reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Na sniadanie Hubcio je kaszke jak narazie z Bobovity ale coraz czesciej pije tylko mleczko a sniadanie ma juz w przedszkolu (podobno zjada platki na mleku ale ja tego nie widzialam musze sama sprobowac mu dac) Jajka uwielbia ale gotowane jajecznice nie zabardzo dawno mu nie dawalam musze sprobowac moze polubi. Za to Jest fanem wszelkiego rodzaju jogortow (nawet mamy dietetyczne) serkow Bakusiow Danonkow serkow homo. Twarozku nie bardzo lubi ale musze sprobowac zrobic mu na slodko moze bedzie lubil. A jezeli chodzi o kasze manne to lubil ale nie chce mi sie jej gotowac:sorry2::sorry2:.

reklama
Monia można na modyfikowanym :tak:. Ja kupiłam dzisiaj Matiemu takie fajne płatki pt. ;-) "Rozbrykane Choco-Skoki" i są pyszne i nie za słodkie ... polecam :-) ... sama zjadłam miseczkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2:

Ja nie mogę dawać Witkowi nic co ma czekoladę, bo on jest na nią uczulony :-( Muszę chyba spróbować najpierw od takich kukurydzianych lub musli, a potem będę testować dalej :tak: Ale dzięki Tika za informacje :-D

Monia co do meza to myzle, ze moj moglby z Twoim troche powalczyc o zaszczytne pierwsze miejsce. :tak:
Ma 188cm wzrostu i 105kg. :tak:

U nas jajecznica jest dobra od czasu do czasu, a najlepsza jest jak mu zrobie taka mniej scieta i do tego dam kawaleczki chlebka.

a co to za kaszka??
tej kaszki nie gotujesz tylko parzysz, przepis podany na opakowaniu, jest strawiana przez zoładek dziecka bo zwyklej kaszy dziecko nie trawi. Wytwarza się z pszenicy twardej która zawiera więcej białka, dostarcza dużo węglowodanów, a mało tłuszczu, który zawiera dużo niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, ma duzo żelaza. Często jest zalecana osobom ktore są na diecie. Ja ją daje Julce do zupy, ale tez do drugiego dania do jakiegos sosiku, mozna tez na słodko, ale nie probowałam. Do kupienia w kazdym sklepie na pólce z ryżami i kaszami

Jak rozmawiacie o tych kaszkach. danonkach i monte to tak sobie myślę, że i ja mogłabym mojemu trochę urozmaicić jadłospis nabiałowy. No bo jak długo mamy lecieć na tym Nutramigenie? Doktoreczka powiedziałam, że mamy ostrożnie próbować najlepiej od mleka sojowego. Miałam z tym problem bo nie mogłam go nigdzie kupić w naszym "dużym" mieście.:crazy: Dopiero dziś go dorwałam i myślę, że jutro wypróbujemy. Trzymajcie kciuki.

reklama
Do góry