reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Mariolcia:
1. idziesz do sklepu,
2. mowisz: poprosze kasze manne,
3. przychodzisz do domku i gotujesz, albo na mleczku ( zwyklym), albo na wodzie i wtedy do tego dodajesz odpowiednia ilosc mleczka modyfikowanego.

:-D:-D:-p:-p:-p

reklama
Mariolcia:
1. idziesz do sklepu,
2. mowisz: poprosze kasze manne,
3. przychodzisz do domku i gotujesz, albo na mleczku ( zwyklym), albo na wodzie i wtedy do tego dodajesz odpowiednia ilosc mleczka modyfikowanego.

:-D:-D:-p:-p:-p

:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak:. BArdzo dobry przepis, taka manna wychodzi najlepiej:laugh2::happy:

jeszcze jest ekspresowa manna z bobo vity:-)
tam sie dodaje tylko wode albo mleko i nie trzeba nic gotować i oszczędza się prąd,wodę(mniej do mycia) i czas tylko nie pieniądze a smakuje tak samo:-p:-p

my oczywiście tą zazwyczaj kupujemy:-):tak:

Martucha, a Robert mi nia plul dalej jak widzial :baffled: jakos mu nie podeszla.
Za to taka zwylka na zwyklym mleczku bardzo chetnie jadl swego czasu, bo teraz ma odruch wymiotny jak widzi jakakolwiek kaszke. :angry:

Emilki hitem ostatnich śniadań są płatki śniadaniowe te wszystkie z Nestle oraz wiecznie wspaniała królowa jajecznica. kaszki coraz częściej idą w odstawkę, choć ciągle je jemy.

Laura je jeszcze kasze rano i wieczorem ,bo mleka wogole nie pije:no:,ta kasze rano je ale malo,jakies 70ml,potem wcina drugie sniadanie,a jest to prawie zawsze parowa:baffled:,na platki reaguje odruchem wymiotnym,manna przechodzi tylko w zupie,ewentualnie czasem z owocami

ja dzis serwuje ogorkowa,jutro sa kluski z miesem a w czwartek kotlety i kalafior zapiekany;-)

O tak, jajecznica to niekoronowana królowa sniadań...
Mamy szczęscie, że mamy dla małej świeże jajka bo rodzice chodują kury. :-) Jak ja jej zazdroszcze tej jajecznicy... w mojej diecie jest tak malusio jajek!

Drugie miejsce niekwestionowane to parówki bobaski. Parówy RULEZ! (sama je lubie, zapiekane z zołtym serem np.)
Chętnie sa także serki homo, gorzej z twarogami. Kanapke ze zwiędliną zje niezmiernie rzadko.
uwielbia Monte... na Monte pisze ze od 3 roku zycia... i co jestem sama wyrodna czy wy tez podajecie bobasom?

U nas kaszki od dawien dawna poszły w odstawkę. Nie wiem w sumie czemu. Normalnie na codzien pije z rana mleko i wieczorem mleko. Natomiast od kilku dni troche strajkuje z jedzeniem (pewnie standartowo - zeby) i mleko zamiast pić to rozlewa dookoła łozeczka.
Do tej pory piła Nestle Junior to wstretnie słodkie z miodem albo waniliowe... ale moze jej sie znudziło i trzeba zmienic? Albo zaczac jakies inne kolacje? hm... musze zajrzec - mam gdzies dodatek do mamo to ja z przepisami dla dzieci..

reklama
Robert tez za MOnte przepada. Ile mu nie dasz, tyle zje.
W Lidlu sa podrobki jak masz dostep to sa o polowe tansze a smakuja tak samo.
Co do Juniora to Robert tez tylko to pije, ale waniliowe, z miodem nie chce.

Do góry