż ja otrzepywało. Teraz juz jestem pewna ze nie lubi kakao, ale kaszke nestle z kaako pije

Nikolas je jeszcze to monte waniliowe czy toffi, takie żółte na dole zamiast brązowego:tak:może spróbuj, zawsze coś innego:-p

reklama
Majuś a jak robisz jajecznicznice na szynce, to tą szynkę tak trochę przysmażasz na masełku czy jak ... może głupie pytanie, ale nie wiem no ;-):-D:sorry2:

Dziewczynki ... a jakie płatki śniadaniowe dajecie dzieciaczkom??? ... bo oprócz płatków kukurydzianych, jeszcze żadnych Matiemu nie dawałam :zawstydzona/y:

Lorien a on mi sie taki podoba:rofl2::rofl2:wole za chudego niz za grubego:-Dz reszta nie jest jakis taki chuderlak z zapadnieta klata i bez miesni.:-Dno ale z 5kg wiecej by mu nie zaszkodzilo...hehe bo mi owszem...:blink:

tika Niko je tylko coco pops:tak: nie wiem czy one są w Polsce, nesquiki i inne jakoś mu nie pasują:no::no:

chciałam podawać musli(bo zdrowe) ale był odruch wymiotny:dry::baffled:

wczoraj na kolacje zrobiłam Zuzce manne wg waszego przepisu na wodzie i wyladowała w kiblu bo zrobily sie grudki. Potem zrobiam na zwykłym mleku, z masłem i odrobina cukru. Na koniec dodałam konfitur z brzoskwin bo takie akurat mialam w lodowce i wszamała wszystko! Dzis zrobilam jej na mleku modyfikowanym ze startym jabłkiem i cynamonem. Zjadła, ale nie tak chetnie jak wczoraj - chyba nie lubi cynamonu.

jutro kupie jakis soczek do polania.... generalnie to chyba ta manne mozna ze wszyskim podac co??

jak długo powinna sie gotowac?

Majuś a jak robisz jajecznicznice na szynce, to tą szynkę tak trochę przysmażasz na masełku czy jak ... może głupie pytanie, ale nie wiem no ;-):-D:sorry2:

Dziewczynki ... a jakie płatki śniadaniowe dajecie dzieciaczkom??? ... bo oprócz płatków kukurydzianych, jeszcze żadnych Matiemu nie dawałam :zawstydzona/y:
Tikus tak podsmazam szyneczke w kostke pokrojona na masle,dodaje czasem szczypiorek albo cebulke i do tego jajko:tak:
a platki probowalam rozne,czekoladowe,sniadaniowe,wszystko je tylko na sucho z mlekiem sa bleee:wściekła/y:

Abeja mysle ze z sokiem tez mozesz podac,najlepszy malinowy...mniam:-D

A u nas rewelacyjnie spisuje się zwykła bułka z mlekiem i miodem ;-) płatki tylko na sucho a jeśli są w mleku to koniecznie trzeba je wyjąć rękoma :angry::angry::angry::angry:

.... generalnie to chyba ta manne mozna ze wszyskim podac co??

jak długo powinna sie gotowac?

Praktycznie z każdym soczkiem, konfiturą, owocami, ale również z kakao, miodkiem i wszystkim co sobie wymyślisz :-), gotować trzeba tyle co masz na opakowaniu napisane, bo zwykłą chyba 20min, a błyskawiczną 3-5min, zależy jaką kupiłaś?

A ja dzisiaj na śniadanie jadłam płatki miodowo orzechowe i dałam Nikusiowi, ale mu nie smakowały :no:.

Emi najbardziej lubi płatki a raczej te kulki Nesquic czy jak to się nazywa, takie w czekoladzie, na sucho i w mleku ostatnio też. Oprócz tego te kółeczka miodowe - chyba Cheerios ale ja jej mieszam po trochu wszystkiego i wcina. na końcu zjada sama łapkami, wyciąga z mleczka :rofl2:
Wszystko dookoła jest wtedy upaplne, a ona w szczególności.

reklama
Dziewczynki ... dzięki za odpowiedzi :-):-):-)

Majuś ... to my jutro na śniadanie zaserwujemy taką prawdziwą, pyszną jajeczniczkę na szyneczce ... mniam :-)... chyba też się skuszę, bo wieki nie jadłam :zawstydzona/y::sorry2::-D

No a co do płatków to chciałam właśnie wczoraj te czekoladowe kulki Nesquik kupić, ale stwierdziłam, że najpierw się Was poradzę :-D;-)

Z kaszek to u nas tylko czekoladowa z Nestle jest z apetytem zjadana czasem na śniadanie, ale muszę wypróbować tą bananowo-pszenną :tak:. Monte jadł, ale już nie kupuję, bo strasznie słodkie, więc niech się nie przyzwyczaja :sorry2:;-).
Ser żółty u nas też jest czsem ok, a tak to pieczywko, szyneczka i paróweczki są mniami ... no i uwielbia spaghetti, po tatusiu ;-):-D
... a jak widzi taki pakowany boczek w sklepie, to się aż cały trzęsie i muszę mu go dać do łapki, żeby mógł z nim po sklepie jeździć ... i najchętniej to by go zjadł z opakowaniem :baffled::blink: ... przy czym boczku mu jeszcze nie dawałam, więc nie wiem skąd wie, że to dobre :confused::laugh2::laugh2:

Do góry