reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

No straszne, zwłaszcza że teraz poszła do zerówki, dzieci się zajadaja batonikami, słodkościami a ona nawet drożdzówki z budyniem zjeść nie może:-(. Ale miejmy nadzieję, że u Was będzie inaczej, bo dziecku ciężko wytłumaczyć, że tylu rzeczy mu nie wolno:-(.

reklama
jak ta biegunka ustapi to sprobuje Laurusi podac danonki,narazie zajadala jogurty i jej bardzo smakowaly:tak:

Tika,glowa do gory Mateuszek bedzie zdrowy,moja siostrzenica do roku miala wyeliminowane bialko krowie,potem wszystko przeszlo i zajada wszystko;-)

No dziewczyny co z wami??????????? a pozytwyne myslenie to co????????? ja mam za was to robic???????? Prosze sie wziac w garsc!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bedzie wszytsko dobrze. Emila miala taka skaze ze jak jej podalam zwykle mleko modyfikowane to miala cale poliki w liszajach pskudnie to wygladalo:sorry::crazy: ale minelo. :-DNatychmiast prosze zmienic nastawienie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Maja jak dziecko ma biegunki to nie powinnas podawac zadnych produktow mlecznych, surowych owocow i warzyw oraz soczkow:-(. Najlepiej podawac herbatki, gotowana marchewke ( powoduje twardsze stolce):tak:
Jestem taka madra bo mi Xmamuska doradzila jak mialam taki problem z Emilka:-p:tak:;-)

No dziewczyny co z wami??????????? a pozytwyne myslenie to co????????? ja mam za was to robic???????? Prosze sie wziac w garsc!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bedzie wszytsko dobrze. Emila miala taka skaze ze jak jej podalam zwykle mleko modyfikowane to miala cale poliki w liszajach pskudnie to wygladalo:sorry::crazy: ale minelo. :-DNatychmiast prosze zmienic nastawienie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tynka ... sie robi :-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D ... po Twoim poście nie może być inaczej haha ... bo aż się boję negatywnie myśleć :-D;-)

Maja jak dziecko ma biegunki to nie powinnas podawac zadnych produktow mlecznych, surowych owocow i warzyw oraz soczkow:-(. Najlepiej podawac herbatki, gotowana marchewke ( powoduje twardsze stolce):tak:
Jestem taka madra bo mi Xmamuska doradzila jak mialam taki problem z Emilka:-p:tak:;-)

Tynka ja też taka mądra niejestem mam sąsiadkę pielęgniarkę, mądrą babcię no i mamę które mi takierzeczy mówiły :tak: I tak ja się o tym dowiedziałam potem ty i teraz reszta dziewczyn:tak:

Ale miło mi się zrobiło

Xmamuska madra nie madra ale mi pomoglas:tak:..............zreszta prawda jest taka ze my tu bez swojej wzajemnej pomocy bysmy sobie w wielu sparwach rady nie daly:no:.Najwazniejsze ze zawsze mozna na sobie polegac i liczyc na jakas pomoc ....chociazby mile slowo:tak::laugh2:

w nocy i popołudniu karmię go piersią, a jak wstaje dostaje chrupki kukurydziane namoczone w herbatce z bobovity, potem kaszka jabłkowa na bebilonie pepti, noi zupka.Jak dłużej pracuje to babcia daje jeszcze deserek. Chciałam te chrupki zamienić na cos innego ale nie wiem na co bo w herbatnikach i w biszkoptach też są jajka i mleko.

BB sprobuj podac mu jeden biszkopcik i zobacz czy bedzie jakas reakcja na to.jesli nie odczekaj kilka dni i podaj znowu.........moz ebyc tak ze juz alergia zacznie znikac.
Poza tym jesli masz czas i checi to mozesz sama zrobic jakies ciasteczka.....przepisow w necie jest mnostwo:tak:

reklama
To chyb ajeszcze też zależy jaki to rodzaj uczulenia.. Ja się nie znam, ale kuzynki córka ma 6 lat i do tej pory nie może nic mlecznego:no:. Nawet kawałeczka czekolady, jogurtów, ciasta z kremem, sera, nic:-(.
z doświadczenia wiem,że nie jest tyo koniec świata:tak:
mój chrześniak nie może ani czekolady ani bitej śmietany ani ciasta.
za to jego mama stanęła na wysokosci zadania i jak cos to kupuje słodkości na soi robione, duzo slodkosci hmmm naturalnych jablka suszone, banany..
owszem dzieci chcialyby cos jeszcze, ale wiedza,ze nie moga wiedza, ze sa uczulone i maja alergie.
po prostu kwestia podejscia.:tak:
pomyslcie od zieciach co maja fenyloketonurie:tak::-pte to dopiero maja konkretne ograniczenia:-(

Do góry