reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

A jutro co gotujecie? Ja kotlety cielęce :tak:
trzeba tego małża trochę podtuczyć, przez tą robotę od rana do wieczora, to prawie go już nie zauważam, taki szczypiorek. Waży 72 kg :szok:

:szok::szok::szok: no to nieźle go odchudziłaś, ja jestem przyzwyczajona do chłopa 90kg ;-).
Ja z rana ugotowałam Nikusiowi zupkę ze świeżymi pomidorami, jarzynami, ziemniaczkami i ryżem, taka poplątaja, wrzuciłam do słoiczków i jeszcze na jutro i pojutrze będzie :-)
A dla Nas schaboszczaki z ziemniaczkami i surówką, mniam :tak:, a to dlatego, że przyjeżdża moja Mama, a ona jest na diecie, żeby wątrąbę oszczędzać i lubi obiadki w gościach, bo sobie wtedy nie odmawia kotlecika :-D, a w domu to wszystko gotowane :-(

reklama
Mariolcia:
1. idziesz do sklepu,
2. mowisz: poprosze kasze manne,
3. przychodzisz do domku i gotujesz, albo na mleczku ( zwyklym), albo na wodzie i wtedy do tego dodajesz odpowiednia ilosc mleczka modyfikowanego.

:-D:-D:-p:-p:-p

Wszystko pięknie ładnie tylko ile jej wsypać, bo przyznam się, że raz próbowałam i wyszło mi tak gęste, że możnaby tym okno wybić :zawstydzona/y:

Płatkni śniadaniowe Jeremix uwielbia, wyżera z miseczki zanim zagotuję mleczka :-D A od jajecznicy woli jajo na miękko. Parówki też są MNIAMIIII jak to Mix mówi.

A co do kaszek .... Strociatella z bobowity ... POLECAM, Jeremi klepie się po brzuszku przez cały czas jak ją pije

O tak, jajecznica to niekoronowana królowa sniadań...
Mamy szczęscie, że mamy dla małej świeże jajka bo rodzice chodują kury. :-) Jak ja jej zazdroszcze tej jajecznicy... w mojej diecie jest tak malusio jajek!

Drugie miejsce niekwestionowane to parówki bobaski. Parówy RULEZ! (sama je lubie, zapiekane z zołtym serem np.)
Chętnie sa także serki homo, gorzej z twarogami. Kanapke ze zwiędliną zje niezmiernie rzadko.
uwielbia Monte... na Monte pisze ze od 3 roku zycia... i co jestem sama wyrodna czy wy tez podajecie bobasom?

Tak jakbym o swojej Julce pisała, u nas dokłądnie to samo. Co do Monte to dałam jej w sobote to do picia, ale jej nie smakowało, tego deserku jeszcze nie probowała, ale tez moze być ble bo Jula nie lubi kakao, czekolade jednak wcina z checią:tak:. A parówki daje berlinki

co do płatków sniadaniowych to Julka bardzo lubi, ale same z mlekiem sie nie chwyci i to bez wzgledu na to czy to mleko krowie czy modyfikowane.
MAriola co do manny to musisz dojsc chyba metodą prób i błedow bo ja przynajmniej nie umiem odpowiedzieć ile wsypać na jaką ilośc mleka czy tez wody - zawsze na oko daje

aaga ... jak dalej tak bedę pichcić mu na oko to może za rok dostanie tej kaszki :-D

abejka .... ja daję monte i Mix bardzo je lubi

Mariolka ja gotuje blyskawiczna i wsypuje tak na oko:baffled::sorry2:,zawsze jakos wychodzi;-)
Monte tez Laura uwielbia,z kaszek: z Milupy czekoladowa-jest pyszna, sama ja podjadam:rolleyes2: i z Bobowity bananowa pszenna:tak:
Abeja u nas tez mleko Laura raczej wylewala niz pila,probowalam dawac jez kubka niekapka,ze zwyklej szklanki,nic nie dzialalo,dobrze ze aby kasze jeszcze je:crazy:

oprocz Monte Laura je Danonki,mleczna kanapke,serek topiony,chleb z pasztetem uwielbia,samoego jaja nie tknie,tylko jajecznice z szynka oczywiscie:dry:

MariaOla spróbuj na poł litra mleka 2-3 łyżki kaszy, jak robisz na zwykłym to cukru tak z 1 łyżeczkę, można na koniec polać soczkiem, ja taką uwielbiam :rofl2:

Mariolka, ja na okolo pol litra mleka dale 3 kopiaste lyzki i jest geste, takie do jedzenia lyzeczka, przez smoczek napewno nie przeleci, ale tez noza i widelca do tego nie potrzeba. :-D

reklama
Do góry