reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Mariolcia:
1. idziesz do sklepu,
2. mowisz: poprosze kasze manne,
3. przychodzisz do domku i gotujesz, albo na mleczku ( zwyklym), albo na wodzie i wtedy do tego dodajesz odpowiednia ilosc mleczka modyfikowanego.

:-D:-D:-p:-p:-p

reklama
Mariolcia:
1. idziesz do sklepu,
2. mowisz: poprosze kasze manne,
3. przychodzisz do domku i gotujesz, albo na mleczku ( zwyklym), albo na wodzie i wtedy do tego dodajesz odpowiednia ilosc mleczka modyfikowanego.

:-D:-D:-p:-p:-p

:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak:. BArdzo dobry przepis, taka manna wychodzi najlepiej:laugh2::happy:

jeszcze jest ekspresowa manna z bobo vity:-)
tam sie dodaje tylko wode albo mleko i nie trzeba nic gotować i oszczędza się prąd,wodę(mniej do mycia) i czas tylko nie pieniądze a smakuje tak samo:-p:-p

my oczywiście tą zazwyczaj kupujemy:-):tak:

Martucha, a Robert mi nia plul dalej jak widzial :baffled: jakos mu nie podeszla.
Za to taka zwylka na zwyklym mleczku bardzo chetnie jadl swego czasu, bo teraz ma odruch wymiotny jak widzi jakakolwiek kaszke. :angry:

Emilki hitem ostatnich śniadań są płatki śniadaniowe te wszystkie z Nestle oraz wiecznie wspaniała królowa jajecznica. kaszki coraz częściej idą w odstawkę, choć ciągle je jemy.

Laura je jeszcze kasze rano i wieczorem ,bo mleka wogole nie pije:no:,ta kasze rano je ale malo,jakies 70ml,potem wcina drugie sniadanie,a jest to prawie zawsze parowa:baffled:,na platki reaguje odruchem wymiotnym,manna przechodzi tylko w zupie,ewentualnie czasem z owocami

ja dzis serwuje ogorkowa,jutro sa kluski z miesem a w czwartek kotlety i kalafior zapiekany;-)

O tak, jajecznica to niekoronowana królowa sniadań...
Mamy szczęscie, że mamy dla małej świeże jajka bo rodzice chodują kury. :-) Jak ja jej zazdroszcze tej jajecznicy... w mojej diecie jest tak malusio jajek!

Drugie miejsce niekwestionowane to parówki bobaski. Parówy RULEZ! (sama je lubie, zapiekane z zołtym serem np.)
Chętnie sa także serki homo, gorzej z twarogami. Kanapke ze zwiędliną zje niezmiernie rzadko.
uwielbia Monte... na Monte pisze ze od 3 roku zycia... i co jestem sama wyrodna czy wy tez podajecie bobasom?

U nas kaszki od dawien dawna poszły w odstawkę. Nie wiem w sumie czemu. Normalnie na codzien pije z rana mleko i wieczorem mleko. Natomiast od kilku dni troche strajkuje z jedzeniem (pewnie standartowo - zeby) i mleko zamiast pić to rozlewa dookoła łozeczka.
Do tej pory piła Nestle Junior to wstretnie słodkie z miodem albo waniliowe... ale moze jej sie znudziło i trzeba zmienic? Albo zaczac jakies inne kolacje? hm... musze zajrzec - mam gdzies dodatek do mamo to ja z przepisami dla dzieci..

reklama
Robert tez za MOnte przepada. Ile mu nie dasz, tyle zje.
W Lidlu sa podrobki jak masz dostep to sa o polowe tansze a smakuja tak samo.
Co do Juniora to Robert tez tylko to pije, ale waniliowe, z miodem nie chce.

Do góry