reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Z jedzeniem i spaniem wróciło do normy. Maciej robi malemu kaszkę na nocne spanie - 7 porcji mleka na 210 ml wody i 8 łyżeczek kaszki i to działa :tak: Witek śpi całą nockę :tak: Budzi się ok 6. Ale zębole nie dają mu spokoju. Wieczorami czasem jest tak rozwrzeszczany i tak mocno trze dziąsła, że aplikujemy mu trochę panadolu aby przestało go boleć i później spokojnie zasypia. Uff, kiedy to się skończy? :-(

Od kiedy można dawać serki homogenizowane i jogurty? Od czego najlepiej zacząć?

reklama
Zazdroszczę Wam dziewczyny podawania szkrabom tych Danonków :zawstydzona/y: ... sama chętnie bym podała, ale Mateusz jest na diecie bezmlecznej, więc chyba nie powinnam cio :-:)confused:??? ... nie no, wiem, że nie powinnam ... niestety!

Ale melduję z radością, że moje dziecko powoli przekonało się do jedzenia nie zmiksowanego na gładką masę :-) i już bardzo dobrze radzi sobie z małymi kawałkami i ryżem :happy2::tak:... czasem jeszcze go naciągnie ale na szczęście zdarza się to bardzo supradycznie .... uffff ...

Tika przeczytałma że twoje dziecko jest na diecie bezmlecznej, mój hubercik tez ma skaze białkowa i jest uczulony na jajka.Co dajesz do jedzenia oprócz mleka, obiadków.

bb225 ... praktycznie to my jedziemy cały czas na Bebilonie Pepti, zupkach i owocach :tak:. Czasem dostanie chrupkę kukurydzianą (czasem, bo szał na nie już mu minął :-D), kawałek bułki ... bo je uwielbia i to wszystko. Nie podaję mu żadnej kaszki, choć był okres, że dostawał kaszkę ryżową, no i żadnych jogurcików też mu nie podaję :-(.

Nasza pediatra uważa, że taka dieta jest dla Mateuszka dobra i wystarczająca ... a ta alergia nie została u niego na 100% zdiagnozowana ... tylko że ja jestem alergikiem i że bolał go brzuszek, gdy był malutki pani ordynator w szpitalu, w którym leżał na zapalenie płuc stwierdziła, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że Mateuszek też jest alergikiem i zaleciła nam przestawienie się z zwykłego Bebilonu na Bebilon Pepti ... no i teraz boimy się wszystkiego co zawiera białko mleka krowiego :dull:.

A Ty podajesz Hubercikowi coś jeszcze???

Dziewczyny ja z Emilka przechodzilam przez alergie pokarmowa...............porazka.........dopiero po 10 miesiacu mozna probowac podawac jajko kurze........i danonki........... a po 12 miesiacu meczarni skaza jej minela teraz pijemy zwykly bebilon, jemy jajecznicze , pijemy kakao danonki, pijemy actimela, objadamy sie czokaldkami;-):-pi melcznymi cudami.
Zapytajcie lekarza czymzoecie sprobowac podac jajko przepiórcze, my moglismy.
Jeszcze troszke wytrwalosci i cierliwosci. bedzie dobrze:tak:

Tynka ... kochana jesteś :-):tak::-)!!! ... bardzo mnie pocieszyłaś :happy2:... ja głupia myślałam, że ... to prawie w nieskończoność nie będę mogła podawać mlecznych produktów hehe :-D;-)

To chyb ajeszcze też zależy jaki to rodzaj uczulenia.. Ja się nie znam, ale kuzynki córka ma 6 lat i do tej pory nie może nic mlecznego:no:. Nawet kawałeczka czekolady, jogurtów, ciasta z kremem, sera, nic:-(.

reklama
Do góry