reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Praktycznie z każdym soczkiem, konfiturą, owocami, ale również z kakao, miodkiem i wszystkim co sobie wymyślisz :-), gotować trzeba tyle co masz na opakowaniu napisane, bo zwykłą chyba 20min, a błyskawiczną 3-5min, zależy jaką kupiłaś?

A ja dzisiaj na śniadanie jadłam płatki miodowo orzechowe i dałam Nikusiowi, ale mu nie smakowały :no:.

pojęcia nie mam jaką kasze kupiłam. Bo kupiłam ją już dawno i przesypałam do puszki po kaszce z Carrefoura. Może dla bezpieczeństwa będę ją gotować 20 min. Nie zaszkodzi. :-D

reklama
Majuś a jak robisz jajecznicznice na szynce, to tą szynkę tak trochę przysmażasz na masełku czy jak ... może głupie pytanie, ale nie wiem no ;-):-D:sorry2:

Dziewczynki ... a jakie płatki śniadaniowe dajecie dzieciaczkom??? ... bo oprócz płatków kukurydzianych, jeszcze żadnych Matiemu nie dawałam :zawstydzona/y:

U nas jajeczniczka zwykle na szyneczce, dodaje rowniez pomidorka (bez pestek oczywiscie, sam miąższ), czasem papryczka obrana ze skorki. to wszystko chwileke na maselku i do tego jajco

jutro kupie jakis soczek do polania.... generalnie to chyba ta manne mozna ze wszyskim podac co??

jak długo powinna sie gotowac?
tez sadze, ze ze wszystkim bedzie ok. Ja manne gotuje ok 5 minut, mam czeską krupice (dostepna rowniez u nas w sklepach) jest bardzo drobniutka i naprawde dobra

No a co do płatków to chciałam właśnie wczoraj te czekoladowe kulki Nesquik kupić, ale stwierdziłam, że najpierw się Was poradzę :-D;-)
... przy czym boczku mu jeszcze nie dawałam, więc nie wiem skąd wie, że to dobre :confused::laugh2::laugh2:

Płatki tylko zwykle kukurydzine, tych smakowych nie daje jej tych smakowych (sama ich nie lubie) bo są mega słodkie. A boczek Julka juz probowała (oczywiście samo chyde) i smakował jej baaardzoo, aż się do niego trzęsła

A ja już jakiś czas temu Nikusiowi bułkę na mleku robiłam (u Nas to się nazywa "ciupka"), ale nie przypadła mu do gustu :no:, za to ja uwielbiam :-).

Ostatnio na Tvn style byl program o zdrowym sniadaniu...sluchalam jednym uchem...ale z tego co zapamietalam to najlepsze jest jajo,ma duzo zelaza, odradzali platki czekoladowe,ze to sie tylko nazywa platkami a w sumie to sama czekolada, dobre sa platki z rodzynkami i owocami, museli..ser bialy nie ma witamin bo wszystko laduje w serwatce...:-D;-)dobre sa kielki bo maja duzo witamin:-D;-)i tyle pamietam:-D:-D

Ostatnio na Tvn style byl program o zdrowym sniadaniu...sluchalam jednym uchem...ale z tego co zapamietalam to najlepsze jest jajo,ma duzo zelaza, odradzali platki czekoladowe,ze to sie tylko nazywa platkami a w sumie to sama czekolada, dobre sa platki z rodzynkami i owocami, museli..ser bialy nie ma witamin bo wszystko laduje w serwatce...:-D;-)dobre sa kielki bo maja duzo witamin:-D;-)i tyle pamietam:-D:-D

wiele w tym racji. Co do jedzenia jeszcze to ja daje Julce na obiad kaszke kus kus - bardzo dobra i bardzo zdrowa - polecam

A ja już jakiś czas temu Nikusiowi bułkę na mleku robiłam (u Nas to się nazywa "ciupka"), ale nie przypadła mu do gustu :no:, za to ja uwielbiam :-).

ciupka:-D - fajna nazwa

My dajemy te płatki raz w tygodniu, więc niezbyt często. Jajecznica znacznie częściej, bo uwielbia, a jaja mamy swojskie.

reklama
A ja trąba nie pomyślałam by dać dziecku płatki z mlekiem na śniadanie :baffled::crazy: Muszę się poprawić :tak: A czy takie platki można podac na mleku modyfikowanym? Bo moja teściowa nienawidzi gotować mleka ... śmierdzi jej i zawsze przypala :baffled::crazy:

No mój ma 176 a Twój?
My to się ładnie z mężem uzupełniamy wagowo... A raczej ja go uzupełniam :-D:-D:-D:-D

Hahaha, dobre. U nas jest odwrotnie, to Maciej uzupełnia mnie ;-) Pytanie czy któryś z waszych mężów pobije mojego ;-):-D

Do góry